Otyłość a ciąża
-
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Ja jestem już w 13 tygodniu ciąży i też mam dużą nadwagę, nawet bardzo duża. Najważniejsze to żeby jak najmniej przytyć i zdrowo się odżywiać.
Zamiast się martwić to zrób badania i zadbaj o siebie.Loonie lubi tę wiadomość
-
Moje BMI to 31 więc też nieźle...Mnie również to martwi, że waga jest duża. Idę w przyszłym tygodniu do dietetyka. Moja ginekolog kazała mi przejść na dietę bez cukrową - ze względu na wagę i ze względu na fakt że w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową. Najważniejsze to jeść duuuuuużo warzyw, gotowanego nie smażonego, pieczonego.
Loonie lubi tę wiadomość
-
Napisze po wizycie co mi pani dietetyk doradziła/nakazała
Loonie lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczynki ja też mam sporą nadwagę można by rzec już otyłość...od początku ciązy jestem 2 i pol kg na plusie obecnie 28 tc ciąży cukrzycy nie mam,cholesterol ok..jedynym mankamentem jest nadciśnienie..ale to także juz od dawna pod kontrolą lekarzy....
co Wam doradzić....napewni zróbcie badania dieta jak najbardziej ale nie dajmy sie też zwariować ....czasami jakaś zachcianka...dużo ruchu o ile jest to mozliwe i nie ma przeciwskazań(ciaza zagrożona)...lekarze sa bardzo zadowoleni że malo przybrałąm na wadze....a u wierzcie mi że czasami zgrzeszeLoonie lubi tę wiadomość
-
Ja miałam wcześniej problemy z ciśnieniem, ale jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to poszłam do kardiologa.
Kazał odstawić wszystkie leki i powiedział że będziemy monitorować sytuację.
I o dziwo jak do tej pory, a to końcówka 14 tygodnia ciśnienie mam tak niskie jak nigdy.
Mam nadzieję że się utrzyma w normie, chociaż podobno w połowie ciąży może bardzo podskoczyć. -