X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, mam już 8 letnia córkę :) ale w październiku byłam w ciąży pozamacicznej, a na początku stycznia w biochemicznej, więc teraz się trzęsę nad tą ciążą, choć wiem, że i tak nie mam za bardzo wpływu na to co się stanie...

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    nie, mam już 8 letnia córkę :) ale w październiku byłam w ciąży pozamacicznej, a na początku stycznia w biochemicznej, więc teraz się trzęsę nad tą ciążą, choć wiem, że i tak nie mam za bardzo wpływu na to co się stanie...
    Ale jest już serduszko to trzeba pozytywnie myśleć :) teraz już ryzyko, że stanie się coś złego zmniejsza się każdego dnia :)

suri2016 lubi tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    Witam się nieśmiało i chciałabym dołączyć do Waszej grupy. O ciąży wiem już od 30.01, ale postanowiłam, że nie będę zapeszać i nie zapiszę się tu dopóki nie zobaczę serduszka na usg. I oto dzisiaj melduję dzidzię 8 mm z tętnem 130 na minutę :) Termin mi wypada na 13.10, więc będę wdzięczna za dopisanie mnie na listę. A wszystkim Wam przyszłym mamusiom serdecznie gratuluję :)
    Witamy :) Super, że widziałaś już serduszko <3

suri2016 lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Kurcze, ja po mojej "batalii" o dziecko nie wyobrażam sobie czegoś takiego jak "wpadka" :D
    Normalnie po tylu przebojach az mi trudno uwierzyc ze mozna "wpaść" :)
    Chociaz wiem oczywiście ze to sie zdarza bo mam takie isoby w najblizszym otoczeniu.. ale mowie Wam jakie mi sie to dziwne wydaje to szok :)
    Pewnie przez to ze ja nie moglam zajść..

Dokładnie mam tak samo!!! Tyle starań i nic, a wokół nawet w najbliższej rodzinie wpadki, moja młodsza siostra ma dwójkę ;) Zadro dla tych co im się udało wpaść :P Może jak wyluzujemy po pierwszym, to następne będzie taką miłą wpadką :D Bardzo sobie takiej życzę.

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    dziękuję dziewczyny :) jeszcze nie mogę uwierzyć... najchętniej odwiedzalabym ginekologa 3 razy w tygodniu żeby mieć pewność, że wszystko jest w porządku albo zasnela na kilka tygodni i obudziła się w drugim trymestrze, czas wlecze się niesamowicie...
    demetria, no widzisz, cóż mogę powiedzieć, wiesz co ładne ;) ;)

mam tak samo. Ile dałabym żeby był już kwiecień...A to jeszcze ponad miesiąc. Oszaleje do tego czasu :P

Październik 2017 synek <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, tak jak Ty się dziwisz, że można "wpaść" :) Tak ja się dziwię, że można się bardzo długo starać i nic.
    Nasz pierwszy synek był powiedzmy "świadomą wpadkę", bo wiedziałam, że niby czas płodny, ale magia nocy poślubnej i myślałam: "W końcu komu udaje się za pierwszym razem?" :D dwa tygodnie później wiedziałam - NAM :D Drugi synek - karmiłam tylko piersią (nocne przerwy były dłuższe) - trzy miesiące po porodzie pierwsza @, wróciłam do obserwacji i niby bloga już czas niepłodny, który ok. 2-3 tygodnie później okazał się plodnym i pozytywny test ciążowy - też myślałam: "Przecież komu udaje się podczas kp?" Wiem NAM.
    No i teraz w końcu "zaplanowana" ciąża. Jeden wieczór i mówimy z mężem: "To co robimy dzidziusia?" I jestem tu z Wami :D

Diddlina, mana, Kimmy, KaroLove, India26 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Sasanka, tak jak Ty się dziwisz, że można "wpaść" :) Tak ja się dziwię, że można się bardzo długo starać i nic.
    Nasz pierwszy synek był powiedzmy "świadomą wpadkę", bo wiedziałam, że niby czas płodny, ale magia nocy poślubnej i myślałam: "W końcu komu udaje się za pierwszym razem?" :D dwa tygodnie później wiedziałam - NAM :D Drugi synek - karmiłam tylko piersią (nocne przerwy były dłuższe) - trzy miesiące po porodzie pierwsza @, wróciłam do obserwacji i niby bloga już czas niepłodny, który ok. 2-3 tygodnie później okazał się plodnym i pozytywny test ciążowy - też myślałam: "Przecież komu udaje się podczas kp?" Wiem NAM.
    No i teraz w końcu "zaplanowana" ciąża. Jeden wieczór i mówimy z mężem: "To co robimy dzidziusia?" I jestem tu z Wami :D
    To się nazywa mieć szczęście :)

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:06

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze czytam i czytam,chyba jestem " najstarsza" mama tutaj :-D

p19udqk3biqtk3ub.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19, masz w nicku 19, więc zgaduję, że tyle masz :D

Ps. Uwielbiam historię naszych dzieci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 21:03

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Anuśka19, masz w nicku 19, więc zgaduję, że tyle masz :D

Ps. Uwielbiam historię naszych dzieci :D
    Haa! i tu Cie zdziwie ;-) nie mam 19 :-p hm nie daleko jak wczoraj pisałam że córcia ma 11latek ,synus nie dawno 6... hmm oj musiałabym ale wcześnie zacząć...hihi

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, kilka jest tu nas starszych nieco.... ja mam 38 i czekam na swojego drugiego maluszka (pierwszy to Aniołek). Pierwszy raz jestem na forum i uwierzyć się aż nie chce ile jest kobiet, które mają Aniołki...raz...dwa...i wiele więcej. Myślałam dotąd, że to jednostki... że to ja miałam pecha, albo karę za coś w życiu.
    Teraz wiem, że już nie będę miała prawdopodobnie więcej szans, stąd strach jest wielki, ale wiara jeszcze większa :-)

Anuśka19, KasiaHaBe, Kimmy lubią tę wiadomość

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jednak nie jestem najstarsza mama :-)

Lorry lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Oo jednak nie jestem najstarsza mama :-)

A ile masz lat. Ja rocznik `78 wiec rocznikowo 39 ale dopiero w pażdzierniku (ja mam urodziny 13.10 a termin mam na 22.10). Poza tym mamy jeden dzień różnicy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 21:26

Anuśka19 lubi tę wiadomość

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorry wrote:
    A ile masz lat. Ja rocznik `78 wiec rocznikowo 39 ale dopiero w pażdzierniku (ja mam urodziny 13.10 a termin mam na 22.10). Poza tym mamy jeden dzień różnicy :-)
    Rocznikowo 31 ;-) a 19 jakoś do mnie przypełzło :-) urodziłam się 19 ,syna poczeliśmy 19 :-p 19 też poznaliśmy się z mezem :-) haha no i tak zostało 19 :-)

Lorry lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorry wrote:

no i zapewne urodze pare dni wcześniej :-) córke urodziłam wcześniej i syna tez :-)

Lorry lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się z Wami pożegnać. Niestety 19.02 zaczęłam krwawic i straciłam mojego Okruszka :( proszę o wykreślenie mnie z listy.

Życzę Wam samych dobrych wieści na wizytach i zdrowych Maluszków :*

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum :-( :-( badż silna !

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Chciałam się z Wami pożegnać. Niestety 19.02 zaczęłam krwawic i straciłam mojego Okruszka :( proszę o wykreślenie mnie z listy.

Nawet nie wiesz jak mi przykro... nie umiem zaakceptować takich sytuacji :-(
    Mam nadzieję, że niedługo będziesz na nowym forum... życzę z całego serca

hchyflw1m99nu5ry.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:

wyrazy współczucia :( nie ma słów na pocieszenie...

kaka470 lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ