PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, gratulacje pozytywnych wizyt ❤️
Floristka, cieszę się, że jesteś już po zabiegu i trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej ❤️
Za mną dość ciężki weekend, chociaż oczywiście odpoczywałam i za dużo nie chodziłam. Mąż pilnuje, żebym się nie przemęczała 😁
Niemniej po komunii i późniejszej podróży do domu strasznie bolą mnie plecy. A w odcinek lędźwiowy podczas podróży tak dawał mi w kość, że rozmyślam nad zakupem jakiejś poduszki do samochodu 😅
W czwartek czeka mnie wizyta i posiew. Stresuje się tą moją szyjką. Jutro mam nie brać luteiny, żeby dało się pobrać ten posiew. Trzymajcie proszę kciuki za czwartek 🤞🏻
W sobotę z kolei połówkowe i ich akurat nie mogę się już doczekać 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:59
Karos31, snieżka, Niecierpliwa2, FloristKa, kleopatr4, Malina90 lubią tę wiadomość
-
Ja mam z połówkowe 1go czerwca na 11. Na samą myśl o tym się stresuję
Ostatnio jak czułam takie smyrania w brzuchu i były codziennie, tak od wczoraj nic. Trochę mnie to martwi31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Marty.Na wrote:Ja mam z połówkowe 1go czerwca na 11. Na samą myśl o tym się stresuję
Ostatnio jak czułam takie smyrania w brzuchu i były codziennie, tak od wczoraj nic. Trochę mnie to martwi
Na ten moment mogą być nieregularne te smyrania,puknięcia. Nie martw się ,niektóre kobiety jeszcze nic nie czują w tym czasie.
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Dodzwoniłam się do Pracowni Cytogenetycznej do szpitala gdzie robili mi amniopunkcję. Hodowla jeszcze trwa. Może jutro uda im się wyizolować materiał i zaczną badać, czyli na czwartkowe prenatalne nie będę miała wyniku. Ale chcę już zobaczyć dzieciątko i niech zobaczy czy na USG są jakieś nieprawidłowości, więc nic nie przesuwam.
kleopatr4, Niecierpliwa2, Sawka8 lubią tę wiadomość
-
Mro trzymam kciuki żeby było dobrze 😘
Martyna ja dopiero teraz od jakiś 4 dni czuje regularne ruchy. Szczególnie jak się położę na brzuchu
A wczesnej miałam tak jak Ty, raz czułam raz nie
Ja zostaje do piątku w szpitalu. Prenatalne bede miec w piątek tu w szpitalu. Babeczka chce mi jeszcze dołożyć pessar, bo mówi, że moja szyjka bardzo licha. Dostałam też cyclogast to jest 400mg progresteronu x2 🫠😐
Jakoś średnio podoba mi sie pomysł tego pessara, ale jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:38
Marty.Na, kleopatr4, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Czyli raczej mogę być spokojna? Ja cały tydzień raczej czułam a nagle cisza. Mam detektor płodu, to sprawdzałam i jest okey, ale i tak jakieś takie lęki mamFloristKa wrote:Mro trzymam kciuki żeby było dobrze 😘
Martyna ja dopiero teraz od jakiś 4 dni czuje regularne ruchy. Szczególnie jak się położę na brzuchu
A wczesnej miałam tak jak Ty, raz czułam raz nie
Ja zostaje do piątku w szpitalu. Prenatalne bede miec w piątek tu w szpitalu. Babeczka chce mi jeszcze dołożyć pessar, bo mówi, że moja szyjka bardzo licha. Dostałam też cyclogast to jest 400mg progresteronu x2 🫠😐
Jakoś średnio podoba mi sie pomysł tego pessara, ale jak trzeba31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Może dzidziuś więcej śpi lub ułożył się w stronę kręgosłupa i tam wali😁Marty.Na wrote:Ja mam z połówkowe 1go czerwca na 11. Na samą myśl o tym się stresuję
Ostatnio jak czułam takie smyrania w brzuchu i były codziennie, tak od wczoraj nic. Trochę mnie to martwi
Ja też mam 1.06, na 15:00!
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Przykro mi że tyle to trwa.Mro_22 wrote:Dodzwoniłam się do Pracowni Cytogenetycznej do szpitala gdzie robili mi amniopunkcję. Hodowla jeszcze trwa. Może jutro uda im się wyizolować materiał i zaczną badać, czyli na czwartkowe prenatalne nie będę miała wyniku. Ale chcę już zobaczyć dzieciątko i niech zobaczy czy na USG są jakieś nieprawidłowości, więc nic nie przesuwam.
Ciekawi mnie co oznacza pojęcie że hodowla trwa i że wyizolują materiał dopiero jutro? Tzn jeszcze nie zaczęli? A może hodują i nic nie wykrywają? Jeśli to drugie to bardzo dobrze i tego się trzymamy! -
Mro_22 wrote:Dodzwoniłam się do Pracowni Cytogenetycznej do szpitala gdzie robili mi amniopunkcję. Hodowla jeszcze trwa. Może jutro uda im się wyizolować materiał i zaczną badać, czyli na czwartkowe prenatalne nie będę miała wyniku. Ale chcę już zobaczyć dzieciątko i niech zobaczy czy na USG są jakieś nieprawidłowości, więc nic nie przesuwam.
Strasznie długo to trwa… wyobrażam sobie ile Cię to musi kosztować stresu… jeśli można zapytać, w jakim mieście Ci badają? Cały czas trzymam bardzo mocno kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 -
Mro - nie przestajemy trzymać kciuków ✊🏻 a ile już czekasz? ja słyszałam, że z kariotypem to bywa tak, że się czeka 2 tygodnie ale nawet i ponad 4 tyg czasami, wszystko zależy od hodowli👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

-