Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit, ale się cieszę! 🥹

Same dobre wiadomości dziś, cudnie 🫶🏻 ja mam wizytę w czwartek i już trochę się stresuję, te co 2 tygodnie były lepsze dla mnie 🫢 a i tak mam co trzy, a nie co miesiąc.

Ja nie ma jeszcze nic z wyprawki, zabiorę się za to na L4. Najpierw musimy kupić komodę.

Mimblanee, trzymam kciuki!

Mimblanee, Niecierpliwa2, Martit lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho zapomnialam ze jeszcze takie cos jak kombinezon trzeba kupic 😅

Myślicie ze startować od rozmiaru 56-62? On chyba taki najbardziej "uniwersalny " dla noworodka...

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Myślicie ze startować od rozmiaru 56-62? On chyba taki najbardziej "uniwersalny " dla noworodka...
    Mój synek to nawet przez moment 50 nosił, bo urodził się 50 cm i we wszystkim się topił (na USG był przewidywany o 1 kg większy więc cieszę się, że jednak miałam też mniejsze ciuszki 😁) ale te rzeczy dostałam, gdybym miała kupować to tak standardowo od 56 bodziaki a takie rzeczy jak kombinezon to będę brać 62 żeby starczyło jeszcze na listopad, przewiduję że raczej będzie dzidzia podobna do brata. Z zimowym strojem się pewnie wstrzymam i zobaczymy jakie długie będzie bobo i jak szybko będzie rosnąć to się zamówi wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 11:58

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z ciekawości - sprawdzacie pomiary z usg w domu czy jak lekarz mówi, że wszystko ok i w normie, to nie drążycie dalej?

Ja oczywiście zadowolona po wizycie, w domu zaczęłam studiować poszczególne oznaczenia ze zdjęcia i złapałam się na tym, że chyba lepiej, żebym nie czytała nic więcej, bo tylko się bez sensu stresuję, a niektóre pomiary mają większe znaczenie dopiero po 20. tygodniu. Ale zanim to doczytałam miałam już podniesione ciśnienie :p

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie w chata gpt wrzucam zawsze wyniki. Mimo,że temu lekarzowi ufam to jakos tak z ciekawości na spokojnie chce sobie sprawdzić :)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Ja tego merynosa kupiłam 56-62, potem pewnie trzeba będzie kupić cos cieplejszego. Trudno tak wpasować bo październik może być piękny i ciepły a część z nas na pewno rozpakuje się jeszcze we wrześniu🙂.
    Z innych ciuchów to kupiłam 4 pajace rozmiar 50 w razie gdyby mały był z tych drobnych a reszta 56-62. Na razie nie mam za dużo rzeczy. Skupuję na Vinted pajace z NEXT na suwak bo mi już kilka koleżanek polecało. Ale wychodzę z założenia, że większe rzeczy będę kupować na bieżąco.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit - ale super wieści! Gratuluję dziewczynki 🩷

Ja z wyprawki mam równe zero 🫣 nic jeszcze nie zaczęłam kupować, ale chyba w końcu będę musiała się za to zabrać żeby nie zostało mi wszystko na ostatnią chwilę🫣

Co do rozmiarów to miałam przemyślenie jedynie, że chyba będę kupować od 56 cm bo oboje jesteśmy wysocy i urodziliśmy się raczej więksi niż mniejsi, więc może to będzie miało jakieś przełożenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 13:17

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę za bardzo o wyprawce. Najpierw chcę dotrwać do przyszłego tygodnia do prenatalnych 🙈
    A jak macie rano pobranie krwi do papp-a to jecie normalnie śniadanie? Ja idę na 8

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja jeszcze nie myślę za bardzo o wyprawce. Najpierw chcę dotrwać do przyszłego tygodnia do prenatalnych 🙈
    A jak macie rano pobranie krwi do papp-a to jecie normalnie śniadanie? Ja idę na 8

Tak, ja normalnie zjadłam lekkie śniadanie i wzięłam ze sobą na później 🙈

snieżka lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nic z wyprawki nie mam, dzwonili dzis z tej przychodni gdzie robilam prenatalne ze sa wyniki juz z krwi no i zalecana konsultacja z genetykiem jutro na 18 proponuja, zgodzilam sie, z dusza na ramieniu pojade, boje sie czego sie mam tam spodziewać usg bylo w porzadku pewnie krew slaba oprocz wieku ech, juz sie zaczelam cieszyc ciaza i znowu stresy

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • Kasia0504 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn miał 59 cm a i tak wchodził w 56. Bardzo różne są te rozmiarówki, a na początku to aż tak się nie widzi czy coś jest małe czy duże :)

Ja głównie się skupiam na laktatorach. Innych rzeczy na razie mi się nie chce kupować... Chyba mam dość ciągłej wymiany ubranek przy moim 11 mc niemowlaku, żeby jeszcze sobie dorzucić małe :D

Wysłany: 14 kwietnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:
    I ja nic z wyprawki nie mam, dzwonili dzis z tej przychodni gdzie robilam prenatalne ze sa wyniki juz z krwi no i zalecana konsultacja z genetykiem jutro na 18 proponuja, zgodzilam sie, z dusza na ramieniu pojade, boje sie czego sie mam tam spodziewać usg bylo w porzadku pewnie krew slaba oprocz wieku ech, juz sie zaczelam cieszyc ciaza i znowu stresy

Dorka, przykro mi, że musisz się stresować, ale jak usg było ok, to duża szansa, że dziecko zdrowe. Dobrze, że dmuchają na zimne i konsultują. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ❤️

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:

A nic Ci przez tel nie powiedzieli ani na email nie wysłali wyników? Trzymam kciuki ,jeśli USG było ok to na pewno jest wszystko dobrze :)

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Martit - ale super wieści! Gratuluję dziewczynki 🩷

Ja z wyprawki mam równe zero 🫣 nic jeszcze nie zaczęłam kupować, ale chyba w końcu będę musiała się za to zabrać żeby nie zostało mi wszystko na ostatnią chwilę🫣

Co do rozmiarów to miałam przemyślenie jedynie, że chyba będę kupować od 56 cm bo oboje jesteśmy wysocy i urodziliśmy się raczej więksi niż mniejsi, więc może to będzie miało jakieś przełożenie

U mnie podobnie, na razie niczego nie kupuję, tylko zapisuję marki, jak coś mi się spodoba 😊 Też raczej pójdę w te większe rozmiary z tego samego powodu. Ewentualnie dokupimy małych albo weźmiemy od znajomych, jakby dziecko urodziło się dużo mniejsze albo wcześniej.

classy lubi tę wiadomość

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit cudowna wiadomość! 💓
    Dorka, dobrze że ta wizyta jest już jutro nie trzeba będzie długo czekać. Na pewno wszystko wam dokładnie wyjaśnią. Ale rozumiem stresy.

Ja kupię pewnie śpiworek merino w rozmiarze 62, mam nadzieję że wystarczy do wczesnej wiosny. Córka przy urodzeniu miała 54cm, a długo ubierałam jej rozm 56.

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa, tak od dzisiaj mam odstawiony prolutex, cyclogest 1x i zmniejszona dawkę duphastonu, encortonu.Możliwe że i neoparin odstawimy po kolejnej wizycie jeśli wyniki będę miała dobre. To mnie zaciekawiło, może zmieniły się badania i nie ma stwierdzonej skuteczności przyjmowania heparyny przez całą ciążę. Ostatnio stosowałam do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 16:19

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
  • Kasia0504 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:

Trzymam kciuki. Pewnie Pappa obniżyła wyniki, ale myślę, że jak na USG nie było ani jednej niepokojącej rzeczy, to powinno być wszystko ok. Jednak USG moim zdaniem jest ważniejsze.

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pandzia, ja mialam heparyne zlecona na obniżone bialko S (w normie ale nisko) I dr Jarosz mowila ze jak teraz mi nie spadnie to odstawimy heparyne
    No i spadło z 65 na 44🤡 takze Neoparin na bank zostanie ze mna do końca 😁

No ale ogolem to dlugo miałaś ten prolutex kurde. 😄 no ale bejbikowy dobrostan najwazniejszy 😊😊

Ejjj zrobilam dzis badania i wyszły mi bakterie w moczu, norma do 386, wynik 540. Oraz erytrocyty norma do 31, u mnie 107.

Czy mam sie stresować i na cito jutro gdzies isc do lekarza czy to moze poczekać do czwartkowej wizyty? Nigdy nie mialam jakis infekcji wiec nawet nie wiem czy to bardzo zle wyniki czy tylko lekko przekroczone 😬 cos tam mnie ostatnio podpiekalo ale podmywalam sie pare razy Ginexidem i przeszlo niby a jednak cos tam w moczu siedzi eh. Próbka pobrana jak trzeba, po podmyciu ze środkowych siuskow...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 11:13

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • classy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka - trzymam kciuki! może tak jak dziewczyny mówią - badania biochemiczne obniżyła wyniki, ale to jeszcze nie jest niepokój do stresu :) najważniejsze, że na usg wszytsko dobrze i jutro pewnie wszytsko lekarz z Tobą omówi :) Wydaje mi się, że te kalkulatory do prenatalnych dla wielu sa zagadką :)

PaulinKA - mi w 1 trymestrze w badaniu moczu wyszła bakteria - chyba 500 coś było. Akurat robiłam to na luxmed więc skonsultowałam wynik z internistą online na czacie i dał mi od razu skierowanie na posiew moczu i tam już wszytsko było. Może to być kwestia zanieczyszczonej próbki i stąd taki wynik.

Co do wyprawki, to cieszę się, że niektóre z Was są na tym samym etapie co ja :D Też póki co spisuje jak ktoś coś poleci lub jak coś mi wpadnie w oko ale nic nie kupuję :)

PaulinKA lubi tę wiadomość

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA, potwierdzam, warto zrobić posiew, chociaż wyniku do czwartku i tak nie będzie. Mi lekarka powiedziała, że bez wyniku posiewu nie ma sensu dawać antybiotyku na ślepo, ale niektórzy lekarze chyba dają od razu monural jednorazowo.

Ogólnie bakterie w moczu są podobno bardzo częste w ciąży, nawet bezobjawowo może przebiegać ZUM. Dlatego na każdą wizytę zalecają badanie moczu i w razie wykrycia tych bakterii leczą nawet przy braku objawów. Raczej nie ma powodów do paniki :) Pij dużo, to zawsze trochę pomaga :) Profilaktycznie można też stosować suszoną żurawinę albo suplementy z nią, ale to wiadomo, po konsultacji z lekarzem :D

PS ja po radzie tutaj na forum pobierałam próbkę na posiew po założeniu tamponu, żeby ewentualnie nie zanieczyścić śluzem/bateriami z pochwy.

PaulinKA, Ala87 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ