Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:Dopiero 7 marca
No to Ty juz zobaczysz na prawde ale CZŁOWIEKAja mam kolejna 4 marca, tak sobie co tydzień kurna biegam... ale jak ten tydzień bedzie spokojny to moze sie przeloze na za dwa tygodnie bo finansowo sie wykonczymy
chociaz ja mam taka przysłowiową "sraczke" z ta ciąża ze ledwo wyszlam z wizyty a juz mysle o kolejnej za tydzien wiec raczej do 12 tygodnia bede sie bujala co tydzien w klinice...
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
Sasanka1990 wrote:No to Ty juz zobaczysz na prawde ale CZŁOWIEKA
ja mam kolejna 4 marca, tak sobie co tydzień kurna biegam... ale jak ten tydzień bedzie spokojny to moze sie przeloze na za dwa tygodnie bo finansowo sie wykonczymy
chociaz ja mam taka przysłowiową "sraczke" z ta ciąża ze ledwo wyszlam z wizyty a juz mysle o kolejnej za tydzien wiec raczej do 12 tygodnia bede sie bujala co tydzien w klinice...
Mam to samo. Poprzednio aż 9 dni wytrzymałam pomiędzy wizytamia teraz doktorek kazał mi przyjść po 2 tygodniach ale umówiłam się po 12 dniach:) gdyby nie 250 zł za wizytę to najchętniej bym była co tydzień
Sasanka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDroga Sasanko tak bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko ok. Nie potrafię sobie wyobrazić Twojego strachu i niepokoju! Należy Ci się w końcu, by było wszystko dobrze! Trzymam za was kciuki, zresztą za nas wszystkie! Dużo zdrówka mamusie ;*
dżdżownica, Sasanka1990 lubią tę wiadomość
-
Super wiadomość Sasanka.
Dżdżownica ja też mam 7 marca i nie mogę się doczekać, ale super, że będzie już widać rączki i nóżkiOby dzidzia się ładnie pokazała
Dziewczyny urósł mi brzuch bardzo i nie da się wciągnąć, wzdęcia pewnie to też, ale normalnie twarde, czuję powiększoną macicę. Daje mi to poczucie, że wszystko z dzidzią w porządku, bo w tamtej ciąży do 12 tygodnia miałam płaski brzuch całkiem, nie wiem od czego to zależy... ale może jak ciąża się wtedy przestała rozwijać, to i macica nie rosła?Sasanka1990, dżdżownica, Kimmy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny a chciałam zapytać z innej beczki. Jak z waszymi włosami? Mi kropnie wypadają a wam? Jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży będę łysa, albo nie siwa od zmartwień i strachu jak tam u tego małego człowieczka
-
Witajcie! W końcu znalazłam trochę czasu, aby do Was zajrzeć i nadrobić zaległości.
Sasanka cieszę się, że wszystko dobrze!
Ja w piątek wieczorem czyli w 5t5d wylądowałam u lekarza z powodu ciągłych brązowych brudzeń. Z USG wynika, że jest pęcherzyk ciążowy o wielkości 7,3mm i żółtkowy o średnicy 1,7 mm. W macicy jest niewielka plama krwi, albo pozostałości po implementacji albo macica się oczyszcza w miejscach, gdzie pęcherzyk jej jeszcze nie wypełnia. Podobno to normalne i mam się nie martwić. Lekarz utrzymał mi Duphaston 3x1 i zalecił odpoczywanie oraz suplementację Pregna Plus i Pregna DHA. W środę mam wizytę u swojego lekarza, bo ta była na szybko i nieplanowana z uwagi na brudzenie.
Kimmy lubi tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny a chciałam zapytać z innej beczki. Jak z waszymi włosami? Mi kropnie wypadają a wam? Jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży będę łysa, albo nie siwa od zmartwień i strachu jak tam u tego małego człowieczka
Mi przestały wypadać i szybciej rosną włosy i nie tylko na głowie, wkurza mnie toi paznokcie też, co miałam przed ciążą problem z łamiącymi się paznokciami, a teraz nie dość, że zdjęłam hybrydę i powinny być osłabione, to są w bardzo dobrej kondycji i rosną jak szalone
tylko problemu łupieżu się nie pozbyłam
-
Ja w poprzednich ciazach miałam super, włos z głowy mi nie spadł, a nóg praktycznie golic nie musiałam, bo włosów było jakby dużo mniej. Teraz nie widzę (może jeszcze) poprawy w tym kierunku. Włosy jak wypadały, tak wypadają
Może to zmiana związana ze zmiana płci dzidziusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 20:00
-
nadziejastru wrote:Mi przestały wypadać i szybciej rosną włosy i nie tylko na głowie, wkurza mnie to
i paznokcie też, co miałam przed ciążą problem z łamiącymi się paznokciami, a teraz nie dość, że zdjęłam hybrydę i powinny być osłabione, to są w bardzo dobrej kondycji i rosną jak szalone
tylko problemu łupieżu się nie pozbyłam
chłopak będzie -
Kimmy probowalas Mammarin na mdlosci?
Ja biore juz 9 dni codziennie rano 1 tabletke na czczo (30min po leku na tarczyce)... i generalnie nie wiem czy to ten mammarin pomaga czy po prostu mi mdlosci zaczynaja odpuszczac, ale mysle ze warto wypróbować jesli nadal Ci tak dobijaja bo ja juz daje rade zjesc zupke czy gziczke bo co prawda nie mam smaka na zbyt wiele ale cos tam juz zjadam i wypijam powoli, np wczoraj mnie zemdlilo ze 3 razy po 10 min i koniec... a dzisiaj rano masakre mialam a pozniej tez juz lżej, zjadlam rosolek, niedawno zupke pomidorowa a teraz jem jablko w jogurcie brzoskwiniowym i nawet mi wchodzi jako tako
Moze warto zebys sie poratowala tym Mammarinem?nie obiecuje ze pomoze ale ja upatruje w nim mojego wybawce ❤
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
Super, Sasanko!
Obyś nie miała już więcej takich alarmów.
A wiecie, czy w ciąży można brać jakieś suplementy na włosy? Mi już kilka miesięcy przed ciążą mocno wypadały, zaczęłam brać tabletki Silica, ale zaszłam i musiałam odstawić. Wypadają teraz może trochę mniej, ale wolno rosną (może z 1 cm na miesiąc, widzę po odrostach). Mam teraz takie rzadkie, że aż żal je wiązać, bo kucyk taki cienkiPrzynajmniej szybko schną
Sasanka1990 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Sasanka1990 wrote:Kimmy probowalas Mammarin na mdlosci?
Ja biore juz 9 dni codziennie rano 1 tabletke na czczo (30min po leku na tarczyce)... i generalnie nie wiem czy to ten mammarin pomaga czy po prostu mi mdlosci zaczynaja odpuszczac, ale mysle ze warto wypróbować jesli nadal Ci tak dobijaja bo ja juz daje rade zjesc zupke czy gziczke bo co prawda nie mam smaka na zbyt wiele ale cos tam juz zjadam i wypijam powoli, np wczoraj mnie zemdlilo ze 3 razy po 10 min i koniec... a dzisiaj rano masakre mialam a pozniej tez juz lżej, zjadlam rosolek, niedawno zupke pomidorowa a teraz jem jablko w jogurcie brzoskwiniowym i nawet mi wchodzi jako tako
Moze warto zebys sie poratowala tym Mammarinem?nie obiecuje ze pomoze ale ja upatruje w nim mojego wybawce ❤
Ja coś tam jem ale muszę mieć ochotę na coś. Dzisiaj miałam ochotę na crossainty i zjadłam kilka bez zwracania a takie jedzenie które intensywniej pachnie po prostu większość okropnie mi śmierdzi i na samą myśl już mam ochotę objąć porcelanę
-
Cześć przyszłe mamusie. Czy ktorejs z was kazal gin odstawic progesteron w 10 tyg ciazy? Tydzien temu dost a lam brazowe plamienie niby nie z macicy a szyjki. Dziwne i globulki kazal mi gin wybrac do konca czyli 30sztuk. Boje sie ze po odstawieniu dostane skurczy i moge poronic. Jutro chce dzwonic i prosic o proga. Moze macie jakies pomysly co powiedzieć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 20:36
Aniołeczek [*] 29.06.2016