pieluszki wielorazowe
-
witam mamusie rozpakowane i nierozpakowane moj mały ma 2,5 mca i uzywamy pieluszek wielorazowych
zamierzam zamowic wieksza ilosc prosto od producenta dla siebie i znajomej poniewaz w polsce raczej ograniczony wybor mialam a uzywam bambusowo weglowych...
stad moje pytanie czy bylybyscie chetne na takie pieluszki?
jesli juz wogule wolalybyscie biale w srodku czy weglowe? -
odkad odpadl pepek a u nas to bylo na koniec 4 tygodnia.....
czyli teraz to juz jakies 6 tygodni uzywamy...
dla mnie osobiscie to super sprawa i wazne ze sa ostatecznie duzo tansze w rozrachunku... i dziwi mnie ze jest taki duzy sceptycyzm w stosunku to nich... ale kazdy ma własne zdanie ja tylko załuje ze dowiedziałam sie o tym przy trzecim dziecku...
mialam rozne ale skonczylo sie tylko bambusowo weglowych...a wybor w polsce mały...
duzo juz masz? białe czy weglowe?
koszt nie wiem bo wszystko zalezy od ilosci... czekam na informacje od producenta w sprawie wzorow... ale pisalam dzis wiec jutro bedzie odpowiedz -
ja mam wiaderka dwa w domu na pieluszki
jedno na pieluszki, drugie na plukanie
kupke splukuje woda - raczka prysznicowa pod cisnieniem do wiaderka i wylewam do kibelka potem do pralki a potem to wiadomo suszenie i gotowe
ale maly robi jeszcze niemowlece kupki pewnie jak bedzie wiekszy wroce do wkladek
mam bambusowo weglowe, jak testowalam biale to sa specjalne wkladki. listki czy jakos tak na kupke;) wklada sie do pieluszki a jak jest kupka wyrzuca z kupka i zostaje nam mokra pieluszka
pieluszke mokra jesli nie ma nas w domu do woreczka z pulu na mokre pieluszki wrzucamy...
to moj model
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 21:03
Gosiak, gosiunia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kochana instrukcja nie jest potrzebna
zalapiesz odrazu uzywa sie jak pampersow, zmieniam co okolo 4-5 godzin
w nocy nie zmieniam i czasem zdazy sie przeciek ale tylko delikatnie
16 sztuk mam i piore 2x w tygodniu mozesz miec mniej wtedy bedziesz prała co dwa dni i kupilabym wtedy 10-12 sztuk
bo miby pisza ze trzeba wiecej ale to lipa...
a i jak pisalam bambusowo weglowe bo te z mikrofibry nie sa tak chlonne i trzeba zmieniac co okolo 2-3 h chyba bo ich nie uzywam a co mialam odsprzedalam
skutek taki ze nie uzywam pampersow wcale
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela to ja się pisze, ale Jake mam kupić??? Jest tyle firm, ze sama się gubię....
16szt wkładów masz, dobrze rozumiem?? A tych otulaczy??? A jak pierzesz?? W jakim proszku??? Przepraszam za powtarzanie, bo przyznał ze jak nie byłam zainteresowana to nie czytałam, a teraz z mężem mamy dość pampersow...
I czy te od producenta nie są z Chin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:27
-
nick nieaktualnyhttp://www.ekopieluchujemy.pl/pieluchopedia.php?wiek=2&waga=2&karm=1&pran=0&susz=0&skla=1&opcja=1&choose=1&page=poczatki.php#7 pewien kwestionariusz i wyszło mi:
Proponujemy pieluszki jednorozmiarowe w następującej konfiguracji:
6 otulaczy + 24 pieluszki składane muślinowe/tetrowe/frotte/flanelowe + 24 pieluszki przeszywane tzw. prefoldy + 8 formowanek (bambus) + 2 wkładki sucha pupa
lub
pieluszki rozmiar 2 w następującej konfiguracji:
6 otulaczy+24 pieluszki składane muślinowe/tetrowe/frotte/flanelowe + 24 pieluszki przeszywane tzw. prefoldy + 8 formowanek (bambus) + 2 wkładki sucha pupa
I tak z tego nic nie rozumiem:-\Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:21
-
nick nieaktualny
-
tak te od producenta sa z chin
dlatego pisalam ze 2-3tygodnie i beda ale kazde sa z chin tzn prawie kazde
piore w tym proszku co i ty borax i soda kalcynowana i nadboran czy jakos tak z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego w tem 30st. alejku daje sporo lubie jak pachna tym olejkiem
mam 16 sztuk i piore 2x w tygodniu
mozesz kupic mniej i prac np 3x w tygodniu
ja mam kieszonki i jestem zadowolona, otulaczy nie probowałam
osobiscie jestem tylko za bambusowo weglowymi dlatego takie zamowione,
białe moga sie nie doprac, i beda plamy a mnie to strasznie drazni...
z tego co napisalas wyzej sama niewiele rozumiem ale...
ja mam 16 kieszonek bambusowych + 16 wkladek bambusowo weglowych
nie wiem czy bedziesz czekac jak przyjda te co ja bede miec wiec musisz wiedziec jesli bedziesz sie decydowac na cokolwiek ze wkladki bambusowo weglowe chlona 2x lepiej niz z mikrofibry
pewnie dlatego ze te pierwsze maja 5 warstw a drugie tylko 3
a i ja osobiscie na twoim miejscu kupilabym po jednej sztuce i sprawdzial co lepsze niz odrazu caly zestaw, widzialamz e wrzucilas link do otulaczy...
ja tak kupowałam i udało mi sie sprzedac biale (te ktore osobiscie zbytnio mi sie nie podobały) ale oczywiscie nikt nie zaplaci jak za nowe
gdybym kupila caly zestaw pewnie byalabym na siebie troszke zła
podesle ci pozniej na fejsa kilka zdjec moich bedziesz wiedziala jak to wyglada...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:18
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o pranie pieluszek - to obecnie jest to chyba nieco prostsze niż w przeszłości. Obecnie np. pieluszki zpieluszki wielorazowe pierze się bardzo szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 00:16
-
Mam do sprzedania nowe pieluszki wielorazowe w typie aio, kontakt na priv.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
-