Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
almaanies wrote:Dziewczyny jak z Waszym apetytem?
Ja naprawdę spory apetyt mam. Z wagi 52,5 mam już 55,2. Co chwilę coś jem i mam takie zachcianki, że ho ho. Boję się, że sporo utyję, pohamowanie głodu nie jest z kolei takie proste. Jak zacznie mnie ssać w żołądku to muszę zjeść i koniec. Wcześniej tak nie miałam. Słodyczy w ogóle nie jadłam, chipsów też nie, a odkąd jestem w ciąży jem w zasadzie co chwile... -
to chyba normalne strach przed wizytą
ale stres dzidzi na pewno nie pomoże więc nie ma co
co do apetytu ja mam raczej normalny z tym, że startuję z wagą 69 kgw pierwszej ciąży było tak samo, przytyłam ponad 20 kg, ale i szybko wróciłam do swojej wagi. 3 tygodnie po porodzie było już tyle co przed więc nie ma co się stresować
wiadomo, opychać się nie trzeba, ale na zachcianki właśnie teraz jest czas! Bo jak nie teraz to kiedy
po urodzeniu drugiego bobaska mam plan wrócić do swojej wagi sprzed 10 lat czyli 55-58kg, na razie nie ma co wariować bo ciąża i tak rządzi się swoimi prawami
KaroLove lubi tę wiadomość
-
almaanies wrote:Dziewczyny jak z Waszym apetytem?
Ja naprawdę spory apetyt mam. Z wagi 52,5 mam już 55,2. Co chwilę coś jem i mam takie zachcianki, że ho ho. Boję się, że sporo utyję, pohamowanie głodu nie jest z kolei takie proste. Jak zacznie mnie ssać w żołądku to muszę zjeść i koniec. Wcześniej tak nie miałam. Słodyczy w ogóle nie jadłam, chipsów też nie, a odkąd jestem w ciąży jem w zasadzie co chwile...
Ja się nie ważyłam od początku bo jakoś się boję... nie jem chyba więcej niż wcześniej, ale jakoś się boję. Gdzieś czytałam że żeby utrzymać prawidłowy przysrost wgi to w pierwszych 5/6 mies. powinno się przytyć 3 /4 kg, a dopiero potem waga idzie w góre... ciekawa jestem jak jest naprawdę -
nick nieaktualnyalmaanies wrote:Dziewczyny jak z Waszym apetytem?
Ja naprawdę spory apetyt mam. Z wagi 52,5 mam już 55,2. Co chwilę coś jem i mam takie zachcianki, że ho ho. Boję się, że sporo utyję, pohamowanie głodu nie jest z kolei takie proste. Jak zacznie mnie ssać w żołądku to muszę zjeść i koniec. Wcześniej tak nie miałam. Słodyczy w ogóle nie jadłam, chipsów też nie, a odkąd jestem w ciąży jem w zasadzie co chwile...
A ja dziewczyny jeszcze w ogóle nie przytyłam -
ale dawno mnie nie było, widzę, że lista dłuuuga
super! gratulacje wszystkim
ja nadal USG nie miałam, dopiero w połowie marca będzie. Przytyć chyba też nie przytyłam, nie wiem, nie pamiętam o ważeniu się. W ogóle zapominam o tym, że w ciąży jestemDemetria, Diddlina lubią tę wiadomość
-
Witam mamasia88 i rybeńka,, gratuluję dzidziusiów
Ja 51 kg cały czas od 3 tygodni. I na razie więcej nie chce
Natikka nie bój , musi być dobrze i będzie!!! Te ciąże donosimy i koniec kropka!!!
Każda z nas za kilka miesięcy wstawia brzuch a potem dzidziusia lub dzidziusie!!!
Ja teraz faworki na zmianę ze słonymi krakersamiCałkiem dobre to połączenie
Rybeńka, Diddlina lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Mam pytanie "z innej beczki".
W ciąży zalecane są soki. I ja sobie planuję wyciskać ze świeżych warzyw i owoców, ale... co, jeśli chcem sok z surowego buraka, marchwi, szpinaku itp gdy z surowych warzyw można się nabawić toxoplasmozy? Pić czy nie pić?
Moim zdaniem możesz ale musisz myć warzywa i owoce kilka razy i w gorącej wodzie. -
mamasia88 wrote:spoczko, tak 88
dobry rocznik
Another lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Co do kg, to póki co mam 1 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 7 kg ale zaczynałam z wagą 70. Teraz zaczynam z niższą i mam nadzieje, że też tyle tylko przybędzie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty w tym swoją
Diddlina lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Co do apetytu jak na początku nie dałam rade jeść i jedzenie dla mnie nie musiało istnieć tylko wooda tak teraz nadrabiam te 3tyg w ciągu paru dni.. az nie chce wstawać na wagę.. przed pierwsza wizyta u gin bylo -4kg i cieszyłam sie ze spadam z wagi i moge pomału przybierać a tu pewnie w takim tempie przybiore ze nie chce sie patrzyć
[/link]
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, my dzisiaj cały dzień leżymy pod kocem:( Bardzo sie martwię, bo od wczoraj męczy nas okropny katar... Byłam wczoraj u rodzinnego, obsuchała mnie, wyoglądała z każdej strony, zajrzała do gardła, nosa ucha i jest ok. Siedzimy i sie grzejemy, bo boje sie, że wyjdzie z tego coś złego:(
Martwi mnie to, że cały czas smarkam nos, przez co mocno napinam brzuch. Myśle, że to nie fajne dla maluszka:( -
Agnesqe wrote:Hej dziewczyny, my dzisiaj cały dzień leżymy pod kocem:( Bardzo sie martwię, bo od wczoraj męczy nas okropny katar... Byłam wczoraj u rodzinnego, obsuchała mnie, wyoglądała z każdej strony, zajrzała do gardła, nosa ucha i jest ok. Siedzimy i sie grzejemy, bo boje sie, że wyjdzie z tego coś złego:(
Martwi mnie to, że cały czas smarkam nos, przez co mocno napinam brzuch. Myśle, że to nie fajne dla maluszka:(
Ja myślę, że jeszcze mu to nie przeszkadzaPóźniej jak będzie większy to pewnie kopa dostaniesz hihi w razie jakby mu przeszkadzało
E_w_c_i_a, Agnesqe lubią tę wiadomość
-
A czy miałyście takie mocne kłócie jajnika?? Mnie cały dzień strasznie mocno boli prawy jajnik i już też panikuje, że coś jest nie tak...Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny