Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Barbie24 wrote:U mnie 17t5d.
Także nie masz co się przejmować, u Ciebie ciąża 2 tygodnie młodsza.Ja pewnie tych subtelnych ruchów nie wyłapywałam, poczułam dopiero to wypinanie. -
KaroLove wrote:U Ciebie również 2 ciąża prawda? Ja spokojnie......tzn ruchu jak ruchy, bardziej się martwię czy z Bobem wszystko okej. Ruchy mogę i w 20 tc poczuć ale żeby z dzieckiem było okej wszystko.
Na pewno wszystko jest ok, mam wrażenie że strasznie się nakręcasz:) ciesz się ciążą, wszystko będzie dobrzesmeg, mana, kiti lubią tę wiadomość
-
Ja mam kilka pajacow i body krotki rekaw 56, reszta juz 62+.
Corcia byla drobna i nie rosla jakos super szybko wiec w 56i62 dosc dlugo chodzila. Teraz chlopak to zobaczymy.
Na poczatku tez tak ubieralam mala tzn body krotki+pajac bo mamy chlodne miszkanie.
Dla mnie takie ciuszki tez byly w miare najprostrze do ubrania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:35
-
Karo, panikujesz gorzej niż niektóre z nas w pierwszej ciąży
Ciesz się spokojnym drugim trymestrem i myśl o tych wszystkich pięknych rzeczach z wyprawki do kupienia
Opłaca się Wam kupować te detektory tętna teraz, kiedy już czujemy ruchy albo lada chwila poczujemy? Jeszcze rozumiem w pierwszym trymestrze, ale teraz to już moim zdaniem zbędny wydatek
Co do wózków, moi rodzice wytrzasnęli od znajomych Tako (nie wiem jaki model), mam okazję kupić 3w1 za 300 zł (na olx chodzą po 700). Mama mówiła, że jest porysowany i w nieciekawych kolorach, ale zastanawiam się właśnie, czy się nie przemęczyć te pół roku i nie zainwestować potem w lepszą spacerówkę. Zwłaszcza że Tako słyną z dobrej amortyzacji i ochrony przed zimnem, a to coś, na czym mi w gondoli najbardziej zależyEch, czeka mnie pojedynek z własną próżnością
KaroLove, mana, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
BurzaHormonów wrote:Na pewno wszystko jest ok, mam wrażenie że strasznie się nakręcasz:) ciesz się ciążą, wszystko będzie dobrze
A co do ciuszkow to kupię ze 2 lub 3 w rozmiarze 50 i 55 reszta 62.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:35
-
smeg wrote:Karo, panikujesz gorzej niż niektóre z nas w pierwszej ciąży
Ciesz się spokojnym drugim trymestrem i myśl o tych wszystkich pięknych rzeczach z wyprawki do kupienia
Opłaca się Wam kupować te detektory tętna teraz, kiedy już czujemy ruchy albo lada chwila poczujemy? Jeszcze rozumiem w pierwszym trymestrze, ale teraz to już moim zdaniem zbędny wydatek
Co do wózków, moi rodzice wytrzasnęli od znajomych Tako (nie wiem jaki model), mam okazję kupić 3w1 za 300 zł (na olx chodzą po 700). Mama mówiła, że jest porysowany i w nieciekawych kolorach, ale zastanawiam się właśnie, czy się nie przemęczyć te pół roku i nie zainwestować potem w lepszą spacerówkę. Zwłaszcza że Tako słyną z dobrej amortyzacji i ochrony przed zimnem, a to coś, na czym mi w gondoli najbardziej zależyEch, czeka mnie pojedynek z własną próżnością
Ad detektota dla mnie to tez bardziej gadzet niz cos rzeczywiscie potrzebgo
Ad wozkow ja bede wlasnie kupowac uzywana gondole tylko nie wiem czy dla dwojki maluchow czy pojedynczy... te blizniacze dobrej jakosci kosztuja fortunejakos nie musimy sprcjalnie oszczedzac, ale nie jestem typem co wywala kase bez.namyslu
-
Witam sie dziewczynki byłam z mężem na otwarcie sezonu motyocyklowego,gdyż smiga na crossie.Więc po odczytaniu pisze teraz iż podobaja mi sie komody z ikei napewno jakąs kupie do 300-400zł i szafe.Do dzieciecego.Co do wózków to grubo sie zastanawiam nad 3w1 boo jak któras napisała to bedzie zima ,gondoli prawie nie uzyjemy...Bardziej widze opcje adapter z fotelikiem na miasto a spaerówka od marca kwietnia 2018 w uzyciu więc hmm chyba kupie osobno ,niewiem.A co do ciuszków kupię najmniejsze 56i kilka 62
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:47
-
Bassiia, Gracco (drugie zdjęcie) miałam ja, a coś jak ten drugi miała moja szwagierka... Tego naszego bym raczej nie poleciła, tzn. ciężko się nim manewrowało, już w ogóle krawężniki itp. bo starsze/ cięższe dziecko z przodu. Ten drugi szwagierka chyba chwaliła sobie i nawet na plus na zimę ta gondolka na dole i zabudowana bardzo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e867ec3e2022.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aec62d7a5101.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:52
baassiia lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:Karo, panikujesz gorzej niż niektóre z nas w pierwszej ciąży
Opłaca się Wam kupować te detektory tętna teraz, kiedy już czujemy ruchy albo lada chwila poczujemy? Jeszcze rozumiem w pierwszym trymestrze, ale teraz to już moim zdaniem zbędny wydatekz pierwszą inaczej bylo. Była niespodziewana, o tą sie długo staraliśmy.....wtedy byłam młoda 23 letnią siksa....teraz już mam prawie 29 lat. Kiedyś inne myślenie niż teraz....
Ej co do detektora to w sumie masz rację. Chyba....za jakieś 2 tyg będą już ruchy więc trzeba jakoś wytrzymać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:56
-
[
Wymiotuje jeszcze któraś?15 + 6 u mnie....a mowil i ze w drugim trymestrze jest lepiej
[/QUOTE]
ja nie mam mdłości (dzięki Bogu!) mniej więcej odkąd weszłam w drugi trymestr się wszystko uspokioło, przedtem kilka razy wymiotowałam i miałam cały dzień mdłości. ale np. w piątek znowu mi się zdarzyło, że nie zdążyłam dobrze (spagetti z pesto) zjeść (może za tłuste) i zwróciłam WSZYSTKO w toalecie. i tak jak piszesz, też już w trakcie jedzenia czułam, że chyba będzie reklamacja. a kiedyś też 1 czy 2 rano z pustego żołądka zwymiotowałąm. dobrze bo przynajmniej się śniadanie nie zmarnowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 22:41
-
ja dzis w smyku wymacalalam rozne bebetto i nie w kazdym amortyzacja taka super...niektore twarde jak cholera mimo ze probowalam regulowac amortyzatorami. ale ta tapicerka to nie moja bajka chyba ze cos mi sie jeszcze objawi.. narazie milu kids como i anex dalej
madlene88 lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:ja dzis w smyku wymacalalam rozne bebetto i nie w kazdym amortyzacja taka super...niektore twarde jak cholera mimo ze probowalam regulowac amortyzatorami. ale ta tapicerka to nie moja bajka chyba ze cos mi sie jeszcze objawi.. narazie milu kids como i anex dalej