WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze objawy porodu
Odpowiedz

Pierwsze objawy porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z racji tego że wielkimi krokami zbliża się poród, powiedzcie jakie były Wasze pierwsze objawy które zauważyłyście. :)
    U mnie wygląda to tak że obniżył mi się brzuszek, zgaga już tak nie męczy, poblewa kręgosłup i podbrzusze jak na miesiączkę.
    Podajcie swoje objawy które dały wam do myślenia, że to chyba już :)

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj 🙂.

Ja mam za sobą 4 porody SN ostatni CC więc ja z tych doświadczonych 😉.
    U mnie każdy poród SN inaczej się zaczynał przy synu byłam nie doświadczona miałam 17 lat więc co mogłam wiedzieć o symptomach porodu , nagle mnie złapało dostałam skurczy zaraz w domu wody mi odeszły , a w karetce już czułam bóle parte w szpitalu byłam jakoś po 20 a urodziłam o 20.30 , przy drugiej ciąży to miałam wywoływany poród miałam zgłosić się do szpitala jak będę już po terminie
    , a zbliżał się już prawie 42 tc nie chciałam ryzykować na nic się nie zapowiadało skurcze miałam nie regularne , a rozwarcia zero brzuch szybko mi się obniżył , trzeci poród to był bardzo szybki najpierw to na wkładce zauważyłam białą wydzielinę z domieszką krwi , dzwonię do położnej i szybko na szpital za nim pojechaliśmy to do łazienki poszłam , a tu plum wody mi odeszły i cały czas czop śluzowy mi odchodził wyglądało to jak gluty , szybko szybko do szpitala na fotelu już miałam pełne rozwarcie to migiem na samolot i trzy parte i urodziłam córeczkę , czwarty poród był już bardzo ciężki całą noc mnie męczyli najpierw pojechaliśmy standard na KTG coś ich zaniepokoiło , skaczące tętno i zatrzymali mnie okazało się że miejsc nie ma i do innego szpitala pojechaliśmy oddalonego o 500 metrów ,i tam załatwianie itp całą noc mnie męczyli nom stop pod KTG serio nawet już o CC się modliłam , bo miałam dość byliśmy tam po 20 a urodziłam o 4.20 tak mnie męczyli .
    Najmłodszego synka moja 6 ciąża poród 5 urodziłam poprzez CC na nic się nie zapowiadało rozwarcie na opuszek , skurcze żadne się nie pisały , a był już 40/41 tc czekałam już na wywoływanie miało być 26 Maja przyszłam z córeczkami z przedszkola obiad do gotowałam i nagle skurcze mnie złapały zadzwoniłam do męża potem do mojego Pana do ginekologa i kierunek szpital , i tam już zostałam w szpitalu podczas badania szyjki wody mi odchodziły , a ja serio nic nie czułam skurcze były z krzyża bolało jak nie wiem dali mi coś przeciwbólowego i byłam cały czas pod KTG niestety małemu tętno spadało , a główka nawet nie zeszła do kanału rodnego więc nie urodziłabym go SN szybka decyzja na CC i o 21.30 wybudzili mnie pierwsze co powiedziałam to czy moje dziecko żyje ( przykre wspomnienia z trzeciego porodu nie będę o tym pisać ) , synek ważył 5100 😱😱😱 długi był 64 cm nie zapowiadało się że będzie tak duży z ostatniego USG ważył 3400 nie miałam cukrzycy ciążowej więc nie wiem skąd taka duża waga pozostałe dzieci ważyły 3300 synek , 3700 córka , 3800 córka , 3890 córka tylko ten najmłodszy taki dorodny .
    Ps. Jak brzuszek Ci się opuści to o niczym to nie świadczy , możesz tak i 2 tygodnie chodzić ( u mnie tak właśnie było ) nie to że źle Cię nastawiam każda z nas inaczej przechodzi poród życzę Ci szybkiego rozwiązania . Powodzenia 💪

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ