PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też co 4 tygodnie, dłuży się niesamowicie 🙈. Po drodze prenatalne, ale to i tak jeszcze 2 tygodnie! Chociaż równo za 2 już będę po 🥹🤞.
Wow, ale brzusio Mimblanee! U mnie to nic nie widać i tak wyczekuje kiedy coś się pojawi. Mam malutkie wybrzuszenie na dole, ale to tyle co nic. -
Martit wrote:BlackAmericano melduj nam się tu szybko

Już jestem i melduję 🥰
Wszystko jest w porządku - mamy kość nosową, odpowiednią przezierność karkową, jak i wszystkie narządy na swoim miejscu z prawidłowymi przepływami ❤️
Z wizyty jestem bardzo zadowolona. Lekarz młody, ale wszystko jasno wytłumaczył, mój mąż także zadowolony.
Pierwszy raz słyszeliśmy serduszko, więc nasze marzenie się spełniło
Na wizytę nie zdążyła dojść PAPPA, ale po dwóch godzinach dostałam na maila już wszystko ładnie opisane i wyliczone. Ryzyka także niskie. Nie mam zamiaru już sama sprawdzać wyników z krwi, bo tu mam wszystko przeanalizowane i nie ma co się denerwować niepotrzebnie.
Tak jak Classy też mam skierowanie na usg w luxmedzie i mam zamiar je wykorzystać - idę 1.04 😅 akurat przed świętami będę dodatkowo spokojna 😂
Drugie prenatalne mam 🗓️23.05
Mimblanee, piękny brzuszek
Niecierpliwa2, PaulinKA, White1, Talto109_, Malina90, Ninia, Mimblanee, kleopatr4, Karos31 lubią tę wiadomość
-
O mamooo ale brzuchol 🥹Mimblanee wrote:
Ja zaobserwowałam dziwne zjawisko że mój Jakby się zmniejszył … wydaje mi się że to przez progesteron wciąż biorę dopochwowo i doustnie i mam duże problemy z regularnym wypróżnianiem nie miałam mdłości, ale to jest moja zmora ciążową. Ostatnio bardzo się przykładam żeby jeść rzeczy które mi to ułatwiają i mam nadzieję że przez to się zmniejszył. Wcześniej nie mogłam założyć spodni a teraz dopinam się jak kiedyś. -
Mi na łatwiejsze 💩 pomogla regularna ciepla woda z cytryną rano!
Nie jest to zmiana spektalukarna ale po paru dniach organizm faktycznie sie nauczył ze ta szklanka wody go rusza jak kiedyś kawka 😄 polecam spróbować, to dobry nawyk i na potem, by sie po prostu nawadniać od samego rana
Guśka21 lubi tę wiadomość
-
Kingus 1 wrote:Yelonka a w związku z czym masz heparyne przepisaną i w jakiej dawce stosujesz?
Mam zakrzepice hormonalną, biorę 40 raz dziennie.
-
Ninia wrote:hej, a czy któraś już ma chodzić na wizyty co 4 tygodnie? mój doktor wykonywał mi prenatalne i powiedział, że mam się zapisać dopiero za 4 tygodnie. Teraz dopiero tak mnie naszło, że to strasznie długo bo to będzie już 17 tydzień. Chyba jakoś w połowie kontrolnie zrobię TSH i mocz.
Ja od początku mam co 4 tygodnie, teraz mam 9 kwietnia wizyta + badania prenatalne bo robi mi je mój lekarz prowadzący ciąże. -
Guśka21 wrote:O mamooo ale brzuchol 🥹
Ja zaobserwowałam dziwne zjawisko że mój Jakby się zmniejszył … wydaje mi się że to przez progesteron wciąż biorę dopochwowo i doustnie i mam duże problemy z regularnym wypróżnianiem nie miałam mdłości, ale to jest moja zmora ciążową. Ostatnio bardzo się przykładam żeby jeść rzeczy które mi to ułatwiają i mam nadzieję że przez to się zmniejszył. Wcześniej nie mogłam założyć spodni a teraz dopinam się jak kiedyś.
Mi się też wydaje że od kilku dni zmalał mi brzuch i ogólnie jakby woda ze mnie zleciała. Czuję się mnie opuchnięta.
Też się pochwalę brzuszkiem chociaż u mnie malutki, ale jak na pierwszą ciążę i tak wydaje się duży
https://zapodaj.net/plik-GCoT8ddiSm
PaulinKA, Ninia, BlackAmericano, snieżka, Guśka21, espoir, Paulina1106, Karos31 lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

-
Ja ma dokładnie taki i my też jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży bo mój młody też ostatnio dwa dni nadrobił i termin porodu z USG to 4.10. Mi też się wydawało, że taki brzuch to jest duży😅Talto109_ wrote:Mi się też wydaje że od kilku dni zmalał mi brzuch i ogólnie jakby woda ze mnie zleciała. Czuję się mnie opuchnięta.
Też się pochwalę brzuszkiem chociaż u mnie malutki, ale jak na pierwszą ciążę i tak wydaje się duży
Talto109_ lubi tę wiadomość
-
co do 💩 to u mnie zaparć brak ale piję codziennie 2,5- 3 litry wody i rano zawsze "coś uda się wydusić". Nie zmienia to faktu, że w ciągu dnia mega mnie wzdyma.
Talto109_, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:co do 💩 to u mnie zaparć brak ale piję codziennie 2,5- 3 litry wody i rano zawsze "coś uda się wydusić". Nie zmienia to faktu, że w ciągu dnia mega mnie wzdyma.
To u mnie dokładnie tak samo jest że wieczorem brzuch się robi z 2-3 razy większy bo cała wzdęta jestem, ale nie mam problemu z 💩🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

-
Z dzidzią wszystko dobrze 😍
Ma już 2,65 cm
https://zapodaj.net/plik-EX2OoqfWpA
Kolejna wizyta na prenatalnych 21.04. Lekarka powiedziała, żebym prywatnie na razie się nie umawiała skoro będziemy się widzieć, ustalimy na prenatalnych. Ale pewnie jakoś 4 tygodnie po prenatalnych będzie kolejna wizyta.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:14
BlackAmericano, White1, Mimblanee, Kingus 1, Ninia, PaulinKA, Guśka21, Talto109_, Megmery, espoir, Mro_22, Karos31, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
Talto109_ wrote:Mi się też wydaje że od kilku dni zmalał mi brzuch i ogólnie jakby woda ze mnie zleciała. Czuję się mnie opuchnięta.
Ja też mam taki brzuszek a to moja pierwsza ciąża dziś mam 13+2 😊
Talto109_ lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Śnieżka super fotka 🥰
Pochwalę się też swoją 😁
https://zapodaj.net/plik-oaeEdAZwbS
Co do brzucha to u mnie najwięcej widać wieczorem, z tym, że ja właśnie mam problem z zaparciami. Dzięki siemieniu jest lepiej, ale dalej zdarzają się dni posuchy 😅
snieżka, Talto109_, Niecierpliwa2, White1 lubią tę wiadomość
-
Mam prenatalne we wtorek, a połówkowe 1 czerwca. W międzyczasie raz zobaczę się z położna z którą rodzimy i będę oddawać krew jeśli będzie potrzeba.Ninia wrote:hej, a czy któraś już ma chodzić na wizyty co 4 tygodnie? mój doktor wykonywał mi prenatalne i powiedział, że mam się zapisać dopiero za 4 tygodnie. Teraz dopiero tak mnie naszło, że to strasznie długo bo to będzie już 17 tydzień. Chyba jakoś w połowie kontrolnie zrobię TSH i mocz.
-
No właśnie ja też minimalizuję chodzenie do lekarza, jedyne co to właśnie sprawdzę TSH i mocz bo w poprzedniej ciąży TSH mi szybko rosło, a do bakterii w moczu mam całe życie skłonność, a przy ciąży często nie daje objawów. Potem kolejna wizyta to też pewnie będą już połówkowe. Ja się jeszcze nie umówiłam bo i tak będzie je wykonywał mój lekarz prowadzący, jedyne co to może wezmę też w Medicover skierowanie na połówkowe ale bardziej po to by spotkać się z lekarzem, który mi bardzo pomógł w poprzedniej ciąży, a on już nie prowadzi praktyki ginekologicznej tylko w szpitalu Medicovera wykonuje badania prenatalne. Chcę mu się pokazać, że jestem już na innym etapie. Naprawdę złoty człowiek.kleopatr4 wrote:Mam prenatalne we wtorek, a połówkowe 1 czerwca. W międzyczasie raz zobaczę się z położna z którą rodzimy i będę oddawać krew jeśli będzie potrzeba.
-