X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Posiew moczu Gronkowiec Pomocy
Odpowiedz

Posiew moczu Gronkowiec Pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NowaMama2112 Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim zakładam nowy temat , ponieważ nie mogę znaleźć nigdzie podobnego. Może któraś z was miała coś podobnego, bo ciężko czegoś wyszukać na ten temat. Jestem w 11 tyg. ciąży , ostatnio na wynikach moczu wyszły mi bakterie, zrobiłam wiec posiew moczu i z posiewu wyszedł wynik :
    W posiewie obecna flora niepatogenna kolonizująca drogi moczowo-płciowe: Staphylococcus haemolyticus 10^5 CFU/ml . Czy to jest groźne dla płodu czy leczy się to jakimiś antybiotykami ? Wizyta dopiero w przyszłym tyg. a ja się bardzo martwię i boję się ze gin. to zbagatelizuje.. Dziękuje za pomoc dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 15:55

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do gin nie moglabys zadzw zeby sie mniej denerwowac? :)

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest na urlopie nie da sie dodzwonić niestety..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora "niepatogenna" to flora nie chorobowa !,
    opis "kolonizujaca drogi moczowe" oznacza ze fizjologicznie! tam wystepuje, tzn mieszka sobie i zyje w spokoju jak u wiekszosci kobiet.
    nie do leczenia, nie zagraza.

W badaniu og moczu jakies bakterie moga wyjsc bo jest wlasnie cos takiego jak flora fizjologiczna. Jesli nie bylo innych cech w badaniu wskazaujacym na infekcje (jak np duza ilosc leukocytow wpw, zmienionego ph barwy , azotyn czy białka) posiew byl badaniem zbednym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 18:52

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogólnym badaniu moczu wyszly mi liczne bakterie , leukocyty od 3 do 5 , ph 5.0 , białka brak , nabłonki płaskie liczne , nabłonki okrągłe pojedyńcze , nie wiem czy to sa dobre wyniki ?? z powodu tych wlasnie bakterii zrobiłam posiew i z tego wzgledu ze miałam okropne parcie na mocz co 3 minuty musiałam do toalety , teraz jest lepeij ale czasmi mam takie napady ze co chwile chodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki sa dobre. Leukocyty 3-5 wpw to Norma, nablonki tez , bakterie tez jakies moga byc bo jak napisalam jest cos takiego jak flora fizjologiczna i czasem laboratorium to opisuje.
    jw nie bylo wskazan do posiewu. Oczywiscie do potwierdzenia u swojego gina ale jesli uwazał na 5 roku na mikrobiologii to powie to samo co ja

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ