X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pH moczu
Odpowiedz

pH moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży wysokie pH moczu? U mnie wyszło 8, wszędzie czytam, że w ciąży jest raczej niższe, ogólnie max 7, a 8 to już takie niepokojące. Byłam dziś u lekarza, on nie zwrócił na to uwagi, a jak o to zapytałam, to stwierdził, że bo mogłoby być niższe, ale jest ok. Nie zlecił powtórki badania ani nic. Nie znam tego lekarza, jakoś nie mam dużego zaufania do niego, dlatego wolę zapytać, czy któraś z Was nie miała podobnie i czy faktycznie lekarz uznał, że to ok, czy jednak jest się czym martwić

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prawie całą ciążę takie pH i mój gin się nie czepiał. Ważne aby pozostałe parametry były ok. Fakt że mówiła że mogłoby być niższe i tyle. Potem miałam 7,5 moze raz się zdarzyło 7.

Monk@ lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, uspokoiłaś mnie :) kupię w takim razie sok z żurawiny i tyle :)

pp2018, Vilka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży wysokie pH moczu? U mnie wyszło 8, wszędzie czytam, że w ciąży jest raczej niższe, ogólnie max 7, a 8 to już takie niepokojące. Byłam dziś u lekarza, on nie zwrócił na to uwagi, a jak o to zapytałam, to stwierdził, że bo mogłoby być niższe, ale jest ok. Nie zlecił powtórki badania ani nic. Nie znam tego lekarza, jakoś nie mam dużego zaufania do niego, dlatego wolę zapytać, czy któraś z Was nie miała podobnie i czy faktycznie lekarz uznał, że to ok, czy jednak jest się czym martwić

Ja tak miałam, ale jadłam bardzo mało mięsa i wędliny, bo mnie odrzucało. Lekarz stwierdził, że to z tego powodu i po wprowadzeniu większej ilości mięsa do diety wróciło do normy.

Monk@ lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja tak miałam, ale jadłam bardzo mało mięsa i wędliny, bo mnie odrzucało. Lekarz stwierdził, że to z tego powodu i po wprowadzeniu większej ilości mięsa do diety wróciło do normy.
    Dzięki! Mięsa jem normalnie, codziennie coś, więc na pewno nie za mało. Mój wspomniał, że mogę pić wodę z cytryną, ale no też piję codziennie praktycznie tylko taką, bo sama mi nie przechodzi 🤢 zobaczymy w kolejnych badaniach :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ