plec dziecka a owulacja
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej . powszechnie uwaza sie ze wspolzycie kilka dni przed owu skutkuje dziewczynka a w owu chlopcem. Ale dzisiaj czytam artykul ze jest dokladnie odwrotnie ! Jak to u was bylo /jest? Ja wspolzylam i pare dni przed owu i wydaje mi sie ze godzinke przed owu bo czulam bol jajnika godzine po
-
Czytałam, że własnie w owulacje chłopak lub dzien po a przed dziewczynka. Szczerze to nie wiem, bo ja akurat w dni płodne szczególnie sie kochałam z mężem, bo bardzo chcieliśmy 2 dziecko. Mam juz córkę i teraz ma byc chłopczyk:) Trudno mi powiedzieć kiedy u mnie doszło do zapłodnienia, zeby sprawdzić która teza jest prawdziwa co do płci:)Magda34
-
mania wrote:U nas będzie córeczka a kochaliśmy się dokładnie w dzień owulacji nawet kilka godzin przed bólem owulacyjnym byłam pewna, że w związku z tym będzie chłopak a tu niespodziankaMordeczka wrote:U nas było przed owulacją i jest dziewczynka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:47
-
A mi się wydaje ze to nie ma znaczenia kiedy się kochacie tylko jakie są warunki wasze i kondycja plemników. Ogólnie przyjmuje się ze męskie są trochę mniejsze i szybsze ale za to też szybciej umierają. Jeśli się kochacie przed owulacja 24 h, w czasie owu i kilka godzin po to szans na syna i córkę to 50 i 50%. Moja koleżanka chciała mieć córkę i kochali się z mężem od końca @ do ok 12 dnia cyklu przy założeniu że owulacje ma w 14 dniu cyklu. Tak więc ok 48 h przed owulacja juz nic i maja 3 syna. Nie ma na to reguły jak widać; )
-
nick nieaktualny