Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja wczoraj byłam u flebologa. Na szczęście zakrzepicy nie ma, ale niewydolność żylna jest ewidentnie. Od 3 trymestru zaczynam zastrzyki z heparyny, aż do końca połogu (uwielbiam je 🙄).
    o, a właśnie dzisiaj o tym tu pisałyśmy! tylko Ty jesteś po sn, a ja po cc 🙂

aganieszkam lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Classy ja kupiłam na razie jedna butelke Philips Avent szklaną. Zamierzam karmić piersia ale jak się butelka okaże potrzebna to kupie na pewno jeszcze jedną albo dwie ale wpierw chce zobaczyć czy dziecko zaakecptuje. Bardzo się bronie przed gromadzeniem rzeczy, a naprawde teraz wszystko mozna kupić w aptece albo miec na drugi dzień z neta.
    Smoczki kupiłam 2 (czyli jeden zestaw) tez z Philips Avent . Niby do 6 tygodnia nie powinno się dawac smoka ale kolezanki mi mowią, że róznie to jest, szczególnie jak jest sytuacja kryzysowa typu pobranie krwi to bardzo ułatwia.

Przy pobraniu krwi nie można dawać dziecku smoczka. Chyba, że tuż po dla ukojenia płaczu, ale takie maluszki mają pobieraną krew z główki i tak naprawdę gorzej to wygląda z zewnątrz niż naprawdę jest. Też używałam Avent szklanej. I teraz też planuję kupić żeby były, chociaż zdaję sobie sprawę że przy bliźniakach może być mi ciężko ogarnąć kp i rozbujać laktację.

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Przy pobraniu krwi nie można dawać dziecku smoczka. Chyba, że tuż po dla ukojenia płaczu, ale takie maluszki mają pobieraną krew z główki i tak naprawdę gorzej to wygląda z zewnątrz niż naprawdę jest. Też używałam Avent szklanej. I teraz też planuję kupić żeby były, chociaż zdaję sobie sprawę że przy bliźniakach może być mi ciężko ogarnąć kp i rozbujać laktację.

O, to ciekawe, bo koleżanka mówiła, że kazali jej karmić przy pobraniu, żeby dziecko się uspokoiło. Byłam zaskoczona w sumie, ale o tym pobraniu z główki też pierwszy raz słyszę. Jeszcze tyle muszę się nauczyć 🫣

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja miałam 2 butelki te najmniejsze nie wiem po 120ml i kolejny rozmiar też po 2 180 czy tam 280, ale tych nawet nie otworzyłam. Im więcej karmiłam piersią tym mniej córka chciała butelkę. Ja przechodziłam z kpi. To były lovi mammafeel. Ładne, ale to co o nich piszą ze tak naturalnie naśladują pierś to g. prawda. Z perspektywy wiem ze tak jak ich smoczki to sutek się po prostu nie zachowuje! Za twarde, za długie i nie wypłaszczyły się w buzi.
    Tym razem wybieram inny materiał butli - stalowy. Jest fajna firma pura, która ma zamienne nakrętki i one później mogą służyć za bidon ze słomką czy ustnikiem. Jedna taka mam i tyko pozostaje mi dokupić właśnie smoczek dla newborna. Ograniczę się do jednego, bo tak jak piszecie można dokupić zawsze, a też więcej sztuk butli nie przewiduje bo mogę sobie umyć. W stalówce jak będę miała ciepły pokarm to on taki pozostanie przez parę godzin w nocy, a przez ten czas po prostu skoczy się przepłukać i tyle. Jak pomyślę ile myśmy sobie dołożyli trudu przez to odciąganie, mycie i zapisywanie, a potem jeszcze rozlewanie i mrożenie🤣 a miałam sterylizator z suszarka i wcale łatwiej nie było. Dramatttt obym nie musiała tego znowu robić:(

Oczywiście, że żadna butelka nie będzie imitować piersi, bo żeby poleciało z piersi to dziecko musi chwilę pozasysać, a z butelki poleci od razu, tylko kwestia ile na raz będzie leciało w zależności od przepływu smoczka. Ja teraz też będę mądrzejsza i na początku na pewno nie będę używała butelki. Dopiero jak nie pójdzie mi z kp. Jak udało Ci się przejść z kpi ponownie na pierś? Ja niestety już zostałam na kpi

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję tych przejść z zębami... mam nadzieję, że wszystko się super wygoi! 😊

Agnieszka, za Ciebie też trzymam kciuki, żeby było ok! 🤞🏻

aganieszkam lubi tę wiadomość

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    O, to ciekawe, bo koleżanka mówiła, że kazali jej karmić przy pobraniu, żeby dziecko się uspokoiło. Byłam zaskoczona w sumie, ale o tym pobraniu z główki też pierwszy raz słyszę. Jeszcze tyle muszę się nauczyć 🫣
    jak moim dzieciom pobierali krew (u nas z nóżki pobierają) albo szczepili to też zawsze mówili, żeby cycka w trakcie dawać, żeby łatwiej było im to znieść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:50

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co pielęgniarka to inny obyczaj. U nas ani przy pobieraniu krwi w labie, ani przy szczepieniach nie pozwalali. Dopiero tuż po można było nakarmić, czy dać smoka

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    A macie może jakieś konkretne marki z ubraniami, które się sprawdzają dla takich maluszków? Słyszałam na pewno coś o NEXT 🧐.
    Ja z tej firmy polecam pajacyki/rampersy na zamek oraz sukienki dla starszych dzieci.
    Moje ulubione marki na które zawsze poluję na vinted to manymonths, patterns i taturo (to polska firma, świetnej jakości bawełna! Wiem że są podobne polskie marki, np. Zula, yo soy, fabryka bodziaków i ja kupiłam parę ciuchów z tych firm dla inspiracji i teraz szyję sama pod wymiary mojej).

Niecierpliwa2, Blossomka lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja wczoraj byłam u flebologa. Na szczęście zakrzepicy nie ma, ale niewydolność żylna jest ewidentnie. Od 3 trymestru zaczynam zastrzyki z heparyny, aż do końca połogu (uwielbiam je 🙄). Poza tym pończochy i rajstopy uciskowe, odpoczynek z nogami do góry i ruch. Jeszcze na obrzęki żel z kasztanowca lub z arniki. Muszę jakoś przetrwać te upały 🙈
    Nogę mam całą fioletową, krocze napuchnięte 🙈 dramat. A i powinnam rodzić w tych pończochach, czego nie zrobiłam ostatnio i krocze mi chciało rozsadzić od tych żylaków 🙈
    Przykro mi:( wiesz że też mam uczucie spuchnięcia w kroczu… położna ostatnio proponowała masaż jak jej powiedziałam że mam czasem odnawiającego się hemoroida po porodzie. Boję się że temat wróci… stosuję profilaktykę w postaci protokołu klennera, nogi mam ok o dziwo, żyły bez zarzutu, cholesterol jak należy.
    A u ciebie to bardziej od ciśnienia czy żył i fizjologii naczyń?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Przy pobraniu krwi nie można dawać dziecku smoczka. Chyba, że tuż po dla ukojenia płaczu,
    Wiesz może czemu nie można podawać smoczka?
    Moja w 4 mcu miała pierwszy raz pobrana krew i było ze zgięcia dłoni, nie płakała, fajna pielęgniarka bo nie zagadywała i nie robiła szopki co często może wystraszyć dziecko.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Oczywiście, że żadna butelka nie będzie imitować piersi, bo żeby poleciało z piersi to dziecko musi chwilę pozasysać, a z butelki poleci od razu, tylko kwestia ile na raz będzie leciało w zależności od przepływu smoczka. Ja teraz też będę mądrzejsza i na początku na pewno nie będę używała butelki. Dopiero jak nie pójdzie mi z kp. Jak udało Ci się przejść z kpi ponownie na pierś? Ja niestety już zostałam na kpi
    Ale dziś ruch na grupie kurde, aż gubię wątki😆

U mnie zawiła była ta przygoda z karmieniem.
    Założyłam z góry że będzie kpi i koniec. Urodziłam, położna przystawiła i zakochałam się w tym. To mogłoby być na tyle, ale ja stymulowałam piersi stopniowo od 38tc i zbierałam siarę, więc miałam już tą laktację jakoś zakodowaną i nie mogłam tak o przestać. Tzn mogłabym, ale bym chyba wybuchła.
    Dziecko z początku głównie spało dopóki nie odbiła z wagą więc odciągałam, bo już na starcie miałam nadprodukcję.
    Dodatkowo przystawiałam wiadomo.
    Nie wiedziałam ile robić sesji z laktatorem, w moim przypadku karmienia kp i kpi, bo wszędzie były informacje o około 12 albo co 2-3 godziny. Tyle że ja musiałam częściej, bo inaczej się ze mnie lało. Wychodziło mi co najmniej 18 sesji dobowo, mleko nie przejedzone, podłoga cała w kroplach zaschniętych i w internecie ani na grupach nie znalazłam pomocy.
    Gdzieś przeczytałam że trzeba w takim przypadku jak mój ściągać do uczucia ulgi, a nie robić pełną sesje 15-20 minut, bo to już jest na stymulację.
    I w ten sposób stopniowo schodziłam z sesji, wydłużając przerwy. Przeszłam 2 zapalenia piersi z gorączką 41 stopni, sle nie przeszło mi przez myśl żeby nie cisnąć dalej. Po 6 tygodniach od narodzin już była 100% pierś, a odciągałam czasami. Musieliśmy podawać mrożonki, bo nie miałam co z tym zrobić, oddałam 30 litrów i do dziś mam jeszcze kilka woreczków awaryjnych, które pomagają nam w kąpieli.
    Myślałam nawet o zbadaniu ich w labo hamiltona na patogeny, ale ja mam zamrażarkę przemysłową z -40 więc szczerze nie sądzę żeby coś było z tym nie tak. A skoro działa i znikają krosty i odparzenia to nie drążę.
    W każdym razie nie bądźcie jak ja, nie wpadnijcie w błędne koło:(

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu dzisiaj prawdziwy wysyp krzywych cukrowych!🍭🍬 wszystkim gratuluję dobrych wyników 😀 ja sobie mierzę glukometrem tą 1h po posiłku i narazie miałam tylko raz powyzej 140 (146), więc w sumie to może też przyjmę perspektywę jak FloristKa, że nie mam tej cukrzycy, tylko badanie dziwnie wyszło 🤪

aganieszkam, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Mi koleżanka mówiła, że jej małemu pobierali z rączki jak miał żółtaczkę i pielęgniarka kazała dać smoka.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Przykro mi:( wiesz że też mam uczucie spuchnięcia w kroczu… położna ostatnio proponowała masaż jak jej powiedziałam że mam czasem odnawiającego się hemoroida po porodzie. Boję się że temat wróci… stosuję profilaktykę w postaci protokołu klennera, nogi mam ok o dziwo, żyły bez zarzutu, cholesterol jak należy.
    A u ciebie to bardziej od ciśnienia czy żył i fizjologii naczyń?
    Ciśnienie mam niskie. To nacisk macicy na żyłę główną. Po jednej stronie mam żylaki na nodze i kroczu, po drugiej strony wszystko jest ok. Także staram się spać tylko na lewym boku, bo z prawą stroną mam problem. W poprzedniej ciąży było podobnie, ale nie aż tak nasilone 😏 jak już pisałam tylko fizjoterapia może odciążyć żyły. Za tydzień mam pierwszą sesję.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Szybko poszło jakos w 10 min ,gdzie jak miałam identyczna usuwana ósemkę kilka lat temu to lekarka 45 min się męczyła. Tym razem byłam u mężczyzny.
    Ogólnie znieczulenie jeszcze trzyma ,czuje lekki ból gardła po stronie wyrwanej ósemki ale ponoć to normalne. Antybiotyku nie dostałam ,mam brać tylko paracetamol na bol. Mówił,że robi wszystko żeby jak najmniej bolało itd ale naciąć lekko musiał więc spuchne na pewno ,mam jeść dużo lodów ,robić okłady.
    Szew rozpuszczalny ale za 2 tyg do kontroli. Cieszę się ,że mam to już za sobą bo jak mnie ból złapał to bolała mnie cała strona zębów gdzie ta ósemka i ucho .
    Też masz ósemkę do wyrwania ? Czy inny ząb ?
    Ja mam szóstkę po nieudanym reendo. Mam obawy czy to zrobić, czy nie zaszkodzę dziecku, ale już chyba lepsze to, niż stan zapalny. A Ty jakie miałaś do tego nastawienie? Ja w dodatku biorę Acard

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja mam szóstkę po nieudanym reendo. Mam obawy czy to zrobić, czy nie zaszkodzę dziecku, ale już chyba lepsze to, niż stan zapalny. A Ty jakie miałaś do tego nastawienie? Ja w dodatku biorę Acard

Jak naczytałam się ,że można przedwczesnie urodzić i że może infekcja zagrażać to zdecydowałam się to zrobić ,bo nie ukrywam ,że chciałam przetrwać i zrobić po porodzie ale ból był tak silny i zapach nieprzyjemny się zrobił ,że na cito szukałam pomocy. Na dodatek lekarze też mówią że drugi trymestr jest bezpieczny na takie zabiegi i jak coś się dzieje to lepiej to zrobić. Ja nie biorę acardu.

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    16.06 - 600g synka 🩵

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Jak naczytałam się ,że można przedwczesnie urodzić i że może infekcja zagrażać to zdecydowałam się to zrobić ,bo nie ukrywam ,że chciałam przetrwać i zrobić po porodzie ale ból był tak silny i zapach nieprzyjemny się zrobił ,że na cito szukałam pomocy. Na dodatek lekarze też mówią że drugi trymestr jest bezpieczny na takie zabiegi i jak coś się dzieje to lepiej to zrobić. Ja nie biorę acardu.

U mnie nie ma takich dolegliwości z zapachem czy np zgorzeli, tylko ból przy dotyku. Też bym wolała to zostawić na po porodzie, ale też właśnie się tego boję. Najlepsze, że jestem asystentką stonatologiczną z zawodu i znam te wszystkie procedury, co nawet jeśli zażywa się Acard, że zwlekanie jest niezdrowe, a jednak jeśli to dotyczy samych siebie i własnego dzieciaczka, to dostaje się małpiego rozumu i tysiąc pytań jest z serii: " a na pewno to bezpieczne?"

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    U mnie nie ma takich dolegliwości z zapachem czy np zgorzeli, tylko ból przy dotyku. Też bym wolała to zostawić na po porodzie, ale też właśnie się tego boję. Najlepsze, że jestem asystentką stonatologiczną z zawodu i znam te wszystkie procedury, co nawet jeśli zażywa się Acard, że zwlekanie jest niezdrowe, a jednak jeśli to dotyczy samych siebie i własnego dzieciaczka, to dostaje się małpiego rozumu i tysiąc pytań jest z serii: " a na pewno to bezpieczne?"

W pełni zrozumiałe, że się stresujecie 🫂 Jak miałam usuwać znamię kilka tygodni temu to mąż siedział i czytał ze mną badania naukowe o znieczuleniach w ciąży 😅 wyszło nam z researchu, że ryzyko ewentualnego czerniaka jest dużo gorsze niż zabiegu i wycięłam. Ale też psuło mi to nastrój i byłam jeszcze dla pewności przed i po zabiegu na kontroli u mojej gin. Wszystko jest ok, już się ładnie wygoiło.

Marty.Na lubi tę wiadomość

preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tych problemów z zębami dziewczyny 😕 też pewnie bym się martwiła i rozważała, robić czy nie robić. Ale jednak infekcja od zęba może więcej szkody narobić niż znieczulenie i ewentualny antybiotyk więc chyba trzeba się przemóc 😕 ale stres jest.

Byłam dziś u fizjo urogine bo kazała przyjść na kontrole na 26tc i też chciałam skonsultować czy te ćwiczenia co mi zalecała są bezpieczne przy tej szyjce troche krótkiej. I zatejpowała mi pępek, bo zaczął mi już wystawać 😮 Śmiesznie to wygląda 😀
    https://zapodaj.net/plik-p1mDRGWuQx

Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
‹‹ 334 335 336 337 338
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ