Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratuluję 😊

Powiem wam dziewczyny,że brakuje mi brzucha ciążowego 🙈

Ninia, Marty.Na, Vainchild lubią tę wiadomość

👱34 🧔33

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    23.09 - 3kg synka 🩵

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka na podobnym etapie jestesmy tez staram sie nie myslec o tym ze bym chciala jak najszybciej urodzic ale ciezko mi to wychodzi, brzuch to mi tak ciazy przeszkadza ze nie wiem, spanie dramat, lezenie tez schylanie cokolwiek szkoda gadac

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratulacje 🥳 super, że już masz za sobą poród i przytulasz bobasa.

Babajaga, Dorka, Blossomka ja już doszłam do momentu, że się cieszę, że za dwa dni będzie po wszystkim. To siedzenie na bombie wykańcza plus ten brzuch już jest naprawdę wielki, ludzie męczą telefonami i wiadomościami a mi się już z nikim nie chce o tym gadać. Wczoraj spróbowałam wypędzić lokatora kebabem z ostrym sosem,a potem seksem ale poza zgaga nic z tego nie wyniknęło. Dzisiaj już odpuszczam. Sprzątam ostatnie rzeczy w domu, sadze rośliny zimowe do donic. Próbuje sobie uświadomić , że w piątek o tej porze będę już zapewne z bobasem w domu. Trochę abstrakcja na razie.
    Ciekawe jak tam Paulinka, nic nie pisze więc też pewnie jeszcze czeka.

Niecierpliwa2, Marty.Na, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio myślałam o Paulince. Po wczorajszym stresie z ruchami (na szczęście się uspokoiło) też juz bym najchętniej eksmitowała mojego lokatora 😜 zobaczymy co we wtorek lekarka powie, ale jak coś to nie będę walczyła ze skierowaniem na indukcję.

Ninia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ewelinaxx Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jiz bylam emocjonalnie wykonczona. Jeszcze te wizyty u lekarzy, ktorzy mowili ze nic sie nie zapowiada, wszystko pozamykane. Chodzilam i plakalam.

Znajoma polozna powiedziala seks i duzo spermy 🤣
    Fakt, ze poszalelismy dosyc ostro, plus uzylismy jakis zabawek ;) wiec sie smialam, ze ledwo ze mnie wyszedl a ja juz skurcze mialam 🤣

No u mnie podzialalo. Czy gdyby ti byl tylko "zwykly" seks tez by podzialalo? Nie mam pojecia 🤣

I oczywiscie ta polozna od tej zlotej rady przyjmowala porod, akurat tak sie trafilo ze miala dyzur.

Ninia, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Ewelinaxx
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się zastanawiam czy na całą ciążę za bardzo nie przyzwyczaiłam mojego ciała i do seksu i do ruchu bo nie miałam żadnego wskazania do oszczędnego trybu życia.Mówią uprawiaj seks no ok ale akurat całą ciążę miałam wysokie libido i ten seks był 2-3 razy w tygodniu, dopiero ostatni miesiąc padło u mnie bo już zaczęłam się czuć naprawdę nieatrakcyjna. Mówią, ruszaj się i ćwicz … no ok ale całą ciążę ćwiczyłam minimum 4 razy w tygodniu, wczoraj z marszu zrobiłam 100 przysiadów, mimo że jestem +18 kg a potem jestem w stanie jeszcze zrobić od razu 45 minut ćwiczeń na macie. 3 dni temu przesuwałam pralkę bo mi za nią wpadły skarpetki i też nic.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja mam podobnie, brzuszek troche wadzi, zwłaszcza w nocy. Najlepiej śpi mi się na lewym boku, ale nie mogę tak za długo wytrzymać, bo zaczyna mnie ten bok boleć 🙈. I tak się przetaczam z boku na bok średnio co 1,5h jak patrzę na zegarek. Ze schylaniem już u mnie lepiej, sprzątam coś cały czas, wszędzie widzę kurz to chyba obsesja 🤣.

Jutro przyjeżdża moja mama na 4 dni, byłoby idealnie jakby dzidziuś zdecydował się w tym czasie. Jakie są szanse, że będę mieć takie szczęście? 😂

Przynajmniej pogoda piękna to nastawienie bardziej pozytywne 🌞. Tylko z tego co widzę u nas tylko do czwartku a później deszczowo…

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02.26🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Martyna gratuluję 😊

Powiem wam dziewczyny,że brakuje mi brzucha ciążowego 🙈

Obawiam się, że u mnie też tak będzie 🥹. Tyle czasu razem 🥹.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02.26🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
‹‹ ‹ 492 493 494 495 496
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ