X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Okres się spóźnia, test negatywny.
Odpowiedz

Okres się spóźnia, test negatywny.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Shadloger Nowa

Wysłany: 21 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    17.03 powinnam dostać okres. Mój cykl trwa około 28 -30 dni.
    14.03 współżyłam z chłopakiem. Niestety nie mieliśmy zabezpieczenia i zadecydowaliśmy że stosunek będzie przerywany skoro i tak są dni niepłodne. (wg kalendarza). Dzisiaj mamy 21.03 i okresu nie mam, rano czułam lekkie bóle jajników co jakąś chwile. (3-4 kłucia).Teraz normalnie. Do tego Suchość w pochwie jak przed okresem mam cały czas od spodziewanego okresu.. Żadnych innych objawów. Wczoraj zrobiłam test ciążowy - negatywny. Dodam ze ostatnio mam dużo stresowych sytuacji. I jeszcze stres przed niechcianą ciąża na dobicie. Proszę o jak najszybsze wypowiedzenie się.
    Temperatura w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 21:21

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrob bete i ona rozwieje wszelkie wątpliwosci

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadloger wrote:
    Proszę o jak najszybsze wypowiedzenie się.

Tak, bo na podstawie naszych wypowiedzi dowiesz się, czy jesteś w ciąży czy nie jesteś :D

Cassie lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak słyszę niechciana ciąża,to już mi się nic więcej pisać nie chce.moze poszukaj odpowiedzi na swoje pytanie gdzie indziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 14:10

Suri97, Martika87, polkosia, wiki345 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, z testami różnie bywa... chociaż wątpię w ciążę u Ciebie skoro jak mówisz miałaś dni niepłodne.
    Ale różnie bywa...

Ja osobiście zrobiłam test 2 dni przed @ i wyszedł mi negatywny (Bobo test płytkowy), @ powinnam dostać 06.05 i jeszcze nie przyszedł.
    Stężenie hormonu hcg rośnie dopiero od zagnieżdżenia (prawda?) Z tego co się domyślam mogło mieć to miejsce u mnie dokładne 04.05 ponieważ tego dnia pojawiło się u mnie plamienie.
    W dzień okresu również jeszcze lżejsze plamienie.
    Ogl nie mam praktycznie żadnych objawów.
    Ale z moim mężczyzną obliczyliśmy sobie kiedy test będzie 100% pewny.
    Obliczyliśmy (nie tak jak lekarze od dnia ostatniej miesiączki) od stosunku w którym mogło dość do zapłodnienia, dodaliśmy MAX 5 dni, bo 5 dni może dochodzić do zapłodnena, prawda? więc od 16.04 dodałam 5 dni = 21.04 wówczas mogło dość do zapłodnienia, dodaje 7-8 dni na zagnieżdżenie = 29.04 (30.04) od tego czasu rośnie hormon HCG, spojrzałam na tabelę tygodniową jak rośnie hcg (normy) biorąc pod uwagę najniższą wartość a nie najwyższą i kiedy wyszłoby 20-25 mlu/ml.

Tak może trochę przesadzam, ale chcę mieć pewność 100%
    Tak więc od 5 tygodnia stężenie jest już OD 19 mlu/ml w moim przypadku idąc tropem obliczeń (a nie liczeniem tygodni od dnia ostatniej miesiączki)
    Wypada... DŁUGO...
    A że jednak jestem zbyt niecierpliwa po moich obliczeniach 100%... postanowiłam, że test powtórzę w środę.
    Polecacie AMIL test płytkowy?

A droga autorko wątku... z testem nie ma co się spieszyć, kobieta kobiecie nie równa i różnie testy mogą wyjść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:51

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ