X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pH moczu
Odpowiedz

pH moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży wysokie pH moczu? U mnie wyszło 8, wszędzie czytam, że w ciąży jest raczej niższe, ogólnie max 7, a 8 to już takie niepokojące. Byłam dziś u lekarza, on nie zwrócił na to uwagi, a jak o to zapytałam, to stwierdził, że bo mogłoby być niższe, ale jest ok. Nie zlecił powtórki badania ani nic. Nie znam tego lekarza, jakoś nie mam dużego zaufania do niego, dlatego wolę zapytać, czy któraś z Was nie miała podobnie i czy faktycznie lekarz uznał, że to ok, czy jednak jest się czym martwić

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prawie całą ciążę takie pH i mój gin się nie czepiał. Ważne aby pozostałe parametry były ok. Fakt że mówiła że mogłoby być niższe i tyle. Potem miałam 7,5 moze raz się zdarzyło 7.

Monk@ lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, uspokoiłaś mnie :) kupię w takim razie sok z żurawiny i tyle :)

pp2018, Vilka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży wysokie pH moczu? U mnie wyszło 8, wszędzie czytam, że w ciąży jest raczej niższe, ogólnie max 7, a 8 to już takie niepokojące. Byłam dziś u lekarza, on nie zwrócił na to uwagi, a jak o to zapytałam, to stwierdził, że bo mogłoby być niższe, ale jest ok. Nie zlecił powtórki badania ani nic. Nie znam tego lekarza, jakoś nie mam dużego zaufania do niego, dlatego wolę zapytać, czy któraś z Was nie miała podobnie i czy faktycznie lekarz uznał, że to ok, czy jednak jest się czym martwić

Ja tak miałam, ale jadłam bardzo mało mięsa i wędliny, bo mnie odrzucało. Lekarz stwierdził, że to z tego powodu i po wprowadzeniu większej ilości mięsa do diety wróciło do normy.

Monk@ lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja tak miałam, ale jadłam bardzo mało mięsa i wędliny, bo mnie odrzucało. Lekarz stwierdził, że to z tego powodu i po wprowadzeniu większej ilości mięsa do diety wróciło do normy.
    Dzięki! Mięsa jem normalnie, codziennie coś, więc na pewno nie za mało. Mój wspomniał, że mogę pić wodę z cytryną, ale no też piję codziennie praktycznie tylko taką, bo sama mi nie przechodzi 🤢 zobaczymy w kolejnych badaniach :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ