PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po prenatalnych!
Gratuluje Waszych wyników! Cudnie!
Ryzyka niskie, bobas zdrowy, płeć nieznana 😜
https://zapodaj.net/plik-X70UdcKQVP
6cm szczęścia❤️
Data porodu skorygowana na 6.10
Wdrożony akard 150 i mierzenie ciśnienia od 15tc
Ryzyko preklampsji i porodu przedwczesnegoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:52
Megmery, Weronka89, Talto109_, Ninia, babajagapatrzy, classy, BlackAmericano, PaulinKA, Niecierpliwa2, snieżka, White1, Mimblanee, aganieszkam, Mro_22, Karos31, Paulina1106, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min

-
Hej ❤️ Ja dziewczyny mam straszny problem ze spaniem 😳
Każdy ruch, szmer mnie wybudza 😓 i bardzo niewygodnie mi się śpi teraz z moim 🫣 myślałam żeby nawet przenieść się na jakość czas na kanapę do salonu 🤣😅
A właśnie dostałam telefon że mojego lekarza dzisiaj nie będzie z powodu choroby 😓 stresuje się że będę musiała zapisać się do byle kogo po duphaston ,zostało mi ostatnie opakowanie 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:05
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

-
Dołączam do teamu nieśpiących. Mamy 15letnią suczkę i ona MUSI spać w naszej sypialni, inaczej odwala dzikie harce po domu. Każde jej przechodzenie z legowiska na panele mnie budzi i co gorsze - coraz częściej muszę wstawać przy tym na siku. Dziś obudziłam się wyspana o 5:30, teraz zjedliśmy śniadanie i najchętniej bym wróciła do łóżka, ale muszę ogarnąć chałupę.
-
Martit wrote:Talto ja też źle śpię, często bolą mnie plecy, drętwieją ręce. Wybudzam się, o 4 budzę się „wyspana”.
Martit ja mam identycznie. Ciągle mnie bolą plecy, jakbym się nie położyła to jest niewygodnie. Obudzi mnie dziecko np żeby go przykryć to potem godzinę wiercenia zanim zasnę. -
Byłam dzis na USG
dzieciaczek ma 4,46 cm i wg wielkości jest o tydzień starszy niż wg OM😮 no ale pierwszy syn też jest wysoki więc może znowu geny taty robią robotę, choc oczywiście już się pojawiają myśli czy coś jest nie tak, kobiety w ciąży chyba zawsze będą się martwić 😅 serduszko 164 uderzenia na minutę. Trochę do tej pory myślałam, że skoro mam tyle objawów, których nie było przy synu to będzie dziewuszka, ale tak wierzgał nogami, że zaczynam znowu myśleć że chłopak 
Dziewczyny, mam prenatalne umówione za 2 tygodni, wg okresu to 12+2, myslicie że będzie ok nawet jesli wg USG jest dziecko o tydzień większe? Czy próbować przekładać na wcześniej?
Talto109_, babajagapatrzy, BlackAmericano, snieżka, Megmery, Mimblanee, aganieszkam, White1, CaroShell, Mro_22 lubią tę wiadomość
-
Czyli widzę że w miarę „normalne” to jest 😅 to mnie trochę pocieszyłyście bo myślałam że jakaś się zrzędliwa zrobiłam i sobie wymyślam że mój mi przeszkadza 😳
Chociaż biedny ma przerąbane bo i tak wina idzie na niego 🤣🤣🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
08.2025
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
Duphaston 2x10
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415

-
Weronka89 wrote:Byłam dzis na USG
dzieciaczek ma 4,46 cm i wg wielkości jest o tydzień starszy niż wg OM😮 no ale pierwszy syn też jest wysoki więc może znowu geny taty robią robotę, choc oczywiście już się pojawiają myśli czy coś jest nie tak, kobiety w ciąży chyba zawsze będą się martwić 😅 serduszko 164 uderzenia na minutę. Trochę do tej pory myślałam, że skoro mam tyle objawów, których nie było przy synu to będzie dziewuszka, ale tak wierzgał nogami, że zaczynam znowu myśleć że chłopak 
Dziewczyny, mam prenatalne umówione za 2 tygodni, wg okresu to 12+2, myslicie że będzie ok nawet jesli wg USG jest dziecko o tydzień większe? Czy próbować przekładać na wcześniej?
Ja chyba bym zostawiła według om bardziej 12+2 to dobry czas. Mi też na początku wychodziło tydzień starsze na prenatalnych wyszło że 2 dni starsze więc dobrze że nie przyspieszyłam
Weronka89 lubi tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
08.2025
AMH 3,7
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
Duphaston 2x10
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415

-
Talto moj maz chrapie i o ile w okresach kiedy dobrze śpię to mi to nie przeszkadza, tak teraz co chwile go szturcham, zeby sie przekręcił 😅Talto109_ wrote:Czyli widzę że w miarę „normalne” to jest 😅 to mnie trochę pocieszyłyście bo myślałam że jakaś się zrzędliwa zrobiłam i sobie wymyślam że mój mi przeszkadza 😳
Chociaż biedny ma przerąbane bo i tak wina idzie na niego 🤣🤣
-
Dziewczyny, które znają już płeć, czy któraś już ma wybrane imię i chciałaby by wpisać koło serduszka?
Jeżeli coś przeoczyłam w naszym kalendarzu to też proszę o info.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
CaroShell i Weronka gratki ❤️
Co do spania to też mam problem. Największy, kiedy wybudzę się na siku, bo często nie mogę zasnąć.
Wczoraj szybko usnęłam ze względu na to, że obudziłam się już o 3.00, a później gorzej się czułam. Po 1 wstałam do łazienki i kręciłam się nie wiem ile, ale nie mogłam usnąć. Ostatecznie się udało, ale było ciężko.
A plecy też dają o sobie znać 😅 trudno mi znaleźć wygodną pozycję.
Ninia, u mnie możesz dopisać tylko drugie prenatalne na 23.05.
reszta aktualna
A no i imię w sumie mamy - Apolonia 💖Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:58
babajagapatrzy, White1, Weronka89, kleopatr4, Sawka8, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Piękne imię, Black 🥹 jeśli u nas potwierdzi się dziewczynka, to będziemy mieli ogromny problem z imieniem, bo podoba mi się cała rzesza: Kalina, Hiacynta, Róża (ale tu córka mojego kolegi z pracy tak ma i raczej odpuścimy), myśleliśmy też o Kazi, mój mąż miał kochaną babcię o tym imieniu, ale boimy się, że jednak zbyt archaiczne i będzie mieć trudności w związku z nim. Mieliśmy też oboje cudowne babcie Helenki, ale Helen jest zdecydowanie za dużo jak na moje kryteria ❤️🩹
kleopatr4, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Weronka ja bym zostawiła termin tak jak jest, bo jest ok:) na USG często wychodzą duże odchyły, raz tydzień starsze, potem 3 dni, potem nagle idealnie z terminem, więc ja bym się aż tak mocno tym nie sugerowała
CaroShell śliczny bobasek już ❤️ i chciałam ci powiedzieć żebyś się nie martwiła tym ryzykiem porodu przedwczesnego, bo ja miałam w ciąży bardzo wysokie ryzyko i cały 3 trymestr siedziałam zestresowana na walizce a tymczasem synek urodził się idealnie w terminie 😁
I ja dołączam do grona nieśpiących, ale u mnie powodem jest młody, który postanowił wstać o 3 🥴🫣
Też nie mogę się ułożyć, masakra. Najmocniejszy sen przychodzi nad ranem, ale niestety wtedy trzeba wstawać
CaroShell lubi tę wiadomość
-
Talto109_ wrote:Hej ❤️ Ja dziewczyny mam straszny problem ze spaniem 😳
Każdy ruch, szmer mnie wybudza 😓 i bardzo niewygodnie mi się śpi teraz z moim 🫣 myślałam żeby nawet przenieść się na jakość czas na kanapę do salonu 🤣😅
A właśnie dostałam telefon że mojego lekarza dzisiaj nie będzie z powodu choroby 😓 stresuje się że będę musiała zapisać się do byle kogo po duphaston ,zostało mi ostatnie opakowanie 😕
Jak potrzebujesz na cito to mogę Ci podesłać do najbliższego paczkomatu.
Mam dupka 10 mg z terminem do lipca 2027. A nie zużyję go, bo klinika nie stosuje tego leku.
Ona 91` On 89`
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
01.2026 III FET
11.02 CRL 6 mm z ❤️

-
babajagapatrzy wrote:Piękne imię, Black 🥹 jeśli u nas potwierdzi się dziewczynka, to będziemy mieli ogromny problem z imieniem, bo podoba mi się cała rzesza: Kalina, Hiacynta, Róża (ale tu córka mojego kolegi z pracy tak ma i raczej odpuścimy), myśleliśmy też o Kazi, mój mąż miał kochaną babcię o tym imieniu, ale boimy się, że jednak zbyt archaiczne i będzie mieć trudności w związku z nim. Mieliśmy też oboje cudowne babcie Helenki, ale Helen jest zdecydowanie za dużo jak na moje kryteria ❤️🩹
Hiacynta jest piękne, było na moje liście na pierwszym miejscu przed pierwszą ciążą! Trochę je w myślach potem „oddałam” tamtemu dziecku, ale nadal uważam, że jest piękne, a kwiatowe imiona zawsze są takie subtelne.
Ja też mam hopla na punkcie oryginalności imion, dlatego też trochę pożegnałam się z Łucją, które było moim ulubionym imieniem w czasach nastoletnich. Teraz miałam na liście też same mało popularne imiona, poza tym cały czas wydawało mi się, że będzie chłopiec, a dla chłopca mamy dogadane właśnie mało popularne imię, które nam świetne pasuje do nazwiska. Ale od jakiegoś czasu czuję, że może być też dziewczynka, nie jestem pewna tych moich przeczuć. I zaczęłam myśleć nagle o imieniu, które planowałam dla dziewczynki na drugie. To imię jest w pierwszej dwudziestce albo trzydziestce najpopularniejszych, ale to drugie imię mojej mamy i jakoś ostatnio myślę, że fajnie by było nadać jakieś imię, które już jest w rodzinie. Gdyby była dziewczynka i gdybyśmy się zdecydowali, pewnie bym poszła w bardzo oryginalne drugie imię (po prapra babci).
kleopatr4 lubi tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Dzięki @Mim za dobre słowo! Jeszcze nie zdążyłam się naczytać w Internecie straszaków 😁
Mamy armagedon w domu, mąż robi szafę w sypialni w końcu - 9 miesięcy od zamieszkania 😂
Mimblanee lubi tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
01.2026 III FET
11.02 CRL 6 mm z ❤️

-
U mnie po prenatalnych wszystko w porządku, dzieciątko 7,2 cm, termin wychodzi o kilka dni szybciej, ale z synkiem też tak miałam, że na każdym USG było te kilka dni do przodu, a urodził się w 41+3. Bicie serca 167 na minutę. Lekarz stwierdził, że raczej dziewczynka, ale nie chcę się nastawiać, a później być rozżalona. Dzieciątko leżało półbokiem, więc lekarz musiał się trochę natrudzić żeby wszystko sprawdzić, ale wszystko jest ok 😁
White1, BlackAmericano, snieżka, Weronka89, Malina90, CaroShell, babajagapatrzy, Karos31, aganieszkam, Niecierpliwa2, Talto109_, Martit, Mimblanee, Guśka21 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie może poduszki ciążowe? Kiedy kupowałyście a może dopiero planujecie?
Co do imion to podrzucę wam pomysł dla dziewczynki - Stella. Przepiękne i nietypowe imię, ale u nas jest w bliskiej rodzinie, więc nie użyję 😋👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 - 0.93cm 🍤 18.03 - 1.65cm 🫘

-
Ja już ze 2 tygodnie mam poduszkę i się cieszę że ją kupiłam. Cebuszka multi chyba się nazywa.
Dzięki niej nie boli mnie kroczę po nocy, bo miednica pozostaje otwarta i nie spina się.
Słuchajcie ta wit b6 działa, ale musze nauczyć się przyjmować ja w odpowiednim momencie. Tak jak przy migrenie z aura trzeba zareagować na pierwszy objaw zanim się rozkręci. Zrobię sobie chyba protokół kleopatry wit b6 co 10h🤣
snieżka, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Miałam w poprzedniej ciąży i uwielbiałam i dzisiaj w nocy się zastanawiałam czy już nie kupić, bo może by to w nocy pomogło się jakoś sensownie ułożyćWhite1 wrote:Dziewczyny a macie może poduszki ciążowe? Kiedy kupowałyście a może dopiero planujecie?
Co do imion to podrzucę wam pomysł dla dziewczynki - Stella. Przepiękne i nietypowe imię, ale u nas jest w bliskiej rodzinie, więc nie użyję 😋
poprzednio miałam chyba jakoś od 5-6 msc