PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na wadze +5kg od wagi sprzed ciąży, ale podczas pierwszego trymestru schudłam z 4kg, więc finalnie +9kg.
Idzie tylko w brzuch i cycki 🤭 Babcia mojego partnera to wręcz panikuje czy wszystko w porządku, bo nie wyglądam jakbym była na tym etapie ciąży.
Mam pytanie do posiadaczek psów, czy wasze też się stały takie nieodstępujące na krok w ciąży? 🫣 Mój mnie ciągle pilnuje, ciągle za mną chodzi i przytula się do brzucha jak tylko się położę. -
BlackAmericano wrote:Hejka, gratuluję udanych wizyt i melduję się po swojej czwartkowej. Nie miałam za bardzo czasu wcześniej pisać, bo wizyta późno, a wczoraj przed 20 wróciliśmy ze szkoły rodzenia, więc też sił brakło.
Bobas po wizycie 1732 g, więc ładnie przybiera. Główka jest bardzo nisko, wyczuwalna w badaniu, co mnie stresuje w kontekście zaplanowanej cesarki w 39 tc i zdjęciu szwu w 36-37 😅
Wydzielina ok, szew trzyma, ale lekarka sprawdziła tylko na fotelu, co nie przyniosło mi ulgi i tak chodzę zestresowana, czy na pewno jest ok. Za niespełna dwa tygodnie wizyta kontrolna w szpitalu i liczę na więcej konkretów o szyjce 😅
Black, na pocieszenie, moja lekarka też poprzednio mówiła, że w usg synek wydaje się być bardzo nisko, ale w badaniu na fotelu tego tak nie czuć, nie naciska mocno, więc mam się nie martwić. Mam nadzieję, że u Ciebie jest podobnie 🤞🏻 -
Moja suczka w ogóle nie odczuwa tego, że jestem w ciąży. Jak są też nowe rzeczy dla małego, to też powącha i to wszystko. Ogółem nawet jeśli chodzi o ten pierwszy raz, po wyjściu ze szpitala, to jestem bardzo spokojna o reakcję. Ona jest spokojna na wszystkich ludzi, więc myślę, że i tu będzie dobrze. Gorzej, gdyby w rodzinie pojawił się nowy pies i przekroczył próg domuAlicee98 wrote:Ja mam na wadze +5kg od wagi sprzed ciąży, ale podczas pierwszego trymestru schudłam z 4kg, więc finalnie +9kg.
Idzie tylko w brzuch i cycki 🤭 Babcia mojego partnera to wręcz panikuje czy wszystko w porządku, bo nie wyglądam jakbym była na tym etapie ciąży.
Mam pytanie do posiadaczek psów, czy wasze też się stały takie nieodstępujące na krok w ciąży? 🫣 Mój mnie ciągle pilnuje, ciągle za mną chodzi i przytula się do brzucha jak tylko się położę.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
U mnie właśnie czuć, ale z tego, co wiem nie czuć tej główki w szyjce - o tyle dobrzeNiecierpliwa2 wrote:Black, na pocieszenie, moja lekarka też poprzednio mówiła, że w usg synek wydaje się być bardzo nisko, ale w badaniu na fotelu tego tak nie czuć, nie naciska mocno, więc mam się nie martwić. Mam nadzieję, że u Ciebie jest podobnie 🤞🏻
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Moja suczka też raczej nie zmieniła jakoś specjalnie swojego zachowania. Też zawsze dobrze reagowała na dzieci, więc na razie jesteśmy spokojni. Jest przyzwyczajona do tego, że czasem się nią zajmuje ktoś inny, poza nami, nie potrzebuje naszej uwagi non-stop. Gdyby jednak się coś działo, to pewnie będziemy się konsultować z behawiorystą.02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Dziewczyny a czy Was te zaczęło zatykać w klatce piersiowej? jak się czegoś napije albo zjem to na siedząco mi słabo, a na półleżąco zatyka mnie i podchodzi wszystko go góry ale to nie jest taki typowy refluks jak miałam kilka latek temu, że czułam kwas, bardziej takie uczucie jakby wszystko się zatrzymywało w okolicy piersi plus wdech powietrza tylko tam dochodził. Mega przez to mam złe samopoczucie bo jeszcze nic nie zrobię, a już jestem zmęczona.
-
Ninia wrote:Dziewczyny a czy Was te zaczęło zatykać w klatce piersiowej? jak się czegoś napije albo zjem to na siedząco mi słabo, a na półleżąco zatyka mnie i podchodzi wszystko go góry ale to nie jest taki typowy refluks jak miałam kilka latek temu, że czułam kwas, bardziej takie uczucie jakby wszystko się zatrzymywało w okolicy piersi plus wdech powietrza tylko tam dochodził. Mega przez to mam złe samopoczucie bo jeszcze nic nie zrobię, a już jestem zmęczona.
Duszności nie mam, ale picie i jedzenie często „siedzą mi w przełyku” lub podchodzą i to właśnie w taki inny sposób niż refluksowy jak do tej pory miałam.
A macie nocne twardnienia brzucha?👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Ninia wrote:Dziewczyny a czy Was te zaczęło zatykać w klatce piersiowej? jak się czegoś napije albo zjem to na siedząco mi słabo, a na półleżąco zatyka mnie i podchodzi wszystko go góry ale to nie jest taki typowy refluks jak miałam kilka latek temu, że czułam kwas, bardziej takie uczucie jakby wszystko się zatrzymywało w okolicy piersi plus wdech powietrza tylko tam dochodził. Mega przez to mam złe samopoczucie bo jeszcze nic nie zrobię, a już jestem zmęczona.
Dokładnie takich objawów, jak opisujesz nie mam, ale czuję takie spłycenie oddechu, kiedy szybciej idę albo dłużej i szybciej mówię. Pojawiła się też zgaga po niektórych potrawach, ale Gaviscon na razie wystarcza i szybko przynosi ulgę. -
Jak refluks to może gaviscon po posiłku ?Ninia wrote:Dziewczyny a czy Was te zaczęło zatykać w klatce piersiowej? jak się czegoś napije albo zjem to na siedząco mi słabo, a na półleżąco zatyka mnie i podchodzi wszystko go góry ale to nie jest taki typowy refluks jak miałam kilka latek temu, że czułam kwas, bardziej takie uczucie jakby wszystko się zatrzymywało w okolicy piersi plus wdech powietrza tylko tam dochodził. Mega przez to mam złe samopoczucie bo jeszcze nic nie zrobię, a już jestem zmęczona.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Jak się położę, zwłaszcza wieczorem to tak. Ale jak śpię do mnie wiem, nie wybudza mnie to 😅 na pewno zawsze biorę na noc magnezPanna_M wrote:Duszności nie mam, ale picie i jedzenie często „siedzą mi w przełyku” lub podchodzą i to właśnie w taki inny sposób niż refluksowy jak do tej pory miałam.
A macie nocne twardnienia brzucha?02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Panna_M wrote:
A macie nocne twardnienia brzucha?
Ja zauważyłam, że jak przebudzam się do łazienki to zdarza się, że mam bardziej napięty brzuch.
Generalnie częściej w nocy niż rano mi się zdarza, ale podobnie jak Agnieszka biorę na noc magnez jak i w ciągu dnia
-
PaulinKA wrote:No ja mam wlasnie zamiar dokupic jeszcze pedicetamol, wit d, ale nie wiem jaką wiec sie wstrzymuje 🤭 moze polozna albo pediatra podpowie, chyba nie bede sie doktoryzowac z tego 😅
@niecierpliwa, pewnie masz szczotkę na ciemieniuchę, ona musi byc twarda by usuwala te złogi. Ja mam wlasnie jedna twarda i tez chyba z akuku a jedna taka jakby do miziania, z yy nie pamietam jakis bocioland czy baby ono, jakas z tanich.
Z lulalove chyba sa fajne szczotki ale sa drozsze i stwierdziłam ze nie bede za to przepłacać 😅
@niecierpliwa u mnie tez waga z miesiąc stała w miejscu ale bylam u rodzicow na weekend , pojadłam i ruszyła z kopyta 🤭🤣
Wczoraj wleciała pizza i 2 piwka 0 (kelner przekonywał ze sa 0,0 i mam taka nadzieje 😅) a dzis zaraz biore sie za pieczenie ciasta nektarynkowego od rozkosznego bo przyjaciolka wpada na kawe🤩🌸
Pięknego dnia!
Robiłam to ciasto ostatnio
Dobre wyszło, tylko tortownica mi przeciekała i część masy wypłynęła 🙈 Tylko polecam nie wstawiać ciasta do lodówki, bo robi się wtedy twarde i niefajne.
Ja przytyłam równo 10 kg. Zauważyłam, że ostatnio wolniej waga idzie do góry -
Panna_M wrote:Śnieżko, wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia 💍 mam nadzieję, że nie pomyliłam daty

Też dzień będzie dla Was wyjątkowy, bo nosisz pod sercem cudowną istotkę 🥹
Dziękuję bardzo 💜 Miło, że zapamietałaś datę 💜
My już po. Udało nam się znaleźć darmową początkującą fotografke (chociaż i tak daliśmy jej 100 zł) i będziemy mieć trochę zdjęć też z brzuszkiem
Byliśmy też w kawiarni i już straciłam całkiem siły mimo, że dopiero jest 13 😅
Karos31, Ninia, Niecierpliwa2, Paulina1106, Jenny93, Marty.Na, White1, Frena, Sawka8, Ala87, Panna_M, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
To mnie nie zatyka, ale często treść żołądkowa podchodzi mi do ust 🙈 -
snieżka wrote:Dziękuję bardzo 💜 Miło, że zapamietałaś datę 💜
My już po. Udało nam się znaleźć darmową początkującą fotografke (chociaż i tak daliśmy jej 100 zł) i będziemy mieć trochę zdjęć też z brzuszkiem
Super, że się udało ze zdjęciami 😊 Gratulacje ❤️ wszystkiego najwspanialszego!
snieżka lubi tę wiadomość
-
Nina mnie tak zatykało w poprzedniej ciąży- jak tylko kończyłam jeść, nie ważne czy przekąskę czy obiad to czułam jakbym miała całe to jedzenie wysoko i nie mogłam oddychać, bardzo to męczące było….
Co do wagi, na ostatniej wizycie miałam już 18kg na plusie, startowałam od 62, też mam olbrzymi brzuch więc wszyscy myślą że będę rodzić już.
Teraz mam nadzieję może nie przytyję tak dużo bo jesteśmy na urlopie i codziennie spacery po 10 km. Więc może coś spalam;)
Śnieżko moje gratulacje! I super, że będziecie mieć jednak pamiątkę z tego dnia:)
snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia 😋snieżka wrote:Dziękuję bardzo 💜 Miło, że zapamietałaś datę 💜
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Wszystkiego najlepszego, Śnieżko! Wspaniale, że przeżyliście to w trójkę z dzidzia pod serduszkiem ❤️.
Ja mam raz na jakiś czas nacisk na przeponę i ciężej mi się oddycha. Niefajne uczucie 😏. W sumie to na zmianę nacisk na przeponę i na pęcherz. Ale ogólnie nie mogę narzekać, cały czas czuję się bardzo dobrze.
-
Śnieżka wszystkiego dobrego dla Was 💕
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕