X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pęknięcie krocza III stopnia
Odpowiedz

Pęknięcie krocza III stopnia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała takie pęknięcie podczas porodu? Jak długo odczuwałyście ból ? Czy potrzebna była wam wizyta u proktologa?
    U mnie mineło juz pół roku od porodu a nadal boli mnie krocze, mam problemy z utrzymaniem gazów i stolca. czuje się z tym bardzo źle, wstyd mi iść między ludzi. Byłam u gina ale kazał poczekać jeszcze 3 miesiące, jak się nic nie zmieni to wyśle mnie do proktologa. teraz dostałam tylko maść żeby uelastycznic bliznę

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze to straszne. Na co tu czekac?! Ja bym szukala kogos, kto by mogl szybciej pomoc!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem którego stopnia miałam pęknięcie, ale miałam ponad 30 szwów... szyto mnie prawie 2 h, cewnik... Jakimś cudem utrzymuję mocz i stolec, JAKOŚ ale ogólnie rzecz biorąc zostałam zszyta tragicznie, tu coś odstaje, tu wystaje... zamierzam poddać się plastyce :/ czy boli? pierwszy miesiąc na przeciwbólowych. Obecnie jest ok, ale jak długo pochodzę to bardzo boli :(
    Dodam że to się stało po drugim porodzie. po pierwszym biegałam od razu

Dorota☆ lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a powiedzieli ci dlaczego tak popekalas? Mi powiedzieli ze z raczka szla ale ja im nie wierze. Bardzo przyspieszali mi porod a na koniec lekarz kladl mi sie na brzuch, mialam tylko 2 parte i mala wyskoczyla

Bunia86 lubi tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAferka żadna tajemnica... pod koniec porodu okazało się, ze jest brak tętna... szybka akcja i wyrywanie młodego, główka sina, brak tętna, oddechu, zaciśnięta na szyi pępowina. Jedna położna dusiła na brzuch, druga ręką wyciągała synka a ja miałam przeć najmocniej jak potrafię mimo braku skurczu. Ale jest z nami cały i zdrowy, to najwazniejsze <3

Ta sama położna 1,5 roku wcześniej przeprowadziła mi poród córki 4150 g po którym miałam tylko obtarcie wewnątrz więc wiem, że nie ma w tym jej błędu czy winy, po prostu kwestia priorytetów :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mariposa38 Nowa

Wysłany: 26 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pęknięcie 4 stopnia, potwornie bolesne, straciłam sporo krwi, leczone operacyjnie. Rodziłam w Anglii, tam sobie jakoś z tym poradzili, dobrze zszyli, nie bolało zbyt długo. Brałam jakieś leki i maść na gojenie rany, potem monitorowali odbyt na USG. Dziś nie odczuwam skutków. Czuję lekkie zgrubienia po szyciu, ale mnie to nie przeszkadza.

• zauroczona87 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka jak u Ciebie, minęło już torchę czasu, ja rodziłam w listopadzie, pękniecie trzeciego stopnia, też mam problemy z utrzymaniem bardziej stolca niż gazow (czas na znalezienie toalety ograniczony :-)

zauroczona 87
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ