X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Otyłość a ciąża
Odpowiedz

Otyłość a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są wśród Was takie, które zaszły w ciążę, mając bardzo dużą nadwagę? Mówiąc dużą, mam na myśli BMI 35+.

Jestem gruba, najwyraźniej jestem w ciąży i martwię się, jak to wszystko będzie...

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • GOSIA12 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Ja jestem już w 13 tygodniu ciąży i też mam dużą nadwagę, nawet bardzo duża. Najważniejsze to żeby jak najmniej przytyć i zdrowo się odżywiać.

Zamiast się martwić to zrób badania i zadbaj o siebie.

Loonie lubi tę wiadomość

4cee14c3a628492e5c2fece33b9ad1ab.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje BMI to 31 więc też nieźle...Mnie również to martwi, że waga jest duża. Idę w przyszłym tygodniu do dietetyka. Moja ginekolog kazała mi przejść na dietę bez cukrową - ze względu na wagę i ze względu na fakt że w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową. Najważniejsze to jeść duuuuuużo warzyw, gotowanego nie smażonego, pieczonego.

Loonie lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze po wizycie co mi pani dietetyk doradziła/nakazała :P

Loonie lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi! W moim przypadku pewnie też profilaktycznie wjedzie dieta bezcukrowa...

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki ja też mam sporą nadwagę można by rzec już otyłość...od początku ciązy jestem 2 i pol kg na plusie obecnie 28 tc ciąży cukrzycy nie mam,cholesterol ok..jedynym mankamentem jest nadciśnienie..ale to także juz od dawna pod kontrolą lekarzy....

co Wam doradzić....napewni zróbcie badania dieta jak najbardziej ale nie dajmy sie też zwariować ....czasami jakaś zachcianka...dużo ruchu o ile jest to mozliwe i nie ma przeciwskazań(ciaza zagrożona)...lekarze sa bardzo zadowoleni że malo przybrałąm na wadze....a u wierzcie mi że czasami zgrzesze :)

Loonie lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • GOSIA12 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja miałam wcześniej problemy z ciśnieniem, ale jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to poszłam do kardiologa.
    Kazał odstawić wszystkie leki i powiedział że będziemy monitorować sytuację.

I o dziwo jak do tej pory, a to końcówka 14 tygodnia ciśnienie mam tak niskie jak nigdy.

Mam nadzieję że się utrzyma w normie, chociaż podobno w połowie ciąży może bardzo podskoczyć.

4cee14c3a628492e5c2fece33b9ad1ab.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze wlasnie gdzies po 25 tc lubi sie pojawiac ale to nie regula..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadcisnienie mialam przed ciaza jeszcze.i ciagle mam..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ