X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa2 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja miesiąc temu miałam coś okołu 300 i mój lekarz kazał zrobić posiew. Z posiewu nic nie wyszło. Zawsze możesz zrobić dwie próbki i oddać na to i na to. Posiew to kosztuje 60-80 zł a nie będziesz się martwić.

U mnie w I trymestrze było podobnie, bakterie w ogólnym i lekkie pieczenie, ale w posiewie nie wyszły na tyle duże liczności, żeby był potrzebny antybiotyk. Dużo piłam, brałam suplement z żurawiną i przeszło. Kontrolnie robiłam jeszcze badanie ogólne po tygodniu. Też bym raczej zrobiła posiew dla świętego spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:16

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Agnieszkam to ja miałam dokładnie tak samo, mega krawienie, jak zmieniałam spodnie to cała podłogę w łazience pobrudziłam. Po około godzinie byłam na USG na SOR i już była tylko resztka krwiaka,na drugim USG ok 3 godzinach już nie było śladu po krwiaku. Jedyne co, że mi powiedzieli że mnie nie puszczą do domu aż się krwiak nie opróżni bo się bali, że się wykrwawię. Na szczęście po 6 godzinach wyszłam do domu.
    Nie wiem może jednak powinnaś jeszcze podjechać do szpitala.
    Jak się krwawienie uspokoi to już będę siedzieć w domu. Zobaczymy, oby już było ok. Idę małego usypiać, bo ze mną szybciej zaśnie niż z mężem 🙈 przygotuje też sobie torbę do szpitala w razie czego, bo mąż to by mi jakieś koronki przywiózł 😆

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
‹‹ 185 186 187 188 189
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ