PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydawało mi się, że jest jakoś mało aktywny. Póki co, staram się nie przejmować aż tak tą szyjką. Wvsrodwbide do swojego lekarza, niech to sprawdzi. Wcześniej miałam 3,1 cm jakiś miesiąc temu. Mam świadomość, że ona się już zaczyna właśnie skracać. Jeśli będzie kazał mi leżeć, to odpocznę chociaż 😅 pociesza mnie fakt, że to stało się teraz, na półmetku niż dużo wcześniejPaulinKA wrote:@agnieszka te 2,5 cm to jest nawet dolna granica normy na 25 tc, w 30 moze byc jeszcze krótsza!
Za 3 4 tygodnie bedziemy tu jedna po drugiej marudzić ze "ojej szyjka 3 cm a kiedy zacznie się zgladzać przedporodowo" 🤣
@marty.na kawal bobasa u Ciebie w brzuszku 😍 no ale to znaczy ze go pieknie odżywiasz swoim ciałkiem. Co cię zaniepokoiło w ruchach?
@dorka, ciesze się ze po wizycie wszystko ok u dzidzi!
@babajaga zazdroszczę ci tego domu nieopodal natury, to wielki skarbie! Cieszę sie ze potrafisz to docenić, wcinaj na zdrowko dary lasu! 😍
Ja słuchajcie mam szafę ogarnietą tak na 95%, ciuszki poukładane, wielka praca za mną!💪
Zamówiłam tez wyprawkę apteczna, z doz, dr max i gemini bo nie wsztstko wszędzie bylo albo sprawdzalam ceny
Idą mi koszule porodowe. Liscie malin, daktyle, wiesiolek- czekają 😅
Maz powiesił żyrandol i zasłonki w pokoiku, robi sie coraz przytulniej ... 🥹
A mi w ostatnich 2 dniach mocniej twardnieje brzuch wiec chyba macica ćwiczy intensywnie do Grande Finale🤭🤭
Ale dzis juz troszke lepiej wiec zaraz zrobie jakis powolny trening a wieczorem idziemy ze znajomymi do baru - pocieszyć sie takimi miejscami poki nie zaczynamy rytuałów do spanka od wczesnego wieczora 😅
Zycze Wam dobrego weekendu, upal zelzal wiec moze jakis spacerek, kawka, lody, rozpieśccie się poki jeszcze jesteście w dwupakach
)👑
PaulinKA lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Ja po szpitalu unormowana lekami narazie wszystko dobrze nie czuję już tego regularnego twardnienia brzucha.
Mała cały czas aktywna i daje popalić bo uderzy czasami w żołądek🙈🙈
Po przygodzie z prądem w tym tygodniu mocno intensywnie, duuuzo pracy bo wakacje i taki sezon 🤷🏼♀️ Ale torbę do szpitala już całkowicie spakowałam tylko do teczki na dokumenty będę dokładać i jakieś przysmaki 😁
Marty.Na, snieżka, Karos31, Megmery, aganieszkam, FloristKa, pandzia 🐼, Jenny93, Frena lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

-
U mnie już ponad 10kg na plusie 🙈 między ostatnimi dwoma wizytami przytyłam 4kg! Jednak widzę to trochę, zwłaszcza jak patrzę na siebie na wielkim lustrze w sali ćwiczeń 😂. Wg mojego BMI 12-18kg, więc już prawie jestem w tych widełkach a tutaj jeszcze 2 miesiące przed nami.
Jutro zaczynamy praktyczną część szkoły rodzenia, jestem bardzo ciekawa!
Paulinka, podzielisz się co zaplanowałaś na wyprawkowej liscie aptecznej? Robiłam już pierwszy przegląd i widzę, że też jest sporo artykułów drogeryjnych (np. W Gemini), ale te chyba korzystniej wypadają na allegro. -
@blossomko to wczorajsze zamówienia z tym ze osobno kupowałam majtki Horizon, podkłady i podpaski porodowe canpol (chyba kazdy rodzaj wzielam xD), butelkę, smoczki, termoforek, pampersy, waciki jałowe i szczotki do główki 😅
Waciki jałowe zamówiłam 5x5 i 10x 10 i te mniejsze beda lepsze, te wieksze chyba bede przecinała wiec nie popełniajcie mojego błędu. Prosze nie negować patyczków do uszu, wole mieć moze do pepola albo fałdeczek albo czegoś
https://zapodaj.net/plik-I8zUZbd4Es
https://zapodaj.net/plik-x3jAC4wLhj
https://zapodaj.net/plik-iYtijmHSST
Blossomka, Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dzięki! Moja lista jest bardzo podobna i też są na niej patyczki 😁, myślę że przydadzą się do różnych czynności a koszt przy tym wszystkim znikomy.
Ja chyba przesadziłam dzisiaj z odgruzowywaniem mieszkania, bo czuję taki ból między nogami i ogólnie jakoś mi ciężko 🙈. Dwa dni bimbania i zabrałam się za dalsze porządki. Zdecydowanie muszę zwracać uwagę na to jak siedzę i jak się ruszam…
-
U mnie tydzień temu było 12 kg na plusie i postanowiłam ważyć się już tylko w dniu wizyty u lekarza bo trochę mam załamkę😅 lekarz uważa, że wszystko jest książkowo biorąc pod uwagę, że zaczynałam z granicy niedowagi. Fakt też jest taki, że mam bardzo duży brzuch, jestem zaczepianana czy to nie bliźniaki albo 9 msc🙈 twarz i ramiona cały czas wyglądają jak przed ciążą więc u mnie wszystko poszło w brzuch i uda, co jeszcze pogłębia efekt gigantycznego bebzola.
-
PaulinKA wrote:@blossomko to wczorajsze zamówienia z tym ze osobno kupowałam majtki Horizon, podkłady i podpaski porodowe canpol (chyba kazdy rodzaj wzielam xD), butelkę, smoczki, termoforek, pampersy, waciki jałowe i szczotki do główki 😅
Waciki jałowe zamówiłam 5x5 i 10x 10 i te mniejsze beda lepsze, te wieksze chyba bede przecinała wiec nie popełniajcie mojego błędu. Prosze nie negować patyczków do uszu, wole mieć moze do pepola albo fałdeczek albo czegoś
https://zapodaj.net/plik-I8zUZbd4Es
https://zapodaj.net/plik-x3jAC4wLhj
https://zapodaj.net/plik-iYtijmHSST
U mnie bardzo podobna wyprawka apteczna czyli raczej minimalistyczna. Kupiłam jeszcze paracetamol w takiej pipecie by w razie czego byl w domu i witaminę d 400 w leku dla niemowląt. Termometr mamy douszny z Brauna, ma z 6-7 lat ale jest niezawodny.
-
Mam podobnie 😅Niecierpliwa2 wrote:U mnie 10 kg na plusie, ale tak śmiesznie skokowo to następuje. Miałam chwilowy przestój z drobnymi wahnięciami na +6-7 kg, aż się zaczęłam martwić czy wszystko ok, potem jakoś nagle dwa razy wskoczyły po 2 kg i teraz znowu pauza jakoś od tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 21:39
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Z aptecznych rzeczy mam bardzo podobny zakres, część porodową już zamówiłam w całości, a "dziecięcą" częściowo, zostały mi jeszcze jakieś ostatnie drobiazgi, bo nie wszystko było w jednej aptece. Macie do polecenia jakąś szczotkę do włosków? Kupiłam zestaw z grzebieniem z Akuku, bo nie było dużego wyboru, ale ta szczotka wydaje mi się strasznie twarda i nieregularna. Jakoś mnie nie przekonała...
-
U mnie jest +4 kg od wagi wyjściowej, od pewnego czasu widzę tak ok 0,5 kg na tydzień, lekarz mówi, że to dobrze. Jednak w pierwszym trymestrze schudłam 6-7 kg, którą odbiłam gdy przestałam wymiotować, czyli po 22 tygodniu. Finalnie wychodzi 10-11 kg na plus. Też startowałam z niedowagi, dlatego początkowo wyglądałam jak osoba skrajnie wychodzona i przewlekle chora👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
U mnie dziś kolejny dzień przy garach, chyba syndrom wicia gniazda wszedł w fazę „przygotowywanie spiżarni”: zrobiłam 18 butelek soku jeżynowego, zamroziłam pełno fasolki, jagód, zrobiłam fasolkę do słoika, taką do ryżu - będzie w sam raz na szybkie obiadki.
Jutro idziemy na koncert, więc odpocznę
Moja lekarka nie mierzy szyjki na każdej wizycie - sprawdza ją na fotelu.
Co do wagi: moja nadal stoi w miejscu na +6kg, brzuchol rośnie, ale nadal jest stosunkowo mały i jak mam luźne ciuchy, to jeszcze da się ukrywać ciążę 😅
Ale te Wasze dzieci są już duże! Te 2kg robią wrażenie :o ciekawe jak nasza gwiazdka, zobaczymy się w czwartek 🥹
FloristKa, aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Ja 18 na plusie ale podobnie jak Ninia głównie poszło w brzuch i uda 🫣🫣 lekarz każe się nie przejmować bo jestem wysoka i też startowałam z niedowagi
Jeśli chodzi o wyprawkę apteczną to u mnie: gaziki jałowe i niejałowe, Wit d, termometr brauna
Moja 30+5 ważyła 1553, moj lekarz nie podaje mi na wizytach ile mała waży
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

-
U mnie 11 kg na plusie i tak jak u niecierpliwej, u mnie ta waga przychodzi skokowo. Największy skok zaliczyłam w okolicy 20 tygodnia, bo w ciągu miesiąca przybyło mi 5 kg, byłam przerażona, że jak tak pójdzie, to przytyję łącznie ze 40. Ale od tego czasu przybyły mi 3 kg, z czego 2 w tym tygodniu xd Zobaczymy jak to będzie, na razie w wyglądzie faktycznie wszystko idzie w brzuch, nawet w uda mi nic nie poszło. Tylko ja jednak startowałam z granicy prawidłowej wagi z nadwagą, więc też trochę inaczej. Przed ciążą ćwiczyłam regularnie, jestem wysoka i dla mnie taka sylwetka była ok. Mam jakieś wewnętrzne przekonanie, że wszystko zrzucę po ciąży. Teraz ćwiczę regularnie, chodzę na spacery, więc też nie jest tak, że całkiem straciłam mięśnie (mam nadzieję).
PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
No ja mam wlasnie zamiar dokupic jeszcze pedicetamol, wit d, ale nie wiem jaką wiec sie wstrzymuje 🤭 moze polozna albo pediatra podpowie, chyba nie bede sie doktoryzowac z tego 😅
@niecierpliwa, pewnie masz szczotkę na ciemieniuchę, ona musi byc twarda by usuwala te złogi. Ja mam wlasnie jedna twarda i tez chyba z akuku a jedna taka jakby do miziania, z yy nie pamietam jakis bocioland czy baby ono, jakas z tanich.
Z lulalove chyba sa fajne szczotki ale sa drozsze i stwierdziłam ze nie bede za to przepłacać 😅
@niecierpliwa u mnie tez waga z miesiąc stała w miejscu ale bylam u rodzicow na weekend , pojadłam i ruszyła z kopyta 🤭🤣
Wczoraj wleciała pizza i 2 piwka 0 (kelner przekonywał ze sa 0,0 i mam taka nadzieje 😅) a dzis zaraz biore sie za pieczenie ciasta nektarynkowego od rozkosznego bo przyjaciolka wpada na kawe🤩🌸
Pięknego dnia!
Talto109_, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Jak na początku wrzucałaś zdjęcia brzuszka to ja wyglądałam identycznie więc pewnie podobny typ figury 🙂. Myślę, że moje 12 kg już nieaktualne ale kolejne ważenie dopiero za 1,5 tygodnia mam w planach, przed wizytą. Teraz też zaczęłam szybciej odczuwać głód więc pewnie mały coraz bardziej się domaga moich kalorii🙈Talto109_ wrote:Ja 18 na plusie ale podobnie jak Ninia głównie poszło w brzuch i uda 🫣🫣 lekarz każe się nie przejmować bo jestem wysoka i też startowałam z niedowagi
Jeśli chodzi o wyprawkę apteczną to u mnie: gaziki jałowe i niejałowe, Wit d, termometr brauna
Moja 30+5 ważyła 1553, moj lekarz nie podaje mi na wizytach ile mała waży
Ja jestem w kolejnej fazie porządków ciuszkowych, o ile na 56 mam same body i pajace to od 62+ mam zestawy ubranek i teraz siedzę i spinam je agrafkami by wyjmować już cały zestaw spodenki, sweterek, bluzeczka/body. Zobaczymy na ile to się sprawdzi. Zestawów udało mi się tworzyć bardzo dużo więc niektóre pewnie będą na raz ale się bardzo nie przejmuję bo 90%to rzeczy używane. Mam też ambitny plan by ciuszki i akcesoria oddawać lub sprzedawać na bieżąco.
Talto109_ lubi tę wiadomość
-
Śnieżko, wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia 💍 mam nadzieję, że nie pomyliłam daty

Też dzień będzie dla Was wyjątkowy, bo nosisz pod sercem cudowną istotkę 🥹
Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
PaulinKA wrote:No ja mam wlasnie zamiar dokupic jeszcze pedicetamol, wit d, ale nie wiem jaką wiec sie wstrzymuje 🤭 moze polozna albo pediatra podpowie, chyba nie bede sie doktoryzowac z tego 😅
@niecierpliwa, pewnie masz szczotkę na ciemieniuchę, ona musi byc twarda by usuwala te złogi. Ja mam wlasnie jedna twarda i tez chyba z akuku a jedna taka jakby do miziania, z yy nie pamietam jakis bocioland czy baby ono, jakas z tanich.
Z lulalove chyba sa fajne szczotki ale sa drozsze i stwierdziłam ze nie bede za to przepłacać 😅
@niecierpliwa u mnie tez waga z miesiąc stała w miejscu ale bylam u rodzicow na weekend , pojadłam i ruszyła z kopyta 🤭🤣
Wczoraj wleciała pizza i 2 piwka 0 (kelner przekonywał ze sa 0,0 i mam taka nadzieje 😅) a dzis zaraz biore sie za pieczenie ciasta nektarynkowego od rozkosznego bo przyjaciolka wpada na kawe🤩🌸
Pięknego dnia!
Właśnie też pomyślałam, że to może być ta na ciemieniuchę, ale nie opisali tak tego, więc zgłupiałam 😅 Spróbuję jeszcze jakąś inną zamówić, a najlepiej stacjonarnie w sklepie obczaję, bo jednak ta mnie trochę przeraża taka tarka 🤣
My się teraz wybieramy do rodziców, więc szykuję się na kolejny skok na wadze 😃 Kochany mąż mi ciągle mówi, że tylko z boku brzuszek widać 😅, bo z przodu i tyłu nadal mam zachowane wcięcie w talii. Ja startowałam podobnie jak Megmery na granicy nadwagi, więc chciałabym to trzymać w ryzach, ale jak wpadnie więcej kilogramów to trudno, będę spalała później. Teraz ćwiczę i spaceruję i mam wrażenie, że jakoś idzie, bo widzę przyrosty głównie w brzuszku i piersiach.
-
Patyczki higieniczne jak najbardziej się przydadzą np. do czyszczenia zewnętrznych części uszek.
Co do lullalove to można czasami wyhaczyć na limango 30 zł za zestaw dwóch szczotek
Z witamin D u nas najlepiej sprawdził się devikap - jest na receptę
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Hejka, gratuluję udanych wizyt i melduję się po swojej czwartkowej. Nie miałam za bardzo czasu wcześniej pisać, bo wizyta późno, a wczoraj przed 20 wróciliśmy ze szkoły rodzenia, więc też sił brakło.
Bobas po wizycie 1732 g, więc ładnie przybiera. Główka jest bardzo nisko, wyczuwalna w badaniu, co mnie stresuje w kontekście zaplanowanej cesarki w 39 tc i zdjęciu szwu w 36-37 😅
Wydzielina ok, szew trzyma, ale lekarka sprawdziła tylko na fotelu, co nie przyniosło mi ulgi i tak chodzę zestresowana, czy na pewno jest ok. Za niespełna dwa tygodnie wizyta kontrolna w szpitalu i liczę na więcej konkretów o szyjce 😅
Niecierpliwa2, Karos31, FloristKa, snieżka, Frena, Talto109_ lubią tę wiadomość