X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Olej lniany budwigowy w ciąży?
Odpowiedz

Olej lniany budwigowy w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MikanKulta Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamy,
    Zastanawia mnie, czy ma któraś wiedzę w tym temacie? Z informacji w internecie, jakie znalazłam, nie da się wysnuć jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. Istnieją jakieś badania, sprzed 8-10 lat, które odradzają przyjmowanie oleju lnianego, że względu na ryzyko przedwczesnego porodu.
    Z drugiej jednak strony, jest bardzo bogaty w niezbędne dla dziecka kwasy tluszczowe: omega-3,-6 i -9. Dostępne na rynku kapsułki z rybim tłuszczem są dla mnie wątpliwe, że względu na zawartość metali ciężkich. Oczywiście opinie w temacie są bardzo podzielone i również doradza się, aby w ciazy przyjmować taka postać kwasów omega.
    Czy jest na sali ktoś, kto pije lniany, lub pił podczas ciąży i mógłby mi napisać coś od siebie, na podstawie doświadczenia? Ewentualnie, na podstawie opinii mądrego lekarza z powołania, a nie 'akwizytora' firm farmaceutycznych?
    Będę bardzo wdzięczna za opinie, dyskusje, porady :)
    Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 11:13

3jgx3e3k5csktsth.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ