Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paaat1988 wrote:Gdzieś wyczytałam - nie wiem na ile to prawda, że powyżej wielkości Beta Hcg 6000 wzrost spowalnia i podwaja się co 96 h. To byłoby dla mnie pocieszenie
Umówiłam się na jutro na USG , mam wielką nadzieję że zobaczę coś więcej niż sam pęcherzyk
Dokładnie tak jest
tu mam zakresy które kiedyś skopiowałam z jakiegoś artykułu medycznego
HCG Level DOUBLING TIME EXPECTED
Under 1,200 mIU/ml Between 30 and 72 Hours
1200-6000 mIU/ml Between 72 and 96 Hours
Over 6,000 mIU/ml Over 96 Hours -
Mgiełka współczuję bardzo i rozumiem Cię.
Sasanka dobrze, że wszystko jest w porządku.
Ja jutro idę zrobić betę, progesteron i tsh.
Od godziny kuje mnie bardzo prawy jajnik, tam gdzie torbiel i boję się, ze znów urósła albo zaraz pęknie -
Jeszcze mam jedno pytanie , bo nie ukrywam że powoduje to u mnie nie mały zawrót głowy..
Wszystkie kalendarze pokazują mi, że mam inny tydzień ciąży - obecnie od 5 do aż 7 tygodnia ?
Czy wiecie jak to dokładnie policzyć ?
Tak jak pisałam wcześniej - ostatnia miesiączka 30.12.2016 , cykle ok 30 dni.
-
Paaat1988 wrote:Jeszcze mam jedno pytanie , bo nie ukrywam że powoduje to u mnie nie mały zawrót głowy..
Wszystkie kalendarze pokazują mi, że mam inny tydzień ciąży - obecnie od 5 do aż 7 tygodnia ?
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok.
Z kalkulatora internetowego wychodzi że termin masz na 6go października, jeśli masz cykle 30 dniowe to pewnie owulacja była gdzieś w 16stym dniu cyklu, także ciąża możliwe że jest ze 2 dni młodsza, ale tak naprawdę nie wiadomo do końca kiedy była ta owulacja.
czyli jesteś w 6 tygodniu dokładnie 5 tygodni i 6 dni
Poczekaj do wizyty lekarz mierzy wtedy dokładnie pęcherzyk i wymiar CRL zarodka i powie ci jakiemu wiekowi ciąży to odpowiada. Pomiary w 1szym trymestrze są miarodajne do oceny wieku ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:07
-
Paaat1988 wrote:Jeszcze mam jedno pytanie , bo nie ukrywam że powoduje to u mnie nie mały zawrót głowy..
Jak dla mnie masz 5tydzien+6dzien czyli 6 tydzien ciazy
Ustaw suwaczek to Ci wyswietlitam sie podaje date ostatniej miesiaczki i wyliczy
Edit. Jutro masz 6+0 czyli zaczynasz 7 tydzien ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:03
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
-
nick nieaktualnySasanka, Kochana! :* Tak mi ciągle siedziało w głowie co u Ciebie.. Cieszę się bardzo, że wszystko ok!
Mgiełka..Nie potrafię znaleźć słów, by cokolwiek powiedzieć.. Wiem, że nie ma słów, które mogłyby Cię pocieszyć.. Ściskam Cię mocno! Bardzo mocno! :*
-
Może mi dupka odrazu przepisze. Kończę o 11 jutro prace i jadę
a myślisz że to cos złego taki sluz? Dodam że dziś dzień miesiaczki której nie było tylko to z rana...
-
nick nieaktualnyKochane dołączam się
Termin na ok. 12 października, choć jeszcze jestem przed USG (mam nadzieję, że wszystko potwierdzi się w środę). Beta pięknie rośnie 4.02: 99, 9.02: 2471,6. Progesteron 11,17 (norma min. 9,3) ale moja gin mówi, że w przypadku pierwszej ciąży u zdrowej młodej kobiety i ciąży niepoczętej metodą pozaustrojową w ogóle nie kontroluje się poziomu progesteronu. Tylko TSH wyszło mi 2,61 (norma max 2,5). Dostałam skierowanie na ft3 i ft4 rano wyniki a wieczorem do endokrynologa... Ogólnie gin chce żeby zbić TSH do 2. A jak jest u Was z tarczycą?
KaroLove Ja szalałam tak z wynikiem progesteronu i poszłam, bo stwierdziłam, że ten stres na mnie źle działa... Mi się dziś wydawało, że śluz mam jakiś żółtawy po nocy, ale potem cały dzień był biały, więc może przez całą noc już na wkładce zmienił kolor... Pani doktor powiedziała, że dopóki nie ma plamień i krwawień to nie ma powodu do niepokoju...KaroLove, Kimmy, kiti, Demetria lubią tę wiadomość
-
No właśnie tak myślę ze moze i u mnie na wkladce po prostu zmienił kolor bo nie ukrywam ze co godzinę dzis latalam do ubikacji i biały jak perła był.....może to tylko to.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:54
-
Monia7274 wrote:Kochane dołączam się
Termin na ok. 12 października, choć jeszcze jestem przed USG (mam nadzieję, że wszystko potwierdzi się w środę). Beta pięknie rośnie 4.02: 99, 9.02: 2471,6. Progesteron 11,17 (norma min. 9,3) ale moja gin mówi, że w przypadku pierwszej ciąży u zdrowej młodej kobiety i ciąży niepoczętej metodą pozaustrojową w ogóle nie kontroluje się poziomu progesteronu. Tylko TSH wyszło mi 2,61 (norma max 2,5). Dostałam skierowanie na ft3 i ft4 rano wyniki a wieczorem do endokrynologa... Ogólnie gin chce żeby zbić TSH do 2. A jak jest u Was z tarczycą?
-
KaroLove ja bym się przyjmowała dopiero różowym śluzem albo z krwią albo plamieniami. Chociaż niektórzy lekarze podobno mówią ze nawet plamienia na tym etapie są normalne
Czesc Moniaczyli wizyta w środę? To pierwsza ciąża?
KaroLove lubi tę wiadomość
-
Ewcia_92 wrote:Sasanka, Kochana! :* Tak mi ciągle siedziało w głowie co u Ciebie.. Cieszę się bardzo, że wszystko ok!
:*Ewcia_92 lubi tę wiadomość
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]