X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kupujecie najmniejszy rozmiar ciuszków?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    U mnie 17t5d.
    Także nie masz co się przejmować, u Ciebie ciąża 2 tygodnie młodsza.Ja pewnie tych subtelnych ruchów nie wyłapywałam, poczułam dopiero to wypinanie.
    U Ciebie również 2 ciąża prawda? Ja spokojnie......tzn ruchu jak ruchy, bardziej się martwię czy z Bobem wszystko okej. Ruchy mogę i w 20 tc poczuć ale żeby z dzieckiem było okej wszystko. :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

56 i 56/62

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mam jakieś 50 po chłopakach i więcej nie kupuje na pewno. Teraz 56 i 62 :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    U Ciebie również 2 ciąża prawda? Ja spokojnie......tzn ruchu jak ruchy, bardziej się martwię czy z Bobem wszystko okej. Ruchy mogę i w 20 tc poczuć ale żeby z dzieckiem było okej wszystko. :)

Na pewno wszystko jest ok, mam wrażenie że strasznie się nakręcasz:) ciesz się ciążą, wszystko będzie dobrze

smeg, mana, kiti lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    aha, moge ten detektor angelsounds miec za 70 zl. oplaca sie??

Jasne, że się opłaca...ja zamówiłam dziś z ich strony za 140 z przesyłką...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka pajacow i body krotki rekaw 56, reszta juz 62+.

Corcia byla drobna i nie rosla jakos super szybko wiec w 56i62 dosc dlugo chodzila. Teraz chlopak to zobaczymy.

Na poczatku tez tak ubieralam mala tzn body krotki+pajac bo mamy chlodne miszkanie.

Dla mnie takie ciuszki tez byly w miare najprostrze do ubrania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:35

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, panikujesz gorzej niż niektóre z nas w pierwszej ciąży :) Ciesz się spokojnym drugim trymestrem i myśl o tych wszystkich pięknych rzeczach z wyprawki do kupienia :D

Opłaca się Wam kupować te detektory tętna teraz, kiedy już czujemy ruchy albo lada chwila poczujemy? Jeszcze rozumiem w pierwszym trymestrze, ale teraz to już moim zdaniem zbędny wydatek ;)

Co do wózków, moi rodzice wytrzasnęli od znajomych Tako (nie wiem jaki model), mam okazję kupić 3w1 za 300 zł (na  olx chodzą po 700). Mama mówiła, że jest porysowany i w nieciekawych kolorach, ale zastanawiam się właśnie, czy się nie przemęczyć te pół roku i nie zainwestować potem w lepszą spacerówkę. Zwłaszcza że Tako słyną z dobrej amortyzacji i ochrony przed zimnem, a to coś, na czym mi w gondoli najbardziej zależy :) Ech, czeka mnie pojedynek z własną próżnością :P

KaroLove, mana, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Na pewno wszystko jest ok, mam wrażenie że strasznie się nakręcasz:) ciesz się ciążą, wszystko będzie dobrze
    Jestem pesymistka :(

A co do ciuszkow to kupię ze 2 lub 3 w rozmiarze 50 i 55 reszta 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:35

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet kombinezon polarkowy chce 50 lub 55 kupić. A na zimę 62 taki grubszy już.ten polarkowy to na wyjście ze szpitala :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja też startuję od 56, ale nie mam zamiaru dużo kupować w takim rozmiarze...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Karo, panikujesz gorzej niż niektóre z nas w pierwszej ciąży :) Ciesz się spokojnym drugim trymestrem i myśl o tych wszystkich pięknych rzeczach z wyprawki do kupienia :D

Opłaca się Wam kupować te detektory tętna teraz, kiedy już czujemy ruchy albo lada chwila poczujemy? Jeszcze rozumiem w pierwszym trymestrze, ale teraz to już moim zdaniem zbędny wydatek ;)

Co do wózków, moi rodzice wytrzasnęli od znajomych Tako (nie wiem jaki model), mam okazję kupić 3w1 za 300 zł (na  olx chodzą po 700). Mama mówiła, że jest porysowany i w nieciekawych kolorach, ale zastanawiam się właśnie, czy się nie przemęczyć te pół roku i nie zainwestować potem w lepszą spacerówkę. Zwłaszcza że Tako słyną z dobrej amortyzacji i ochrony przed zimnem, a to coś, na czym mi w gondoli najbardziej zależy :) Ech, czeka mnie pojedynek z własną próżnością :P

Ad detektota dla mnie to tez bardziej gadzet niz cos rzeczywiscie potrzebgo ;)

Ad wozkow ja bede wlasnie kupowac uzywana gondole tylko nie wiem czy dla dwojki maluchow czy pojedynczy... te blizniacze dobrej jakosci kosztuja fortune :/ jakos nie musimy sprcjalnie oszczedzac, ale nie jestem typem co wywala kase bez.namyslu ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki byłam z mężem na otwarcie sezonu motyocyklowego,gdyż smiga na crossie.Więc po odczytaniu pisze teraz iż podobaja mi sie komody z ikei napewno jakąs kupie do 300-400zł i szafe.Do dzieciecego.Co do wózków to grubo sie zastanawiam nad 3w1 boo jak któras napisała to bedzie zima ,gondoli prawie nie uzyjemy...Bardziej widze opcje adapter z fotelikiem na miasto a spaerówka od marca kwietnia 2018 w uzyciu więc hmm chyba kupie osobno ,niewiem.A co do ciuszków kupię najmniejsze 56i kilka 62

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:47

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez 56kilka szt a reszte od siostry :) zabiore jak w koncu pojade do ikei po komode :D

madlene88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiia, Gracco (drugie zdjęcie) miałam ja, a coś jak ten drugi miała moja szwagierka... Tego naszego bym raczej nie poleciła, tzn. ciężko się nim manewrowało, już w ogóle krawężniki itp. bo starsze/ cięższe dziecko z przodu. Ten drugi szwagierka chyba chwaliła sobie i nawet na plus na zimę ta gondolka na dole i zabudowana bardzo.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e867ec3e2022.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aec62d7a5101.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:52

baassiia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:

Wiem :( z pierwszą inaczej bylo. Była niespodziewana, o tą sie długo staraliśmy.....wtedy byłam młoda 23 letnią siksa....teraz już mam prawie 29 lat. Kiedyś inne myślenie niż teraz....

Ej co do detektora to w sumie masz rację. Chyba....za jakieś 2 tyg będą już ruchy więc trzeba jakoś wytrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 17:56

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wymiotuje jeszcze któraś? :( 15 + 6 u mnie....a mowil i ze w drugim trymestrze jest lepiej :/[/QUOTE]

ja nie mam mdłości (dzięki Bogu!) mniej więcej odkąd weszłam w drugi trymestr się wszystko uspokioło, przedtem kilka razy wymiotowałam i miałam cały dzień mdłości. ale np. w piątek znowu mi się zdarzyło, że nie zdążyłam dobrze (spagetti z pesto) zjeść (może za tłuste) i zwróciłam WSZYSTKO w toalecie. i tak jak piszesz, też już w trakcie jedzenia czułam, że chyba będzie reklamacja. a kiedyś też 1 czy 2 rano z pustego żołądka zwymiotowałąm. dobrze bo przynajmniej się śniadanie nie zmarnowało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 22:41

f2w3dqk3604phf94.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szczerze poiedziawszy bebetto rządzą
    http://www.bobowozki.com.pl/wozki-zwrotne-4-kola/trzyfunkcyjne/p/bebetto-luca-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-fotelik-ramatti-mars-torba-pielegnacyjna-gratis-6725.php

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis w smyku wymacalalam rozne bebetto i nie w kazdym amortyzacja taka super...niektore twarde jak cholera mimo ze probowalam regulowac amortyzatorami. ale ta tapicerka to nie moja bajka chyba ze cos mi sie jeszcze objawi.. narazie milu kids como i anex dalej ;)

madlene88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja dzis w smyku wymacalalam rozne bebetto i nie w kazdym amortyzacja taka super...niektore twarde jak cholera mimo ze probowalam regulowac amortyzatorami. ale ta tapicerka to nie moja bajka chyba ze cos mi sie jeszcze objawi.. narazie milu kids como i anex dalej ;)
    no własnie więc trzeba porównać kilka do siebie:)

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ