X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pępowina dwunaczyniowa
Odpowiedz

Pępowina dwunaczyniowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, otworzyłam wątek dla mamusiek, u których została stwierdzona pępowina jedno lub dwunaczyniowa. Niestety jest wiele niewiadomych i zupełnie mnie to zaskoczyło. Jeżeli któraś z Was przeszła przez to w poprzednich ciążach, albo znacie kogoś kto tak miał będę wdzięczna za wszystkie historie i rady. Oczywiście zapraszam też do dyskusji dziewczyny, które usłyszały podobną diagnozę.

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.u mnie była pepowina dwunaczyniowa.nie mielismy zadnych komplikacji z tego powodu 🙂

Sara10, Bettti03 lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też stwierdzono pępowinę dwunaczyniowa. Aktualnie jestem w 25 tygodniu ciąży i do tej pory nie mam żadnych komplikacji z tego powodu. Zobaczymy na prenatalnych III trymestru jak mała rośnie.

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Hej.u mnie była pepowina dwunaczyniowa.nie mielismy zadnych komplikacji z tego powodu 🙂
    Dziękuję za odpowiedz! To naprawdę bardzo pocieszające🥰 rodziłaś naturalnie?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    U mnie też stwierdzono pępowinę dwunaczyniowa. Aktualnie jestem w 25 tygodniu ciąży i do tej pory nie mam żadnych komplikacji z tego powodu. Zobaczymy na prenatalnych III trymestru jak mała rośnie.
    Dziękuję za odpowiedź ❤️ masz zlecone częstsze kontrole?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Dziękuję za odpowiedz! To naprawdę bardzo pocieszające🥰 rodziłaś naturalnie?
    Nie .mialam cc ze względu na nisko schodzące łożysko

05396a9a8c.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ