PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też raczej nic się nie dzieje, mam jedynie częstsze bóle okresowe, do których już się przyzwyczaiłam.
Samopoczucie dobre, mam wrażenie, że nawet czuję się lepiej fizycznie niż 1-2 tyg temu. Jedyne co no to nie wysypiam się za bardzo, ale też jakoś mi to nie doskwiera. Ogólnie nie mam na co narzekać 🥰.
W Krakowie ma być ładna pogoda i słoneczko, mam nadzieję, że uda nam się zaliczyć jakąś małą fajną wycieczkę w 3 🐶, zanim będziemy już w komplecie.
Pandziu, też mam takie wrażenie, że czas zaczął się trochę wydłużać. Wracamy do początków, gdzie też czekałyśmy na każdy kolejny wynik bety, prenatalnych… teraz czekamy na sygnały ewakuacji i akcję 🙈.
Niecierpliwa2, BlackAmericano, aganieszkam, Ninia, Ala87 lubią tę wiadomość
-
U mnie też cisza i spokój. Wczoraj byłam na wieczornym spacerze naczerpać energii z pełni 🌕 dziś mam zamiar zrobić powtórkę

Wieczorem miałam dość regularne skurcze BH, ale całkowicie bezbolesne, jedynie brzuch był jak kamień. Ale czy to coś znaczy? Mąż już zaczął kołczować nasze dziecko i obiecywać wspaniały czas po wyjściu, ciekawe czy da się przekonać 😁 data podoba mi się dzisiejsza, ale to raczej się nie wydarzy.
Ogólnie czuję spadek energii, ale może to też przez pogodę-cały tydzień u nas lało. Teraz wychodzi słonko, więc idę porobić przysiady przy porządkowaniu szklarni. Może coś tym zdziałamy
Niecierpliwa2, pandzia 🐼, BlackAmericano, aganieszkam, Ninia, Ala87 lubią tę wiadomość
-
Espoir, tak, teraz to już nawet 2 dni 🤭
Blossomka, pogoda ma się znacznie poprawić więc trzeba korzystać. Ja liczę w przyszłym tygodniu już na spacerek we czwórkę 🥺 jak to brzmi. I jak to zlecialo od czasu naszych oczekiwań na wyniki bety 🥲
Miłego weekendu wszystkim 😊 u wszystkich oczekujących mam nadzieję,że coś ruszy! Niech magia pełni będzie z nami 🌕
Niecierpliwa2, BlackAmericano, babajagapatrzy, aganieszkam, Ninia, kleopatr4, Marty.Na, Ala87, espoir lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Ja mimo pobudek całkiem dobrze dziś spałam - po każdej zasypiałam raczej bez problemu.
Przede mną ostatni weekend bez bobasa i wcale mi nie żal tych dni tylko we dwoje. Razem nie możemy się już doczekać, a tym samym cierpliwie czekamy do 01.10. Nie chce niespodziewanej akcji, tylko na spokojnie wybrać się w środę do szpitala. Chociaż raz w sposób zaplanowany, a nie z zaskoczenia jak zwykle 😂
Wczoraj przyszedł też regał. Będzie idealny na zabawki i książeczki. Jest tam też miejsce na włóczki. Powinnam wszystkie rzeczy zamknąć przed środą
Niecierpliwa2, Megmery, aganieszkam, Ninia, kleopatr4, Ala87 lubią tę wiadomość
-
Ja mam za to emocjonalny rollercoaster, jestem już zmęczona własnymi emocjami i płaczliwością. Dziś na szczęście jest lepiej, plus się wyspałam, więc liczę na to, że zrobię większość rzeczy, które sapnie zaplanowałam. Wczoraj udało się przesunąć komodę i przewijak na docelowe miejsce, więc zobaczyłam światełko w tunelu, jeśli chodzi o przyszykowanie miejsca dla maluszka 🥰
Ninia lubi tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
@BlackAmericano ja też w środę do szpitala 🙂
Byłam dzisiaj u lekarza i pytał się jak mam zamiar urodzić, a ja, że poprzez siły natury, a on na to, że no to we wtorek do szpitala, a w środę rodzimy. A ja na to, że w środę jest jeszcze wrzesień, a ja mam zamiar urodzić w październiku, no chyba, że dziecko zdecyduje inaczej. Skończyło się na tym, że przyjęcie do szpitala w środę, a poród w czwartek 🙂
aganieszkam, Niecierpliwa2, Ninia, kleopatr4, pandzia 🐼, Marty.Na, Ala87, Megmery lubią tę wiadomość
-
Jestem po CC, które było w grudniu 2022 r. Lekarz mówił, że jeżeli chciałabym VBAC to dziecko nie może przekroczyć 4 kg w badaniu USG oraz, że musimy zdążyć z porodem przed ukończeniem 40 TC. A co do cukrzycy to u mnie jest raczej dziwnie niski cukier, w normie, ale w dolnej granicy
Ninia, babajagapatrzy lubią tę wiadomość
-
Mnie też się podoba dzisiejsza data 26.09.2026 ale raczej już nie dla nas😅 u mnie skurcze cały czas, dzisiaj myślałam, ze wody się sączą ale to wypadł znów glut czyli kawałek czopa ale tym razem w towarzystwie obfitego wodnistego śluzu.
Zamykam wszystkie sprawy, też psychicznie. Dzisiaj już byla rozmowa z mężem na wszystkie ostatnie tematy, które leżały mi na sercu. U nas niestety zawsze jest taki scenariusz, że ja czuję oczyszczenie a on jest na lekkim fochu bo ponoć jestem bardzo atakująca w tych rozmowach ( mi trudno ocenić). W każdym razie z przytulancow dzisiaj nici bo on musi przetrawić ale ja się czuję mentalnie oczyszczona. Doszliśmy też do jakiś konstruktywnych wniosków no ale nie mogę negować, że on ma potrzebę chwilę odsapnąć po takim „serwisie” związku. Wieczorem na pewno wezmę ciepłą kąpiel i poproszę go chociaż o masaż piersi i pleców.
Dzisiaj przyszedł też mój tata i pomaga nam w drobnych pracach, tak by już dom i ogród były gotowe. Ja robię ostatnie opłaty i ustawiam przelewy do połowy października by się już tym nie martwić. Jadę też do centrum handlowego bo muszę od ręki kupić trochę nowych majtek (kupuję tylko bawełniane bezszwowe z Tezenis), rozmiar S już cały popruty bo moja pupa już z 3 msc nie jest S i poszło większość do kosza i czeka mnie przywitanie z gaciochami w rozmiarze M😅😅😅😅
kleopatr4, aganieszkam, Kingus 1, pandzia 🐼, Ala87 lubią tę wiadomość
-
A ja urodziłam wczoraj o 17:09 😀 nad ranem odeszły wody, udalo sie sn ale z nacięciem i ogólnie krocze mam dość poszkodowane niestety. Cieszę się, że już poród za mną, nie mam ochoty na powtórkę tego wydarzenia 😅
Karos31, Fox, babajagapatrzy, Kingus 1, White1, Mro_22, Niecierpliwa2, Ninia, pandzia 🐼, aganieszkam, Ala87, Paulina1106, snieżka, Megmery, espoir, Blossomka lubią tę wiadomość
-
A ja muszę się wyłączyć, wyciszyć przed tym wszystkim. Mam nadzieję, że to pomoże i indukcji nie będzie. Także, na jakiś czas uciekam i odezwę się zapewne bliżej terminu. Trzymam za zwas wszystkie kciuki ❤️
Niecierpliwa2, pandzia 🐼, White1, Ninia, aganieszkam, Ala87, snieżka, espoir, Blossomka lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Frena gratulacje, nie pamiętam czy Ty nie chciałaś się dzielić płcią bobasa czy ja nie wpisałam. Na razie wpisałam Twoją datę porodu i określenie 🩵Dzidziuś🩷, jak zechcesz się podzielić większą ilością szczegółów to wpiszę, jak nie to też oczywiście spoko🙂Frena wrote:A ja urodziłam wczoraj o 17:09 😀 nad ranem odeszły wody, udalo sie sn ale z nacięciem i ogólnie krocze mam dość poszkodowane niestety. Cieszę się, że już poród za mną, nie mam ochoty na powtórkę tego wydarzenia 😅
Frena lubi tę wiadomość
-