X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pomoc mamusiek
Odpowiedz

Pomoc mamusiek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, piszę tutaj bo wy jesteście juz po tym wszystkim a nie ma to jak czerpać wiedzę praktyczną:)
    Powiedzcie mi- czy któras miała taka sytuacje, ze mimo stwierdzonej owulacji- 4 dni temu- był brak wzrostu temperatury?
    Martwie się, bo teoretycznie owu była, było sporo płynu w zatoce douglasa, mocny ból lewego jajnika który wypuszczał pecherzyk w tym cyklu. Pani doktor potwierdziła owulacje choc nie dojrzała ciała zółtego bo jajnik sie schował troche:) i zaleciła luteinę. Brałam od wieczora w którym potwierdziła owulację i teraz boje sie, ze ona sie pomyliła, a ja biorac luteine zahamowałam owulację...Dodam też, że pecherzyk dzien przed wizyta był wielkosci 22mm i lekarz powiedział ze moze w kazdej chwili peknac, wiec nie zdziwiło mnie to, jak Pani doktor powiedziała ze pecherzyka nie ma, a spora ilosc płynu wskazuje na przebyta owulacje...HELP! Doradźcie, pomóżcie...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zle mierzysz temp. O różnych godzinach. Jak jest owulacja to bez wzgledu na zaplodnienie czy nie i tak temp musi rosnac przynajmniej przez A10dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mierze o tej samej porze, w tym samym miejscu. Teoretycznie wszystko jest jak powinno, a skoku nie ma. Chociaz moze nie potrzeba wielkiego wzrostu i ta tempreratura która jest wystarczy zeby potwierdzic owulacje...
    Zgłupiałam, bo poprzednie cykle miałam z widocznym skokiem. A tutaj kontrolowana owulacja i skoku brak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nazwa tematu w stylu A MNIE SIE ODKLEJA..

DRAMAT...

Suzy Lee, Kropka, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    nazwa tematu w stylu A MNIE SIE ODKLEJA..

DRAMAT...

Jeśli nie masz nic do powiedzenia to po prostu NIE MÓW.
    Pytanie jest do tych co maja coś do wniesienia do tematu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym wiedziała, o co to pytanie, to jakbym się nie chciała wypowiadać, nawet bym nie zajrzała. Ale ponieważ nazwa jest tak enigmatyczna i nie mówiąca NIC, to zajrzałam. Następnym razem wpisuj w temat czego pytanie dotyczy, a będziesz otrzymywać odpowiedzi tylko od tych, którzy są tematem zainteresowani, ot cała prawda. Ja myślałam, że tu ktoś w trudnej sytuacji nie wiem, zdrowotnej, materialnej, w sprawie jakiejś inicjatywy charytatywnej założył ten temat.. A poza tym, tematów nt. owulacji czy jej braku jest już kilka.

Suzy Lee, aher, Martynika, Kropka, Anielka27, pasia27 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat się bardziej nadaje na dział "temperatury,wykresy..." i faktycznie dokładniejsze doprecyzowanie w tytule tego,o co właściwie chcesz zapytać byłoby dużo bardziej owocne dla Ciebie samej,bo wiele osób tu nie zajrzy przez enigmatyczny tytuł,choć mogłyby pomóc :).
    Temperatura naszego ciała to taki twór,na którego wpływ ma bardzo wiele czynników.Nawet drobne osłabienie organizmu,którego Ty sama nie odczujesz jest widoczne na Twoim wykresie.Ja bym zawierzyła lekarzowi i przeprowadzonemu przez niego monitoringowi.

Anielka27, Nadia lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może zmień termometr...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ