PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
aganieszkam wrote:Z doświadczenia powiem, że niestety długo to się może ciągnąć. Ja odczuwałam ulgę tak po 14-16tc dopiero. Najgorszy jest okres ok. 10tc wg mnie 🙈
Nie dobijaj, u mnie dzisiaj 9t2d i liczyłam, że gorzej już nie będzie 😭😭 dzisiaj na szybkich zakupach w sklepie zrobiło mi się słabo a mdłości to już mam wrażenie że nigdy nie miną. Chyba jedyne z czym mój żołądek nie ma problemu to owoce -
Hej, wczoraj miałam prenatalne, robiłam też nifty. U nas wszystko idealnie, będzie chłopak 🙂
Mro_22, Weronka89, BlackAmericano, Malina90, Niecierpliwa2, kleopatr4, White1, Mimblanee, babajagapatrzy, Karos31, Niaha, Ninia, espoir, snieżka, Kingus 1, Guśka21, Megmery, Paulina1106, aganieszkam, pandzia 🐼, MarzycielkaMadzik, CaroShell, Vainchild lubią tę wiadomość
-
Artopa wrote:Nie dobijaj, u mnie dzisiaj 9t2d i liczyłam, że gorzej już nie będzie 😭😭 dzisiaj na szybkich zakupach w sklepie zrobiło mi się słabo a mdłości to już mam wrażenie że nigdy nie miną. Chyba jedyne z czym mój żołądek nie ma problemu to owoce
U mnie niestety właśnie tak było, przełom 9/10tc. Ale z pozytywów wczoraj już było nieco lepiej, zobaczę jak dzisiaj 🤞. Jest nadzieja!
Ogarnęłam sobie ciążę w appce Zdrowie, ale zostawię Preglife na owocki. Chyba, że jakaś appka fajnie Wam sie sprawdza i nie oszukuje? ☺️ -
Cześć, mnie też mdłości męczą. Raczej udaje się bez wymiotów i jakoś daję radę, ale absolutnie nic nie może śmierdzieć, bo mnie zrywa od razu. Dodatkowo coś dziwnego się porobiło, że mam w różnych miejscach na ciele takie krostki jakby strupki swędzące, trochę jak jakieś ugryzienia, ale nikt z domowników nic takiego nie ma a i żadnych insektow nie zauważyłem 🤷🏻♀️ i do tego symetrycznie na łokciach taką suchą, czerwoną, piekącą skórę. Po analizach z chatem gpt, gdzie ostatecznie żadna alergia ani ugryzienia nie do końca pasowały, chat doszedł do wniosku, że to musi być od ciąży 😅 ale co to za dziwny objaw to nie wiem🩵 D 1.05.2025
💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻 -
Mimblanee wrote:Cześć, mnie też mdłości męczą. Raczej udaje się bez wymiotów i jakoś daję radę, ale absolutnie nic nie może śmierdzieć, bo mnie zrywa od razu. Dodatkowo coś dziwnego się porobiło, że mam w różnych miejscach na ciele takie krostki jakby strupki swędzące, trochę jak jakieś ugryzienia, ale nikt z domowników nic takiego nie ma a i żadnych insektow nie zauważyłem 🤷🏻♀️ i do tego symetrycznie na łokciach taką suchą, czerwoną, piekącą skórę. Po analizach z chatem gpt, gdzie ostatecznie żadna alergia ani ugryzienia nie do końca pasowały, chat doszedł do wniosku, że to musi być od ciąży 😅 ale co to za dziwny objaw to nie wiem
Ja mam wysyp krostek swędzących na nogach wygląda najbardziej jakbym miała zapalenie mieszków włosowych 🫣 i mocno wysypane plecy czego wcześniej nie miałam 😓
Obstawiam że fasolka zabiera wszystkie witaminy i stąd to bo paznokcie też mi powoli lecą 🤷🏼♀️
Cieszę się że robi się ciepło i zaraz będzie jeszcze więcej pysznych zdrowych owoców i warzyw to będzie się dużo dostarczało witaminek
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

-
A czy którejś z Was leci może krew z nosa? Zauważyłam, że już drugi czy trzeci dzień, szczególnie rano, sączy mi się krew. Czytałam, że to normalne. Moja znajoma też miała coś takiego, ale dopytuje tutaj31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
hej, a czy któraś już ma chodzić na wizyty co 4 tygodnie? mój doktor wykonywał mi prenatalne i powiedział, że mam się zapisać dopiero za 4 tygodnie. Teraz dopiero tak mnie naszło, że to strasznie długo bo to będzie już 17 tydzień. Chyba jakoś w połowie kontrolnie zrobię TSH i mocz.
-
Marty.Na wrote:A czy którejś z Was leci może krew z nosa? Zauważyłam, że już drugi czy trzeci dzień, szczególnie rano, sączy mi się krew. Czytałam, że to normalne. Moja znajoma też miała coś takiego, ale dopytuje tutaj
Ja od kilku dni zauważyłam, że rano w nosie mam zaschniętą krew. Nie sączy się, tylko takie strupki tam są.
O 11 mam wizytę u ginekologa. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 09:05
babajagapatrzy, Niecierpliwa2, Karos31, Talto109_, Kingus 1, BlackAmericano, Guśka21, Megmery, Marty.Na, MarzycielkaMadzik lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:hej, a czy któraś już ma chodzić na wizyty co 4 tygodnie? mój doktor wykonywał mi prenatalne i powiedział, że mam się zapisać dopiero za 4 tygodnie. Teraz dopiero tak mnie naszło, że to strasznie długo bo to będzie już 17 tydzień. Chyba jakoś w połowie kontrolnie zrobię TSH i mocz.
Hej, ja teraz u lekarki prowadzącej mam po 4 tygodniach z prenatalnymi pomiędzy i następne też zapowiadała co 4 tygodnie
Ninia lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:hej, a czy któraś już ma chodzić na wizyty co 4 tygodnie? mój doktor wykonywał mi prenatalne i powiedział, że mam się zapisać dopiero za 4 tygodnie. Teraz dopiero tak mnie naszło, że to strasznie długo bo to będzie już 17 tydzień. Chyba jakoś w połowie kontrolnie zrobię TSH i mocz.
U mojego lekarza wizyty co 4 tygodnie są ,w 3 trymestrze co 3
Ninia lubi tę wiadomość
-
Ja też wizyty co 4 tygodnie.
Noo powiem wam, że u mnie już widać nawet rano 🫣
Ale to pewnie dlatego, że jestem dość krótko po poprzednim porodzie więc pewnie nie wszystko się zdążyło spiąć spowrotem a tu kolejny lokator 😁
Karos31, BlackAmericano, kleopatr4, Paulina1106, aganieszkam, pandzia 🐼, CaroShell lubią tę wiadomość
🩵 D 1.05.2025
💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻 -
Ja byłam wczoraj i kolejna wizyta dopiero właśnie za 4 tygodnie 🤭 akurat w międzyczasie wpadają mi jeszcze prenatalne więc przerwa będzie krótsza, ale mówiła, że 4 tyg to standardowo póki co 🫣 ja jeszcze mam otwartą kartę ciąży w LuxMed i tam mam skierowania na kilka usg, więc może w międzyczasie się przejdę 🤭
Ninia lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

-
Mimblanee wrote:
Heheheh, no faktycznie. Myślałam że u mnie jest duży a mam połowę tego.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
@mimblanee ale brzusio! ale faktycznie mysle ze to kwestia niedawnego porodu. Grunt by dzidzia miala miejsce na wzrost🩷
@nina, mi tez lekarka kazala sie zapisać za 4 tyg ale 2.04 idę do medicover na kontrole tez tam bo przeciez osiwialabym do 16 kwietnia 🤪 -
Ja po wizycie serduszkowej mam normalnie co 4 tyg i tak czekam jeszcze 1.5 tyg do kolejnego badania. Co do dziwnych objawów zauważyłam, że od 3 dni co jakiś czas piecze mnie jedno miejsce na tylko jednej piersi. Nie jest to ciągłe i jakieś bolesne ale właśnie jakby uczucie pieczenia przez chwilę i to zawsze to samo miejsce
-
Ja też co 4 tygodnie, dłuży się niesamowicie 🙈. Po drodze prenatalne, ale to i tak jeszcze 2 tygodnie! Chociaż równo za 2 już będę po 🥹🤞.
Wow, ale brzusio Mimblanee! U mnie to nic nie widać i tak wyczekuje kiedy coś się pojawi. Mam malutkie wybrzuszenie na dole, ale to tyle co nic. -
Martit wrote:BlackAmericano melduj nam się tu szybko

Już jestem i melduję 🥰
Wszystko jest w porządku - mamy kość nosową, odpowiednią przezierność karkową, jak i wszystkie narządy na swoim miejscu z prawidłowymi przepływami ❤️
Z wizyty jestem bardzo zadowolona. Lekarz młody, ale wszystko jasno wytłumaczył, mój mąż także zadowolony.
Pierwszy raz słyszeliśmy serduszko, więc nasze marzenie się spełniło
Na wizytę nie zdążyła dojść PAPPA, ale po dwóch godzinach dostałam na maila już wszystko ładnie opisane i wyliczone. Ryzyka także niskie. Nie mam zamiaru już sama sprawdzać wyników z krwi, bo tu mam wszystko przeanalizowane i nie ma co się denerwować niepotrzebnie.
Tak jak Classy też mam skierowanie na usg w luxmedzie i mam zamiar je wykorzystać - idę 1.04 😅 akurat przed świętami będę dodatkowo spokojna 😂
Drugie prenatalne mam 🗓️23.05
Mimblanee, piękny brzuszek
Niecierpliwa2, PaulinKA, White1, Talto109_, Malina90, Ninia, Mimblanee, kleopatr4, Karos31, Megmery, pandzia 🐼, babajagapatrzy lubią tę wiadomość