X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit, ale się cieszę! 🥹

Same dobre wiadomości dziś, cudnie 🫶🏻 ja mam wizytę w czwartek i już trochę się stresuję, te co 2 tygodnie były lepsze dla mnie 🫢 a i tak mam co trzy, a nie co miesiąc.

Ja nie ma jeszcze nic z wyprawki, zabiorę się za to na L4. Najpierw musimy kupić komodę.

Mimblanee, trzymam kciuki!

Mimblanee, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho zapomnialam ze jeszcze takie cos jak kombinezon trzeba kupic 😅

Myślicie ze startować od rozmiaru 56-62? On chyba taki najbardziej "uniwersalny " dla noworodka...

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Myślicie ze startować od rozmiaru 56-62? On chyba taki najbardziej "uniwersalny " dla noworodka...
    Mój synek to nawet przez moment 50 nosił, bo urodził się 50 cm i we wszystkim się topił (na USG był przewidywany o 1 kg większy więc cieszę się, że jednak miałam też mniejsze ciuszki 😁) ale te rzeczy dostałam, gdybym miała kupować to tak standardowo od 56 bodziaki a takie rzeczy jak kombinezon to będę brać 62 żeby starczyło jeszcze na listopad, przewiduję że raczej będzie dzidzia podobna do brata. Z zimowym strojem się pewnie wstrzymam i zobaczymy jakie długie będzie bobo i jak szybko będzie rosnąć to się zamówi wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:58

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Niecierpliwa2 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z ciekawości - sprawdzacie pomiary z usg w domu czy jak lekarz mówi, że wszystko ok i w normie, to nie drążycie dalej?

Ja oczywiście zadowolona po wizycie, w domu zaczęłam studiować poszczególne oznaczenia ze zdjęcia i złapałam się na tym, że chyba lepiej, żebym nie czytała nic więcej, bo tylko się bez sensu stresuję, a niektóre pomiary mają większe znaczenie dopiero po 20. tygodniu. Ale zanim to doczytałam miałam już podniesione ciśnienie :p

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie w chata gpt wrzucam zawsze wyniki. Mimo,że temu lekarzowi ufam to jakos tak z ciekawości na spokojnie chce sobie sprawdzić :)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    8.04 - prenatalne -7,13 cm maleństwa, wszystko prawidłowo 🩵

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Ja tego merynosa kupiłam 56-62, potem pewnie trzeba będzie kupić cos cieplejszego. Trudno tak wpasować bo październik może być piękny i ciepły a część z nas na pewno rozpakuje się jeszcze we wrześniu🙂.
    Z innych ciuchów to kupiłam 4 pajace rozmiar 50 w razie gdyby mały był z tych drobnych a reszta 56-62. Na razie nie mam za dużo rzeczy. Skupuję na Vinted pajace z NEXT na suwak bo mi już kilka koleżanek polecało. Ale wychodzę z założenia, że większe rzeczy będę kupować na bieżąco.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit - ale super wieści! Gratuluję dziewczynki 🩷

Ja z wyprawki mam równe zero 🫣 nic jeszcze nie zaczęłam kupować, ale chyba w końcu będę musiała się za to zabrać żeby nie zostało mi wszystko na ostatnią chwilę🫣

Co do rozmiarów to miałam przemyślenie jedynie, że chyba będę kupować od 56 cm bo oboje jesteśmy wysocy i urodziliśmy się raczej więksi niż mniejsi, więc może to będzie miało jakieś przełożenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:17

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana biopsja mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę za bardzo o wyprawce. Najpierw chcę dotrwać do przyszłego tygodnia do prenatalnych 🙈
    A jak macie rano pobranie krwi do papp-a to jecie normalnie śniadanie? Ja idę na 8

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja jeszcze nie myślę za bardzo o wyprawce. Najpierw chcę dotrwać do przyszłego tygodnia do prenatalnych 🙈
    A jak macie rano pobranie krwi do papp-a to jecie normalnie śniadanie? Ja idę na 8

Tak, ja normalnie zjadłam lekkie śniadanie i wzięłam ze sobą na później 🙈

snieżka lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
‹‹ 183 184 185 186 187
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ