X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podstawą macierzyńskiego - premia
Odpowiedz

Podstawą macierzyńskiego - premia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasaja Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie odnośnie premii w pracy. Czy któraś ma doświadczenie co zrobić aby została wliczana w podstawę do macierzyńskiego? 🫣

👩🏼33 🧔🏻33
    starania od IV 2024
    on: słabe wyniki nasienia (suplementacja i dbanie o siebie)
    ja: wszystko ok oprócz za wysokiej prolaktyny

listopad 2024 - wizyta w klinice niepłodności
    listopad 2024 ⏸️💔biochemiczna
    kwiecień 2025 🩺 start konkretnych działań: umówione badanie drożności jajowodów przed inseminacja, dalsze kroki to IVF
    ALE!
    styczeń 2025 ⏸️🤍
    11.02.2025 I wizyta 🩺jest serduszko!
    27.02.2025 II wizyta 🩺 zarodek rośnie (2cm) i szybkie serduszko (+krwiak podkosmówkowy 15x4mm 😒)
    11.03 wizyta dodatkowa, 🪲3,5cm, krwiak się wchłonął 🥷🏻
    19.03.2025 Veragene pobrane🧬
    20.03.2025 III wizyta - 5.05cm maluszka🩺⏳
    24.03.2025 prenatalne 🩺⏳⭐️
    31.03.2025 wyniki pappa i Veragene - niskie ryzyka, dziewczynka 🌸🥰
    .
    .
    5.10.2025 👩🏻‍🍼🤞🏻🥰

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasaja wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie odnośnie premii w pracy. Czy któraś ma doświadczenie co zrobić aby została wliczana w podstawę do macierzyńskiego? 🫣
    Tzn Ty nic z tym nie zrobisz. Od premii muszą być odprowadzane składki do ZUS żeby wliczała się potem do postawy macierzyńskiego.

Kasaja lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasaja, premia się po prostu wlicza. Wliczą wszystko na rok do tyłu od kiedy pójdziesz na L4. Wtedy zarówno do L4 wliczą Ci tę premię i z automatu to przeliczenie średniej zostaje na macierzyński.
    Jak pójdziesz przykładowo w maju na L4 to średnia liczona jest od kwietnia 2025 do maja 2024. Wszelkie premie jakie miałaś w tym czasie też się wliczają.

Kasaja lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Kasaja Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź! Pozdrawiam serdecznie :)

👩🏼33 🧔🏻33
    starania od IV 2024
    on: słabe wyniki nasienia (suplementacja i dbanie o siebie)
    ja: wszystko ok oprócz za wysokiej prolaktyny

listopad 2024 - wizyta w klinice niepłodności
    listopad 2024 ⏸️💔biochemiczna
    kwiecień 2025 🩺 start konkretnych działań: umówione badanie drożności jajowodów przed inseminacja, dalsze kroki to IVF
    ALE!
    styczeń 2025 ⏸️🤍
    11.02.2025 I wizyta 🩺jest serduszko!
    27.02.2025 II wizyta 🩺 zarodek rośnie (2cm) i szybkie serduszko (+krwiak podkosmówkowy 15x4mm 😒)
    11.03 wizyta dodatkowa, 🪲3,5cm, krwiak się wchłonął 🥷🏻
    19.03.2025 Veragene pobrane🧬
    20.03.2025 III wizyta - 5.05cm maluszka🩺⏳
    24.03.2025 prenatalne 🩺⏳⭐️
    31.03.2025 wyniki pappa i Veragene - niskie ryzyka, dziewczynka 🌸🥰
    .
    .
    5.10.2025 👩🏻‍🍼🤞🏻🥰

preg.png
  • Zuzanka95 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Kasaja, premia się po prostu wlicza. Wliczą wszystko na rok do tyłu od kiedy pójdziesz na L4. Wtedy zarówno do L4 wliczą Ci tę premię i z automatu to przeliczenie średniej zostaje na macierzyński.
    Jak pójdziesz przykładowo w maju na L4 to średnia liczona jest od kwietnia 2025 do maja 2024. Wszelkie premie jakie miałaś w tym czasie też się wliczają.

Nie do końca musi tak być, po pierwsze tak jak pisała Magii muszą być odprowadzone składki do ZUSu a po drugie warto dopytać w kadrach, czy premia jest odpowiednio pomniejszana w czasie naszej nieobecności w pracy (L4, zasiłek macierzyński i inne). U poprzedniego pracodawcy od mojej premii były odprowadzane składki ale w regulaminie miałam zapis, że premia nie zmniejsza się przy dłuższych nieobecnościach i zależy tylko od oceny rocznej pracownika i wyników finansowych firmy. Warto dopytać u siebie bo ja miałam bardzo niemiłą niespodziankę po tym jak zobaczyłam swoje L4 w ciąży a później macierzyński. Premia roczna zmieniłaby sporo bo była niejako 13-tką.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ