X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Już się po cichu cieszyłam że wymioty to u mnie historia. Miałam spokój nie wiem ile ale dłuższy czas. W nocy mnie dopadło. Ale tak konkretnie :(

Wymiotuje jeszcze któraś? :( 15 + 6 u mnie....a mowil i ze w drugim trymestrze jest lepiej :/
    ja nie wymiotuje juz ale mdli i ciagnie mnie na wymioty rano znow...

6sutskjolve431gm.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Smeg ja też szukałam "miękkiego" wózka. My się zdecydowaliśmy na bebetto tito bo ma podwójny amortyzator.
    Fajny :) I bardzo podobny do tego Baby Design Dotty lub Husky, które mi się spodobały :) Aż chyba muszę obejrzeć go na żywo i porównać, bo z opisu wychodzi, że Bebetto jest kilogram lżejszy. Cena podobna. Trochę mnie tylko martwi, że dopiero w zeszłym roku wszedł na rynek i prawie nie ma o nim opinii, o BD jest dużo więcej na blogach itp. Ale jeśli mają podobną konstrukcję, to pewnie oba będą ok :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Przyszlam zyczyc milego weekendu. Poniewaz tematy wozkowo-zakupowe to sie za bardzo nie odzywam.

Gondola nie jest jakas mega wazna moim zdaniem, bo to na chwile jest, szczegolnie, ze rozdzimy na zime. A spacerowki z tych 3w1 jakos mi nie pasuja. Ja kupilam kilka sapcerowek i zostaly z nami baby jogger mini city na 4 kolach, a teraz zazwyczaj wrzucam Mloda w quinny yezz air.

3w1 mialam z maxi cosi i nie polecam, ale jakos sie przemecze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:01

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Fajny :) I bardzo podobny do tego Baby Design Dotty lub Husky, które mi się spodobały :) Aż chyba muszę obejrzeć go na żywo i porównać, bo z opisu wychodzi, że Bebetto jest kilogram lżejszy. Cena podobna. Trochę mnie tylko martwi, że dopiero w zeszłym roku wszedł na rynek i prawie nie ma o nim opinii, o BD jest dużo więcej na blogach itp. Ale jeśli mają podobną konstrukcję, to pewnie oba będą ok :)

Tito to następca bebetto holland. A o nim są bardzo dobre opinie. I koleś w sklepie mówił że mają bardzo dobry serwis- w 48 h załatwiają sprawę.

smeg lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:15

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :-)
    zauważyłam, że co rano mam "zapchany nos". i jak smarkam to za kazdym razem "ciężko idzie" i zawsze jest tam krew. juz tak ze 2 tygodnie... mam nadzieje ze to normalne przez bardziej ukrwioną śluzówkę nosa.
    co do wózków, ja sie jeszcze nie rozglądalam, ale jak juz bede szukac to jak najlzejszego, bo mieszkam na 2 wysokim piętrze i bede go musiała sama znosic i wnosic z dzieckiem i zakupami ewentualnymi. wiadomo ze wieksze zakupy będzie robil tatuś, ale przecież ja tez będę chciała wychodzić gdzieś, podczas gdy on będzie w pracy ;-) ciekawe czy wogole są jakiekolwiek lekkie wozki...
    podobnie jak któraś pisala, ja nie zamierzam kupic nie wuadomo jakiej gondoli, chcem sie skupic na porządnej spacerowce ;)
    ni dobra, miłej i słonecznej niedzieli laski! :-D

age.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:

ja też wczoraj wózki oglądałam i ten husky jest super, szczególnie z winterpackiem <3, troszke gorzej, że mój mąż twierdzi, że wózek to wózek, można kupić jakikolwiek....chcemy kupić używany, więc też pewnie będzie trudniej znaleźć, ale może do października się uda :)

Na oku mam jeszcze Baby Design Lupo, Tako Omega White, Tako Alive, Tako City, Move, Expander Mondo. Wszystko póki co z takich wyszukiwań internetowych, potem pewnie będę odsiewać, ale ten Baby Design Husky, chyba najbardziej mnie oczarował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:09

smeg lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od wczoraj w gorszej formie, ból głowy i mdłości. Ranek wcale nie lepszy. Mam nadzieję, że w ciągu dnia mi się poprawi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Już się po cichu cieszyłam że wymioty to u mnie historia. Miałam spokój nie wiem ile ale dłuższy czas. W nocy mnie dopadło. Ale tak konkretnie :(

Wymiotuje jeszcze któraś? :( 15 + 6 u mnie....a mowil i ze w drugim trymestrze jest lepiej :/

Ja na razie (odpukać) nie wymiotowałam, ale miałam w pierwszym trymestrze masakryczne, całodniowe mdłości.
    Teraz jest lepiej, ale zdarzają się czasem gorsze chwile czy dni, jak wczoraj czy dziś. U mnie też niestety mdłości nasilają się w autobusie, pociagu czy samochodzie, jak siedzę przy komputerze czy za długo ogladam telewizję. Nadal działają na mnie zapachy. Czyli lepiej, ale szału nie ma :-(

Może u Ciebie też po prostu gorszy dzień/ noc i poczujesz się niebawem lepiej :-*

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mialam gorsza noc :) juz jest okej. Choc tez mocniej zapachy czuje....dziękuję :*

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Słonko u mnie jak na razie wymiotów niema ale za to od dwóch trzech dni mnie mdli i to niezłe a dziś to już po prostu makabra mam wrażenie że zaraz puszczę pawia :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Karolina1309 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Ja tez po chwili względnego spokoju miałam cały ostatni tydzień wymioty i mdłości.. i niestety cały czas utrzymuje mi się całkowity wstręt do mięsa i wędlin.. nawet jak o tym pomyśle to już mnie mdli..

Co do wózków to muszę koniecznie posprawdzac Wasze typy :) narazie tylko przejrzałam oferty kilku sklepów żeby się zorientować jaki koszt i wpadły mi w oko roan bass i bebetto vulcano, ale muszę sobie opinię posprawdzac czy w ogóle są warte uwagi..

Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

oeuadqk3v6v9gqza.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, postanowiłam jednak kupić ten detektor tętna...po tym jak dowiedziałam się dziś od koleżanki ze jej znajoma poronila dwie ciążę...w 18 i 11 tyg...a aktualnie jest w trzeciej...
    Patrzę na ten angel sounds...jest dość tani, czy bez problemu można odnaleźć tętno?
    Pozdrawiam

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w bardzo zimną niedzielę :) miłego dnia wszystkim Mamusiom :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do tematu wózka 3w1. Znalazłam kilka gdzie nie ma informacji o atescie fotelika tylko o Europejskim Certyfikacie Bezpieczeństwa, tzn ze jest ok? Bo przy niektórych w ogóle nie ma takich informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:55

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, Karolina :( ah ta ciaza.

a wiecie po czym mnie tak zmdliło? mama moja wczoraj nas zaprosila na obiad i dodatkiem do sosu byly żoładki jakeis tam....juz mnie mdlilo przy jedzeniu ale jakos wytrzymalam zeby nie zrobic nikomu przykrości. poszlam uspac syna i sie obudzilam o 1 w nocy i przypomnialo mi sie to.....jezuuuuu makabre mialam. :/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, postanowiłam jednak kupić ten detektor tętna...po tym jak dowiedziałam się dziś od koleżanki ze jej znajoma poronila dwie ciążę...w 18 i 11 tyg...a aktualnie jest w trzeciej...
    Patrzę na ten angel sounds...jest dość tani, czy bez problemu można odnaleźć tętno?
    Pozdrawiam

Ja też zamówiłam wczoraj angelsounds. Będzie dopiero po weekendzie ale info od dzdzownicy ze go używa i znajduje tętno przekonało mnie.

Treselle, mana lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Ja też zamówiłam wczoraj angelsounds. Będzie dopiero po weekendzie ale info od dzdzownicy ze go używa i znajduje tętno przekonało mnie.
    W takim razie i ja zamawiam :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kusicie mnie tym detektorem <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używany Sonoline C na olx i od razu znalazłam tętno. Polecam, bo po moich problemach z krwiakami, działa uspokajająco :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ