X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mamo to ja" w Poznaniu 18.05 ma organizować jakieś bezpłatne warsztaty dla mam i kobiet w ciąży. Kto z okolicy może skorzysta :)

dżdżownica, Natikka123, Bella_Bella lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Witam sie dziewczynki byłam z mężem na otwarcie sezonu motyocyklowego,gdyż smiga na crossie.Więc po odczytaniu pisze teraz iż podobaja mi sie komody z ikei napewno jakąs kupie do 300-400zł i szafe.Do dzieciecego.Co do wózków to grubo sie zastanawiam nad 3w1 boo jak któras napisała to bedzie zima ,gondoli prawie nie uzyjemy...Bardziej widze opcje adapter z fotelikiem na miasto a spaerówka od marca kwietnia 2018 w uzyciu więc hmm chyba kupie osobno ,niewiem.A co do ciuszków kupię najmniejsze 56i kilka 62

Mi się wydaje że właśnie dlatego że zima to najbardziej skorzystamy z gondoli. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić spacer z kasztanem w foteliku jak będzie -10. W gondoli będzie lepiej osłonięty i będzie mial luźniej jak w kombinezonie będzie ubrany.

madlene88, smeg lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem taki detektor to fajna sprawa. Ja póki co ruchów nie czuję, zresztą jak zacznie się okres kiedy zacznę je czuć to przecież nie jest to tak, że czujemy je przez całą dobę...a po co się stresować, jak można sobie posłuchać i odetchnąć z ulgą :) dlatego zamówiłam...

dżdżownica, mana, aaniluap lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno zdecydowałam, że nie zamawiam tego detektora, będzie dobrze i już, nie potrzebuję dowodów, tak sobie tłumczę, bo muszę działać w trybie oszczędnym :D

Co do ubranek to kupiłam na sztukę 50,52,56, a tak to 62+ :)

Wózek nadal kwestia ciężka, ale kupię chyba jakiś tani, a potem zainwestuje w fajną spacerówkę :)

Dziś byłam w IKEI, kupiłam stoliczek biały do pokoiku, 3 lampy na ściane- chmurki, ręcznik dla maluszka, 2 organizery na pieluszki, kosmetyki, jeden zawieszany na łóżeczko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7261ca56f6b8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aca53350db2.jpg

I przyszły mi ostatnie zamówienia i już wyprawka ubraniowa zakończona na początek :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7655024dd783.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a576dd35b903.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26cb0cd25f24.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 21:04

BurzaHormonów, mana, dżdżownica, baassiia, Kimmy, mimoza lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekalam na brak ruchow a teraz czuje takie bulkanie w podbrzuszu. I niebwazne ze to nie sa ruchy dziecka. Tzn to bulkanir. Dla mnie to dowod ze okej wszystko z Bobem ♡

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie ruchów niestety nie czuje.
    Czy poza mdłosciami/wymiotami macie jeszcze jakieś dolegliwości?
    Mnie w zeszłym tygodniu bolało podbrzusze i dostałam zwolnienie, a teraz odczuwam takie kłucie i pulsowanie w pochwie od dołu. Ma któraś z Was tak?

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i proszę o wpisanie połówkowego 18 maja i 27 maja, a wizytę 15 maja.

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie kłucie i pulsowanie w ciągu dnia :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to klocie to bez paniki jak to mowi moj gin - to norma. wiec mu ufam mimo ze na ost wizycie mial jakis spadek formy ale wybaczam :D

6sutskjolve431gm.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, uspokoilyście mnie trochę, dzięki :-)

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Mnie w zeszłym tygodniu bolało podbrzusze i dostałam zwolnienie, a teraz odczuwam takie kłucie i pulsowanie w pochwie od dołu. Ma któraś z Was tak?
    Ja mam to pulsowanie i kłucie głęboko w pochwie...zazwyczaj wieczorem po całym dniu pracy...wczoraj i dziś wolne i żadnego kłucia nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 21:45

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Mi się wydaje że właśnie dlatego że zima to najbardziej skorzystamy z gondoli. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić spacer z kasztanem w foteliku jak będzie -10. W gondoli będzie lepiej osłonięty i będzie mial luźniej jak w kombinezonie będzie ubrany.

gondola to wozek na 5-7 mcy. Spacerowka na 3 lata. Rodzimy zaawansowana jesienia, spacerow bedzie mniej, bo deszcz, zimno itd. Na wakacje gondola raczej nie pojedzie. Do lekarza, sklepu, w odwiedziny do kogos wygodniej w foteliku. Serio jak 3w1 lepiej sie skupic na spacerowce.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasami mam kłucia i moja lekarka po sprawdzeniu czy wszystko w środku ok zaleciła mi Aspargin.

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie kluje. Ani brzuch mnie nie boli jedynie jak mam zatwardzenie ale to wiem ze to z jelit boli. I tyle. Nawet przeszły poranne mdlosci!! Tylko to w nocy hehe...masakra ;) i mi brzuch pulsuje jak by serio drugie serce było w brzuchu (i jest z tym ze nie wiem czy aż na taką skalę ze cały brzuch chodzi hihi) no i czasem doznam ruchów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 22:24

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Mam identycznie ,kluje czasem okropnie w pochwie.Dzis to kilka razy takich napadow:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 22:33

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    gondola to wozek na 5-7 mcy. Spacerowka na 3 lata. Rodzimy zaawansowana jesienia, spacerow bedzie mniej, bo deszcz, zimno itd. Na wakacje gondola raczej nie pojedzie. Do lekarza, sklepu, w odwiedziny do kogos wygodniej w foteliku. Serio jak 3w1 lepiej sie skupic na spacerowce.
    Mam identyczne zdanie:)Mysle ze kazda wozek musi dobrac do miejsca zamieszkania,sposobu przemieszczania sie itd.Ja np mysle ze na szybki wyjazd na miasto bedzie prościej wziasc dzieciaczka wlozyc z samochodu z fotelikiem do stelaża nizna chlodzie przekladac z fotelika do gondoli i jechać.Kobietki nieprzemieszczajace sie samochodem czesciej wybiora gondole.Alee wszystko wyjdzie w Praktyce.Dlatego chyba zakupie i tak 3w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 22:45

KaroLove lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszędzie samochodem ale Przecież na spacer wygodniej w gondoli. Fotelik z adapterem na chwilowe wyskoki ale dziecko nie może być długo w takiej pozycji. Powinno leżeć na płasko. A spacer trzeba zaliczyć codziennie :)

1JyDp2.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie.
    Ja w poprzedniej ciąży zrobiłam ranking 20 najlepszych wózków. Kryteria wielkość, cieżar,cena, opinie rodziców (wady i zalety)lekkość prowadzenia itd. Wiedziałam,ze urodę duże dziecko, a mieszkam na 4 piętrze więc szukałam dużej, ale lekkiej gondoli.Używałam jej przez 8 m-cy.
    Wybrałam Camarello Sevilla 3 w 1 z fotelikiem maxi cosi.
    Przed kupnem sprawdźcie czy Wam pasuje, czy się dobrze prowadzi, bo to Wy będziecie nim codziennie śmigać.

Jeżeli chodzi o spacerowke to szybko zmieniliśmy na tzw. Parasolkę bo jest mała i nie zajmuje dużo miejsca w aucie
    Pozdrowionka

Kimmy lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    "Mamo to ja" w Poznaniu 18.05 ma organizować jakieś bezpłatne warsztaty dla mam i kobiet w ciąży. Kto z okolicy może skorzysta :)

Daj link do jakiejś informacji na ten temat proszę :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:
    Hej Mamusie.
    Ja w poprzedniej ciąży zrobiłam ranking 20 najlepszych wózków. Kryteria wielkość, cieżar,cena, opinie rodziców (wady i zalety)lekkość prowadzenia itd. Wiedziałam,ze urodę duże dziecko, a mieszkam na 4 piętrze więc szukałam dużej, ale lekkiej gondoli.Używałam jej przez 8 m-cy.
    Wybrałam Camarello Sevilla 3 w 1 z fotelikiem maxi cosi.
    Przed kupnem sprawdźcie czy Wam pasuje, czy się dobrze prowadzi, bo to Wy będziecie nim codziennie śmigać.

Jeżeli chodzi o spacerowke to szybko zmieniliśmy na tzw. Parasolkę bo jest mała i nie zajmuje dużo miejsca w aucie
    Pozdrowionka

A jak się sprawdził ten fotelik? Jest z certyfikatem?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ