X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pęknięcie krocza III stopnia
Odpowiedz

Pęknięcie krocza III stopnia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała takie pęknięcie podczas porodu? Jak długo odczuwałyście ból ? Czy potrzebna była wam wizyta u proktologa?
    U mnie mineło juz pół roku od porodu a nadal boli mnie krocze, mam problemy z utrzymaniem gazów i stolca. czuje się z tym bardzo źle, wstyd mi iść między ludzi. Byłam u gina ale kazał poczekać jeszcze 3 miesiące, jak się nic nie zmieni to wyśle mnie do proktologa. teraz dostałam tylko maść żeby uelastycznic bliznę

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze to straszne. Na co tu czekac?! Ja bym szukala kogos, kto by mogl szybciej pomoc!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem którego stopnia miałam pęknięcie, ale miałam ponad 30 szwów... szyto mnie prawie 2 h, cewnik... Jakimś cudem utrzymuję mocz i stolec, JAKOŚ ale ogólnie rzecz biorąc zostałam zszyta tragicznie, tu coś odstaje, tu wystaje... zamierzam poddać się plastyce :/ czy boli? pierwszy miesiąc na przeciwbólowych. Obecnie jest ok, ale jak długo pochodzę to bardzo boli :(
    Dodam że to się stało po drugim porodzie. po pierwszym biegałam od razu

Dorota☆ lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a powiedzieli ci dlaczego tak popekalas? Mi powiedzieli ze z raczka szla ale ja im nie wierze. Bardzo przyspieszali mi porod a na koniec lekarz kladl mi sie na brzuch, mialam tylko 2 parte i mala wyskoczyla

Bunia86 lubi tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAferka żadna tajemnica... pod koniec porodu okazało się, ze jest brak tętna... szybka akcja i wyrywanie młodego, główka sina, brak tętna, oddechu, zaciśnięta na szyi pępowina. Jedna położna dusiła na brzuch, druga ręką wyciągała synka a ja miałam przeć najmocniej jak potrafię mimo braku skurczu. Ale jest z nami cały i zdrowy, to najwazniejsze <3

Ta sama położna 1,5 roku wcześniej przeprowadziła mi poród córki 4150 g po którym miałam tylko obtarcie wewnątrz więc wiem, że nie ma w tym jej błędu czy winy, po prostu kwestia priorytetów :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mariposa38 Nowa

Wysłany: 26 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pęknięcie 4 stopnia, potwornie bolesne, straciłam sporo krwi, leczone operacyjnie. Rodziłam w Anglii, tam sobie jakoś z tym poradzili, dobrze zszyli, nie bolało zbyt długo. Brałam jakieś leki i maść na gojenie rany, potem monitorowali odbyt na USG. Dziś nie odczuwam skutków. Czuję lekkie zgrubienia po szyciu, ale mnie to nie przeszkadza.

• zauroczona87 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka jak u Ciebie, minęło już torchę czasu, ja rodziłam w listopadzie, pękniecie trzeciego stopnia, też mam problemy z utrzymaniem bardziej stolca niż gazow (czas na znalezienie toalety ograniczony :-)

zauroczona 87
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ