PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
To już bym powiedziała że taka 1/3 jego całości. Idzie ku dobremu. Teraz albo odpadnie dalej albo odejdą wody albo pojawią się skurcze🥰Ninia wrote:Wypadło objętościowo jakby plaska łyżeczka do herbaty, konsystencja jak zimny kisiel, kolor beżowy, raczej nie był podbarwiony krwią.
Jak teraz czekam aż noga będzie sprawna to te 12 dni do tp już nie wydaje mi się tak odległe.
aganieszkam, Ninia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, ja w tym oczekiwaniu swoim potrzebuję dać sobie chwile oddechu od forum, nie chcialabym żebyście sie martwiły wiec daje znać 😘
Pewnie bede podczytywac i moze czasem cos nastrobie alee ogolem chyba musze zakopać sie w ciemnej norce na jakis czas, tak jak wszystkie inne ssaki, by ta akcja ruszyła 🙈
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i same dobre wieści, za pierwsze spontaniczne akcje porodowe, planowane cesarki, piekne pierwsze chwile z dzieciątkami...!
odezwę się na pewno jak Maluszek przyjdzie na świat 🍀❤️
Buziaki!🥰
Niecierpliwa2, kleopatr4, aganieszkam, Kingus 1, pandzia 🐼, Ninia, Karos31, White1, snieżka, Blossomka, Dorka.38, Ala87, Paulina1106, Megmery, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
To bardzo dobry pomysł! Powodzenia🥰PaulinKA wrote:Hej dziewczynki, ja w tym oczekiwaniu swoim potrzebuję dać sobie chwile oddechu od forum, nie chcialabym żebyście sie martwiły wiec daje znać 😘
Pewnie bede podczytywac i moze czasem cos nastrobie alee ogolem chyba musze zakopać sie w ciemnej norce na jakis czas, tak jak wszystkie inne ssaki, by ta akcja ruszyła 🙈
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i same dobre wieści, za pierwsze spontaniczne akcje porodowe, planowane cesarki, piekne pierwsze chwile z dzieciątkami...!
odezwę się na pewno jak Maluszek przyjdzie na świat 🍀❤️
Buziaki!🥰
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Ninia, miałam też przygody z mężem. Przedwczoraj coś podniósł w pracy i tak go plecy bolały,że pomimo leków w nocy nie mógł wstać z łóżka. Pojechał na całodobowke, dali mu zastrzyk i przepisali p/bolwe. Jako tako jest lepiej ale wtedy w nocy nie spałam bo w głowie już miałam myśli,że zaraz ja będę potrzebować pomocy i będę miała ograniczenia w mobilności po cc🫣 dobrze,że to nic poważniejszego u Twojego męża!
Paulinka, czekamy na wieści 🥰
Kingus, jak się czujesz?
Ninia lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
pandzia 🐼 wrote:Ninia, miałam też przygody z mężem. Przedwczoraj coś podniósł w pracy i tak go plecy bolały,że pomimo leków w nocy nie mógł wstać z łóżka. Pojechał na całodobowke, dali mu zastrzyk i przepisali p/bolwe. Jako tako jest lepiej ale wtedy w nocy nie spałam bo w głowie już miałam myśli,że zaraz ja będę potrzebować pomocy i będę miała ograniczenia w mobilności po cc🫣 dobrze,że to nic poważniejszego u Twojego męża!
Paulinka, czekamy na wieści 🥰
Kingus, jak się czujesz?
Hej a czuje się dobrze. 😘 Już prawie doszłam do siebie. Powoli ogarniam laktacje jakoś to idzie. Dokarmiam małego mlekiem modyfikowanym i swoim odciągnietym. W nocy budzimy się co 3 godziny i dokarmiamy.
Powiem Wam, że jak na niego patrzę to widzę jak się zmienia z dnia na dzień jest innym dzieckiem. Chyba trochę urósł. Jeszcze chwilę i rozmiar 56 będzie dobry.👶💙
Jutro jadę znowu do Warszawy na zdjęcie szwów, z małym na konsultacje do fizjoterapeuty oraz odebrać akt urodzenia naszego malucha.❤️
Nie wiem może przesadzam z tym fizjoterapeuta ale będę spokojniejsza jak mi powie że wszytko dobrze. W następnym wtorek idziemy do pediatry na ważenie, mierzenie sprawdzić ciemiączko i ogólnie odwiedzić przychodnie.😊
Uczymy się żyć razem po za szpitalem. Ogólnie czas nam bardzo szybko leci.🤗❤️
Niecierpliwa2, Ninia, Paulina1106, Ala87, kleopatr4, pandzia 🐼, Karos31, aganieszkam, PaulinKA lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
Mój mały waży 2400 gram.
16.09.2026 - 38+0- 3225 g, 50cm, 10 pkt Apgar ♥️ mój mały Niunio 👶💙

-
Hej, ja jestem po wizycie 🥰. Dzidzia waży 2700g! Szłam z nadzieją, żeby bylo 2500, więc jestem bardzo zadowolona! Jest w okolicach 30 centyla patrząc na datę z OM (20.10) do której wróciłyśmy (nie edytuje już suwaczka). Poza tym wszystko dobrze, na razie brak oznak chęci wyjścia 😁. Kolejna wizyta 15.10, czyli w terminie z GAS. Ciekawe czy dotrwamy… 🧘♀️. Szczerze mówiąc sama nie wiem, z jednej strony chciałabym, żeby jak najdłużej mógł się wygrzewać w brzuszku a z drugiej bardzo chciałabym już się poznawać i rozpocząć ten nowy etap 🥹. Kupiłam już nawet przekąski na salę porodową, muszę je od razu spakować do torby, żeby nie kusiły 😂.
Kupiłam też liście malin! Zacznę popijać od przyszłego tygodnia a daktyli już dzisiaj kilka wszamałam 🤭. Gin zachęca też do aktywności z mężem, ale nie wiem… ostatnio już było ciężko 🫣. W najbliższym czasie planuje się relaksować z książką i dobrymi filmami. A Wy jak spędzacie ten czas? 🥰
Niecierpliwa2, Ninia, Ala87, kleopatr4, pandzia 🐼, Karos31, aganieszkam, Megmery, snieżka, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
Ja byłam dzisiaj na ktg w szpitalu, wszystko dobrze. Przy okazji położna zbadała szyjkę i zostały mi jej całe 5 mm i można w nią wsadzić już palec. Powiedziała, że jak nastawię się psychicznie i zrelaksuje to mogę na dniach urodzić bo są ku temu warunki. Jak nie urodzę to 5.10 mam się stawić w szpitalu i 6.10 od rana zaczynamy indukcję.
Niecierpliwa2, pandzia 🐼, Karos31, Blossomka, aganieszkam, Megmery, Marty.Na, snieżka lubią tę wiadomość
-
Kinga, mówisz że rozmiar 56 będzie zaraz dobry, czyli jesteście w 50? Jaka długość zmierzyli po narodzinach?
Jestem ciekawa jak się ma do prognoz wagi ta która wyszła faktycznie i jak centylowo do prognoz z prenatalnych?
Ja chyba kupię jakiś dwupak 50tek, bo coś czuję że się przydadzą i nam. -
kleopatr4 wrote:Kinga, mówisz że rozmiar 56 będzie zaraz dobry, czyli jesteście w 50? Jaka długość zmierzyli po narodzinach?
Jestem ciekawa jak się ma do prognoz wagi ta która wyszła faktycznie i jak centylowo do prognoz z prenatalnych?
Ja chyba kupię jakiś dwupak 50tek, bo coś czuję że się przydadzą i nam.
Niby podczas usg u lekarz prowadzącego ciążę cały czas mówili że dzidziuś duży. Jak się urodził to podobno 50 cm tak wpisali do książeczki. Oczywiście ja żadnego ubranka takiego nie miałam tylko od razu 56. Już teraz nie będę kupować ale myślę że warto mieć na 50 chociaż jeden dwa komplety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 17:21
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
Mój mały waży 2400 gram.
16.09.2026 - 38+0- 3225 g, 50cm, 10 pkt Apgar ♥️ mój mały Niunio 👶💙

-
Ja kupiłam z 5 bodziaków na 50 cm. Właśnie mówią, że duży, a to wszystko się okaże. Ja ważyłam prawie 4 kg a miałam zawrotne 50 cm. Mój też nie ma długich tych kości w nogach, raczej w 50 centylu więc się raczej nastawiam na krótkiego tłuściocha.
-
Kingus, po cc warto iść do fizjoterapeuty z dzieckiem. Podczas wyciągania muszą ułożyć dzidzię na jedną stronę i może tę stronę później preferować, więc nie przesadzasz 🤗 super,że Ty się już czujesz dobrze, ja dochodziłam długo do siebie, oby teraz było lepiej 🤭
Po urodzeniu dzieci są takie poskurczane,że moja pływała w 56 długo a miała 54 cm przy urodzeniu. Teraz mam w razie w kilka ubranek w rozmiarze 50.
Kingus 1 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Ninia wrote:Ja kupiłam z 5 bodziaków na 50 cm. Właśnie mówią, że duży, a to wszystko się okaże. Ja ważyłam prawie 4 kg a miałam zawrotne 50 cm. Mój też nie ma długich tych kości w nogach, raczej w 50 centylu więc się raczej nastawiam na krótkiego tłuściocha.
Nina 50 centyl to chyba nie taki mały, mój ma akurat kość około 10 🙈. Najniżej ze wszystkich pomiarów, ale całościowo ok. Ja dokupiłam finalnie 3 komplety na 50, więc mam w sumie z 7 plus piżamka, najwyżej dokupi się po fakcie, mam już dość zakupów, prania i prasowania 😂. Do ogarnięcia zostały mi tylko wełniane rzeczy, ale ciągle się zastanawiam czy prać czy wietrzyć, początkiem tygodnia ma być ładniejsza pogoda to wtedy się tym zajmę i będzie finito.
Ninia, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Blossomka też mam już dosyć tych zakupów i tematów rzeczy dzieciowych. Juz do jutra do końca dania zamierzam zamknac walizki, wszystkie pierdoły w pokoju dziecka skończyć, pochować rzeczy z ogrodu. Dzisiaj połozna mi powiedziała, że u mnie już sa warunki by nawet dzisiaj rodzić i wszystko to jest psychika. Mam pozamykać tematy i afirmowac gotowośc. Mąż jakoś sie porusza, dam mu jeszcze 2-3 dni i od niedzieli już skupiam sie tylko na tym, że jestem gotowa poznac tego małego człowieka.
PaulinKa, powodzenia w porodowej jaskini, serio teraz musimy już oczyścic naszą psychike i się skupić na wysyłaniu energii gotowości do najważniejsego spotkania w naszym zyciu.
Kinguś wcale nie przesadzasz, jesteś świadomą mamą. Pamietaj, że na tym etapie można szybko skorygować pewne nieprawidłowsci i dobrze, że tak tego pilnujesz.
Kingus 1, Niecierpliwa2, Blossomka, kleopatr4, snieżka, pandzia 🐼, aganieszkam, Ala87 lubią tę wiadomość
-
A ja się muszę wziąć za robotę i skończyć przemeblowanie i włożyć wszystkie ciuszki do szuflad (dobrze że już uprane
). Wczoraj pojechałam na ktg, bo bobas się jakoś mniej ruszał. Zrobili mi ktg dwa razy, oba super, USG też super, więc powiedziałam, że idę do domu. Ze względu na poronienia powiedzieli, żeby przyjść też dzisiaj. Dziś też ktg super, ale lekarka twierdzi, że dzidziuś jest mały i żeby się zastanowić nad indukcją. Wyszło jej 2,3 kg (a na ostatniej wizycie u prowadzącego wyszło 2,5, więc i tak jeszcze będę sprawdzać co jak komu wychodzi). Tak czy inaczej muszę przyspieszyć ruchy, żeby się nie martwić, tylko w razie czego z czystą głową się zdecydować na indukcję. Powiem wam, że psychicznie nie mam z tym problemu, ale serio chciałabym ogarnąć ten cały bałagan z rzeczami, żeby jednak było łatwiej na początku. Zobaczymy
będę dawala znać, bo może zaraz inny lekarz powie, że wszystko jest w normie. Ale mogę też pisać czasem po fakcie, bo tej roboty mi trochę zostało i nie mam tak głowy do śledzenia wszystkiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 17:01
Niecierpliwa2, Blossomka, kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Ninia, pandzia 🐼 dziękuję dziewczyny 😊 właśnie tą główkę układa na boczek nie chce kłaść prosto i trochę się martwię. Dobrze, że mnie rozumiecie ze nie przesadzam.
Ciekawe co jutro powie fizjoterapeuta. 👶❤️
aganieszkam lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀