PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałem kiedyś, że dziewczynka wychodzi wtedy, jak do zapłodnienia dojdzie przez wolniejszy, ale bardziej żywotny plemnik (czyli jeśli do zbliżenia dochodzi kilka dni przed owulacją) a chłopięce, gdy zapłodni szybszy, ale mniej żywotny plemnik (okolice owulacji).
U nas się to sprawdziło, bo narzeczony ma naprawdę tragiczną ruchliwość plemników, w tym plemniki szybkie oznaczone były na mniej niż 0,5 %.
Dziewczyny, czy miewacie krwotoki z nosa? U mnie pojawiają się coraz częściej. Dzisiaj już 2 razy miałam, a najgorzej, że jestem w pociągu i wykorzystałam już wszystkie chusteczki 🙈
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:Czytałem kiedyś, że dziewczynka wychodzi wtedy, jak do zapłodnienia dojdzie przez wolniejszy, ale bardziej żywotny plemnik (czyli jeśli do zbliżenia dochodzi kilka dni przed owulacją) a chłopięce, gdy zapłodni szybszy, ale mniej żywotny plemnik (okolice owulacji).
U nas się to sprawdziło, bo narzeczony ma naprawdę tragiczną ruchliwość plemników, w tym plemniki szybkie oznaczone były na mniej niż 0,5 %.
Dziewczyny, czy miewacie krwotoki z nosa? U mnie pojawiają się coraz częściej. Dzisiaj już 2 razy miałam, a najgorzej, że jestem w pociągu i wykorzystałam już wszystkie chusteczki 🙈
Ja w ogóle nie mam skłonności do krwotoków, więc teraz też nie miewam, ale czytałam że w ciąży są bardzo częste. U siebie jedynie widzę rozrzedzenie krwi przy pobieraniu, bo aż tryska do probówki. Wcześniej tak nie miałam.
snieżka lubi tę wiadomość
-
Tak, ja mam, szczególnie rano. To znaczy, teraz zdarza się to już rzadziej, ale wcześniej było to częste. I jeszcze zapchany nos mam do tegosnieżka wrote:Czytałem kiedyś, że dziewczynka wychodzi wtedy, jak do zapłodnienia dojdzie przez wolniejszy, ale bardziej żywotny plemnik (czyli jeśli do zbliżenia dochodzi kilka dni przed owulacją) a chłopięce, gdy zapłodni szybszy, ale mniej żywotny plemnik (okolice owulacji).
snieżka lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-