Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze jedno. Czasem zdarzy sie, ze kupa wyplynie za pieluszke i zabrudzi ubrania, no i takie ubranka trzeba zapierac np w vanishu lub kilka godzin namaczac bo pralaka 40-60 st.i plyn dla niemowlat tego nie dopierze... takze hmmm nie wiem jak te pieluchy wygladaja po kilku kupach. Specjalne proszki do prania tego? Jesli tak to tez pewnie sama "natura".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:04
Barbie24, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Jeszcze jedno. Czasem zdarzy sie, ze kupa wyplynie za pieluszke i zabrudzi ubrania, no i takie ubranka trzeba zapierac np w vanishu lub kilka godzin namaczac bo pralaka 40-60 st.i plyn dla niemowlat tego nie dopierze... takze hmmm nie wiem jak te pieluchy wygladaja po kilku kupach. Specjalne proszki do prania tego? Jesli tak to tez pewnie sama "natura".
-
Witajcie dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty. Będę miała córeczkę
Bardzo się z mężem cieszymy
Wszystko przebiega prawidłowo, poród 7 października.
Tylko szkoda, że nie mam pomiarów tak jak na poprzedniej wizycie. Wiem, że waży 270g ale ile mierzy już nie pamiętam. Wcześniej miałam zanotowane. Miałam przy okazji robione usg piersi.pola89, patulla, Dziobuś, Agnesqe, Anuśka19, JustNatalie, India26, Asiaa91, 0202oliwcia, Barbie24, smeg, MałaMi88, mimoza, Natikka123, KasiaHaBe, Zielona_konczynka, Caro, dżdżownica, madlene88, kiti, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Dziewczyny jakieś złe przeczucia mnie dopadły
Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się ze mam tam wszystko tak bardzo nisko
Jak bardzo Cię to niepokoi, albo brzuch/krzyże bolą do tego to jedź na ip to sprawdzić.
Z mojego "doświadczenia" to mogę tylko powiedzieć, że w drugiej ciąży miałam tak, że brzuch najchętniej "w rękach" bym nosiła...
-
U nas też dziewczynka!
Narzeczony ucieszył się chyba nawet bardziej niż ja
Poza tym z dzieckiem wszystko ok, tętno 140, szyjka zamknięta. U mnie niestety po antybiotyku na pęcherz zrobiła się infekcja grzybicza, mimo osłonowych
Ale dostałam leki, więc mam nadzieję, że niedługo też już będzie ok.
Dziobuś, MałaMi88, Natikka123, baassiia, Caro, dżdżownica, madlene88, kiti, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
patulla wrote:Ale to dzisiaj takie uczucie masz, czy cały czas tak było?
Jak bardzo Cię to niepokoi, albo brzuch/krzyże bolą do tego to jedź na ip to sprawdzić.
Z mojego "doświadczenia" to mogę tylko powiedzieć, że w drugiej ciąży miałam tak, że brzuch najchętniej "w rękach" bym nosiła... -
Bella_Bella wrote:Ja też mam nisko łożysko i mam czekać do polowkowego usg. Będzie dobrze, nie martw się tym teraz :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:01
-
Ciekawe ile dziewczynek A ile chlopczykow sie urodzi
u nas na forum
na fejsie jestem to chyba z 25 chłopaków i 15 dziewczyn...na chwilę obecną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:04
-
baassiia wrote:Jeszcze jedno. Czasem zdarzy sie, ze kupa wyplynie za pieluszke i zabrudzi ubrania, no i takie ubranka trzeba zapierac np w vanishu lub kilka godzin namaczac bo pralaka 40-60 st.i plyn dla niemowlat tego nie dopierze... takze hmmm nie wiem jak te pieluchy wygladaja po kilku kupach. Specjalne proszki do prania tego? Jesli tak to tez pewnie sama "natura".
Namacza się je za każdym razem, śmierdząca sprawabaassiia, Treselle lubią tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:Dziewczyny jestem w szoku! Dzwonilam dzis do innego ginekologa zeby sie umowic na usg 3d (takie na pamiatke na plycie itd) a ten do mnie z gębą! Ze teraz to juz za pozno powinnam sie wczesniej zglosic min w 11tc . i tłumaczę mu ze mam juz lekarza ktory prowadzi moja ciaze chcemy tylko sprawdzic na lepszym sprzęcie czy wszystko ok i pamiątkę mieć. Burknal ze to juz za późno i jak juz sie uparlam zebym sie zjawila miedzy 20 a 23tc
Dlaczego za późno? Przecież nie prosilas go o usg pierwszego trymestru tylko takie dla siebie... -
Na początek gratulacje zdrowych dzidziusiów
Ja wysyłałam wcześniej fotki komody i szafy z VOX- białePrzewijak jest na komodzie z możliwością demontażu, na razie odkręciliśmy
Łóżeczko też białe, to w którym ja spałam i mój tata je kupił 25 lat temu prawie
Czeka do odmalowania
Dziś ogarniałam prezenty na Komunię i dla małego Wojtusia, w weekend jedziemy do Inowrocławia do siostry męża właśniemuszę mojego pieska zostawić
może głupio to brzmi, ale nie lubię go zostawiać, niestety nie mamy możliwości go zabrać
Potem jakieś zakupy robiliśmy w markecie i tak mi się czarno przed oczami zrobiło, myślałam, że zwymiotuje, masakra jest w tych sklepach, duszno bardzo...
Co do łożyska, to nie wiem nawet jakie mam, lekarz tylko wspominał, że wszystko ok, dopytam na kolejnej wizyciewiem tylko, że szyjka długa i zamknięta
Natikka nie powinnaś się rozczulać nad nimi i po prostu iść teraz na to zwolnienie, traktują Cię jakbyś im niewiadomo co zrobiła, bo w ciąże zaszłaś... bez sensu się stresujesz tam...
A i dziś mojemu koledze się urodził synek 4400g i 60 cm, kawał chłopa
baassiia, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Jak brałam kąpiej to zauważyłam ze jest tak bardzo nisko... Jakby dwa palce nad "muszelka " soryy ze tak w prost. Po za tym nic kompletnie mi nie jest... Może przesadzam???