X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Początek 5 tygodnia - krwawienie
Odpowiedz

Początek 5 tygodnia - krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Migitka1990 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    W tamtym tygodniu ( we wtorek) powinna mi się zacząć miesiączka. Jako, że staramy się z mężem o dziecko, dzień przed zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Bety nie robiłam. Pod koniec tygodnia wyjechałam do rodziców i na wizytę potwierdzającą ciąże miałam się umawiać jutro, po powrocie do domu. Dziś pojawiło się chwilowe krwawienie (bez skrzepów, bez bólów). Krwawienie trwało chwilę, teraz dwa razy podczas wizyty w toalecie widzę tylko krew przy podcieraniu się. Czy może być to krwawienie implatacyjne, czy raczej zwiastun poronienia? Umówiłam się na jutro prywatnie do ginekologa w swojej miejscowości, żeby rozwiać wątpliwości, ale prosiłabym was o komentarze.

• cslza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migitka1990 wrote:
    Cześć.
    W tamtym tygodniu ( we wtorek) powinna mi się zacząć miesiączka. Jako, że staramy się z mężem o dziecko, dzień przed zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Bety nie robiłam. Pod koniec tygodnia wyjechałam do rodziców i na wizytę potwierdzającą ciąże miałam się umawiać jutro, po powrocie do domu. Dziś pojawiło się chwilowe krwawienie (bez skrzepów, bez bólów). Krwawienie trwało chwilę, teraz dwa razy podczas wizyty w toalecie widzę tylko krew przy podcieraniu się. Czy może być to krwawienie implatacyjne, czy raczej zwiastun poronienia? Umówiłam się na jutro prywatnie do ginekologa w swojej miejscowości, żeby rozwiać wątpliwości, ale prosiłabym was o komentarze.

Może być krwiak implantacyjny, pojedź na IP i wszystko się wyjaśni. U mnie w 6 tygodniu było mega krwawienie, jechalam na IP z myślą, że to kolejne poronienie... wszystko bylo ok, duzo stresu, ale spokoj i leżenie pomogly. Trzymam kciuki!

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Linka94 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie Panie , może mnie zhejtujecie za to pytanie akurat w tym wątku ,ale zdecydowałam się napisać akurat tu ze względu na spore doświadczenie drogich Pań :)
    Mianowicie , 5ty tydzień ciąży czy to możliwe zeby pojawił się bol krocza? Bol ten jest podobny do tego , który doświadczałam czasami tuż przed miesiączką albo w trakcie jej trwania. Oprócz tego bol podbrzusza. W poniedziałek odebralam wynik bety był na poziomie 39 we wtorek pojawiło się krwawienie , szybka wizyta u ginekolog, oczywiście przy tak niskiej becie nic nie widziała jeszcxe ale wdrożona została luteina , wczoraj powtórzyłam betę , wynik 169 , przyrost ponad 300 %

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ