Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja już miesiąc przed terminem jak wychodzę z domu to ubieram pieluchomajtki, bo się boję, że mi wody odejdą gdzieś pod szkołą dzieci czy coś 🫣
    To ja tylko podkład w aucie woziłam 😅 jak wody odejdą to i tak przemoczą 🙈 też chodziłam w stresie ostatnie tygodnie. Finalnie zazwyczaj w nocy lub nad ranem zaczynał się poród

espoir lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wszystkiego najlepszego w te swieta! Niech będą czasem rodzinnym, cieplym i wartościowym. Obyście mogly spędzić je tak jak chcecie 💐🐣🥰

Spokoju, radości i odpoczynku w tym magicznym czasie oczekiwania na wyczekane cuda🍀🌻🌼

snieżka, Mimblanee, espoir, Kingus 1, Megmery, Niecierpliwa2, Ninia, aganieszkam, Martit, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle trudnych a zarazem pięknych historii.. bo doprowadziły was tutaj ☀️
    Ala witaj 🤗 jak najbardziej uważam,że problem immunologiczny istnieje. Ja przez to straciłam 4 ciąże i prawie piątą, organizm odrzucał lub nie rozwijał zarodków..
    Ja mam kilka par spodni takich z luźną gumą, nie stricte ciążowych, później w połogu też się przydają.
    Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt 🥰 widzę,że chłopcy królują póki co :D

Ja rodziłam w Zeromskim i będę rozważać ten szpital, chyba że wybiorę ten blisko siebie, w którym normalnie nie chciałbym rodzic ale jeśli będzie to CC to może dam radę.. i to drugie dziecko to chyba będzie mi łatwiej.
    W żeromie wszystkie położne były pomocne, każda pomagała przystawiać dziecko ( co jest na prawdę trudne na początku) zaglądały, pytały czy czegoś nie trzeba. Jak czułam się fatalnie po cc to też zabrały mi na noc dziecko. A bardzo się obawiałam nocy jak sobie dam radę .. przecież sama się ledwo ruszałam. Odwiedziny też długo bo od 10-20.
    Siemiradzki koleżanka polecała. W terminie porodu jeśli nic się wcześniej nie zadzieje to zgłasza się do szpitala i ma się wywoływany poród. Dla kogoś może to być plus dla kogoś minus. Ja rodziłam po terminie i mnie już to oczekiwanie się bardzo dłużyło jednak wiadomo, lepiej jak zacznie się samo :)

Kochane, zdrowych i spokojnych świąt. 🐣🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 06:55

Niecierpliwa2, snieżka, Ala87 lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja nam życzę przede wszystkim Świąt radosnych oraz pozbawionych mdłości :)

Niecierpliwa2, Niaha, snieżka, Ala87, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to babcia mojego męża tak na mnie działa czy jednak trzeba w końcu tej kobiecie odpyskować. Świąteczne śniadanie u teściów, teściowa wie że przez mdłości nie mogę jeść za wiele, ewentualnie proponuje jakiś jogurcik, a babcia "bo dzieciaka zagłodzisz, musisz jeść" przy czym nie był to ton w formie żartu. Babcia nie jest super stara, moi dziadkowie są 15 lat starsi a mają więcej taktu. Jak kilka tyg wcześniej przyjechaliśmy i czułam się okropnie, leżałam cały dzień a babcia męża zaczęła mnie wołać (mieszka na dole w domku), mąż ją poinformował o moim kiepskim stanie a ta dalej mnie woła, przy czym nie ma problemów zdrowotnych żeby sama nie móc podejść i chyba nie było to zbyt ważne, bo mężowi nic nie powiedziała. Macie kogoś kogo w ciąży nagle też nie możecie znieść?

• Blossomka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Artopa, przykro mi, że masz taką sytuację i taką osobę blisko siebie. Myślę, że ciąża nie jest tu wyznacznikiem, z osobami bez ogłady i taktu ogólnie staram się unikać kontaktów jak tylko mogę. Gorzej jak taka osoba jest w rodzinie, mam nadzieję, że masz wsparcie od męża i pozostałych, z którymi spędzacie czas. Trzymaj się!

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem u rodziny męża, powiedzieliśmy rodzicom i było wzruszenie. Powiedzieliśmy głównie dlatego, że ja nadal źle się czuję i nie da się tego ukryć. Jest też babcia, ale nie przekazujemy jej tej informacji. Przyjechaliśmy nowym samochodem, jak na niego spojrzała to powiedziała, że piękny i teraz czas starać się o rodzinkę. Jakbym to usłyszała w trakcie starań to skończyło by się płaczem na 100%… 🫣. To może nie ta sama skała, ale jednak ludzie czasem mówią co im ślina na język przyniesie bez większej albo nawet żadnej refleksji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 12:18

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Abstrakcja Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo mi przykro, ze miałyście takie sytuacje, jeszcze w święta.
    Już od kilku lat nie mam nerwów do większości ludzi, ale prawdopodobnie przez to, że wychowywał mnie narcyz/toksyk i z 3 lata temu dzięki terapii udało mi się w końcu postawić na siebie. Wiele toksycznych ludzi zniknęło wtedy z mojego życia, wydaje mi się, że od tamtego czasu gorzej toleruje wszelkiego rodzaju niewłaściwe zachowania.
    W ciąży stałam się jednak jeszcze bardziej wrażliwa. Mam kontakt jedynie z rodziną męża i najbardziej wkurzają mnie pytania o to czy rzygam, w szczególności przy stole, ciągłe informowanie o tym, żebym nie piła alkoholu i co mnie dzisiaj bardzo zdenerwowało i zaskoczyło jednocześnie to wróżenie, że będzie córka 😆 na szczęście komentarzy o moim jedzeniu i głodzeniu jeszcze nie usłyszałam, ale o te kwestie bardzo mocno dba mój mąż, by nikt nie komentował i nie wciskał jedzenia.
    W piątek byliśmy na prenatalnych, usg wyszło w porządku, czekam jeszcze na wyniki pappy. Niestety pan nam płci nie zdradził, bo stwierdził, że za wcześnie, ale ja tam widziałam chłopaka 😆

Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość

Początek starań: 07.2025
    teratozoospermia 1%

09.02.2026 -pozytywny test (17-18 dpo 😂)
    10.02.2026 - pierwsza beta 1201 (4tc+2)
    23.02.2026 - mamy ❤️
    3.04.2026 - prenatalne ✅
    29.05.2026 - połówkowe 🤞🩵

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie denerwują teksty „dbaj o siebie”, „nie przemęczaj się” jakbym nie wiedziała co mogę a czego nie mogę w ciąży i nie czuła czy mi dobrze czy źle. Ale jakbym leżała non stop to na bank bym usłyszała, że ciąża to nie choroba.

Abstrakcja, pandzia 🐼, Niecierpliwa2, aganieszkam, Mimblanee lubią tę wiadomość

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abstrakcja wrote:
    Oj bardzo mi przykro, ze miałyście takie sytuacje, jeszcze w święta.
    Już od kilku lat nie mam nerwów do większości ludzi, ale prawdopodobnie przez to, że wychowywał mnie narcyz/toksyk i z 3 lata temu dzięki terapii udało mi się w końcu postawić na siebie. Wiele toksycznych ludzi zniknęło wtedy z mojego życia, wydaje mi się, że od tamtego czasu gorzej toleruje wszelkiego rodzaju niewłaściwe zachowania.
    W ciąży stałam się jednak jeszcze bardziej wrażliwa. Mam kontakt jedynie z rodziną męża i najbardziej wkurzają mnie pytania o to czy rzygam, w szczególności przy stole, ciągłe informowanie o tym, żebym nie piła alkoholu i co mnie dzisiaj bardzo zdenerwowało i zaskoczyło jednocześnie to wróżenie, że będzie córka 😆 na szczęście komentarzy o moim jedzeniu i głodzeniu jeszcze nie usłyszałam, ale o te kwestie bardzo mocno dba mój mąż, by nikt nie komentował i nie wciskał jedzenia.
    W piątek byliśmy na prenatalnych, usg wyszło w porządku, czekam jeszcze na wyniki pappy. Niestety pan nam płci nie zdradził, bo stwierdził, że za wcześnie, ale ja tam widziałam chłopaka 😆

Widzę, że mamy podobne doświadczenia. Ja również byłam wychowywana przez toksycznych ludzi. Pod wpływem terapii nauczyłam się jakie zachowania można akceptować a jakie nie i też mocno wykruszyły mi się relacje, ale to dobrze, bo nie mam już w swoim otoczeniu toksycznych ludzi.
    Też mam kontakt tylko z rodziną narzeczonego i to są naprawdę cudowni ludzie. Nic niemiłego nigdy od nich nie usłyszałam.

Abstrakcja, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro czytać takie historie, my właśnie wróciliśmy od babci męża i bardzo się ucieszyła, bo to będzie pierwszy prawnuk. Ma 85 lat, a jest bardzo taktowna i super ciepła. Moi dziadkowie już nie żyją, więc cieszę się, że jest ona 😊 Mam nadzieję, że jutrzejszy świąteczny dzień spędzicie spokojniej ❤️

Abstrakcja, aganieszkam, Weronka89, Mimblanee lubią tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy dzisiaj dziadkom, że zostaną pradziadkami, są przeszczęśliwi, aż babcia się popłakała z radości 🩷 dzięki temu nie musiałam się ukrywać, rozumieli bycie wybrednym co do jedzenia, moją drzemkę 2 godzinną w trakcie dnia, a do tego mama specjalnie dla mnie zrobiła sałatkę owocową 🥹 mam nadzieję, że najbliższa wizyta i prenatalne będą potwierdzeniem, że wszystko jest w porządku 🤞

Niecierpliwa2, PaulinKA, aganieszkam, Abstrakcja, Megmery, pandzia 🐼, MarzycielkaMadzik, Malina90, snieżka, Weronka89, Mimblanee lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam, biegunka przeszła Ci sama czy może brałaś jakieś leki?
    Ja dzisiaj mam problem z biegunką, a co gorsze dopadła mnie w trasie.. Wracamy do Krakowa i co chwilę musimy zatrzymywać się na stacjach 😖

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni walczę z zaparciami, więc nie potrafię współczuć biegunki ;)
    A serio to przerąbane jeszcze w trasie :/

preg.png
  • Esteelcia Nowa

Wysłany: 6 kwietnia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem nowa w tym wątku! Ogromne gratulacje dla Was wszystkich! ☺️U nas planowany termin to 31.10 :)

babajagapatrzy, Niecierpliwa2, Blossomka, Weronka89, Karos31, snieżka, Ala87, aganieszkam, Mimblanee, Vainchild, Mro_22 lubią tę wiadomość

• babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domowy sposób na biegunkę prostocie moje babci to jagody leśne z łyżką mąki ziemniaczanej. Brzmi bezpiecznie w ciąży. Jedliśmy to przy jelitowkach jako dzieci. Mogą być mrożone, mogą być ze słoika. Jak się boisz na surowo, to można zrobić kisiel.

snieżka lubi tę wiadomość

• Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam nadzieję że nawet mimo dziwnych tekstów niektórych osób udało Wam się dobrze spędzić czas. Ja bardzo lubię kuzynostwo mojego męża i mieliśmy okazję z częścią z nich spotkać się wczoraj a z częścią dziś i naprawdę było miło :) informację o ciąży na razie ukrywaliśmy chociaż wydaje mi się że mam taki wielki brzuch że dziś ktoś mógł coś podejrzewać ale nikt nie pytał, może po prostu pomyśleli że przytyłam 🤪 za miesiąc mamy komunię i to ma być wielki coming out, mój mąż powiedział, że jego teściowie dowiedzą się razem ze wszystkimi - zamierzam ubrać się tak, żeby od razu bylo widać co i jak 😁
    No i w tym tygodniu już przebieranie nogami bo mam nadzieję że będą lada dzień wyniki panoramy :)

aganieszkam lubi tę wiadomość

• Martit Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 kiedy oddawałaś krew? Ja we wtorek, ciekawe czy do piątku dostanę. W piątek mamy wizytę

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach! Mam nadzieję, że dobrze spędziłyście ten czas. Przykro mi, że niektóre z Was musiały się nasłuchać.

My mieliśmy bardzo spokojne święta, był czas i na kawki i posiłki z bliskimi i na chodzenie po górach: w oba dni udało nam się przejść po ponad 10km, bardzo dobrze mi to zrobiło :) mój mąż jeszcze jutro miękko ląduje, a ja już o 8 rano prowadzę szkolenie, na szczęście zdalnie z domu 🙃 coraz częściej marzy mi się L4 🥹😁

Dobrego tygodnia i już dziś trzymam kciuki za panoramy i wszystkie badania w tym tygodniu. My się widzimy z brzoskwinią dopiero za tydzień w czwartek. Już nie mogę się doczekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 20:13

• Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Weronka89 kiedy oddawałaś krew? Ja we wtorek, ciekawe czy do piątku dostanę. W piątek mamy wizytę
    W poniedziałek 30 marca :)

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ