X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne poszukuję matek z endometriozą...
Odpowiedz

poszukuję matek z endometriozą...

Oceń ten wątek:
  • mar Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pragnąc zdementowac plotki, iż nie da sie zajść w ciaże z endometriozą poszukuje kobiet, którym to się jednak udało!
    Zgłaszajcie sie plis..wiem, że tam jesteście i nosicie pod sercem małe cuda:)

Dzięki z gory;*

• Koza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że się da : jedne kobietki zachodzą szybciej, inne muszą trochę zaczekać ale głowa do góry :)
    Ja po Laparoskopii która wykryła Endo , 6 miesiącach sztucznej menopauzy ,a po niej Laparo zwiadowczej ze sprawdzeniem drożności zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu:)

Nalka, mar, olka30, Natka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Koza! Jako pierwsza dalas nadzieję:* czekam na resztę:)!

• Bergo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam endometrioze. Po laparoskopi w lutym 2013 po 2 dawkach zoladexu udało mi sie zajść w 3 cyklu. Niedługo rodze :) mam sąsiadkę która ma tez endo i urodziła dwójkę dzieci :)

• mar Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję! :)

czekajajaca lubi tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry pomysł z tym tematem. Sama mam widoczne zrosty (najprawdopodobniej endomentrioza), problemy hormonalne, mąż ma mało dobrych żołnierzy i powoli traciłam nadzieje na zostanie mamą głównie ze względu na endo. Jesteście nadzieją dla innych kobiet z tym problemem...Życze Wam zdrowia i szczęśliwego rozwiązania, a nam oczywiście siły do walki i starań :)
    Jeszcze kiedyś zostaniemy mamusiami! :)

misiaa, czekajajaca, mar, pasia27, majeczka87 lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaniecie mamusiami na 100%. Ja nawet nie myślałam, że może być inaczej :)
    Jak urodzi się córcia, to od razu chcemy drugie dziecko. Zobaczymy ile czasu zejdzie na staraniach przy drugim bobasie. Na razie odliczam dni do porodu i czekam z niecierpliwością na małą córeczkę.

Powodzenia dziewczyny !

pasia27 lubi tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:34

czekajajaca, Bergo, mrth666, mar, pasia27 lubią tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Jasne, że się da!!! W pierwszą ciąże zaszłam po 4 miesiącach po tradycyjnym zabiegu usunięcia endo z prawego jajnika i częściowo miałam usunięty lewy jajnik. Córa urodziła się zdrowa. Teraz staraliśmy się trochę dłużej 9 cykli (7z owu) i się udało chociaż nadzieja mnie już opuszczała....udało się i tym razem :) teraz oczekujemy na pojawienie się kolejnego członka rodziny.
    Kochana a jak dlugo staralas sie do czasu jak dowiedzialas sie ze masz endo?

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:35

• mar Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbiel endometrialna 4 cm na lewym i 6 cm na prawym jajniku:( martwie sie czy mi jajniki zosstawia bo bez nich nie będę działać:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam torbiel endometrialną o wymiarach 4x5cm na prawym jajniku. Oba jajniki mam zachowane w całości, usunęli tylko to co niepotrzebne, czyli torbiel i pojedyncze ogniska endometriozy. Jeśli trafisz na dobrego lekarza, to nie będzie potrzeby usuwać nawet malutkiej części jajnika.

• mar Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, pocieszyłaś mnie:)mimo wszystko przed zabiegiem planuję napisać stosowne oświadczenie żeby nie ruszano moich jajników.

• Patu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama ma endometrioze. urodziła 4 dzieci :) teraz co prawda juz ma usuniętą macice bo nie dało sie bez tego, ale z zajściem w ciąże problemów nie miała wczesniej. u mnie było podejrzenie endometriozy, jest dziedziczna a ja miałam objawy typu nieregularne bardzo silne miesiączki niezwykle bolesne itd i mój gin podejrzewał i u mnie endometrioze, ale diagnoza nigdy nie została potwierdzona, a jednak zaszłam w pierwszym możliwym cyklu.

majeczka87, Sylwiaa992 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczyłam na endometrioze pół roku, ale nie miałam jej stwierdzonej laparoskopowo tylko przez badanie usg. Podobno po półrocznym leczeniu wszytsko ładnie zeszło, a ja zaszłam w ciąże po 3miesiącach starań pod kontrolą ginekologa ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mam endometriozę dokładnie rok temu miałam laparoskopie z usunięciem torbielą. 6mc spędziłam na tabletkach po których nie miałam miesiączki i później starania iiiii jest efekt. Więc jednak się da;) a już słyszałam różne diagnozy że jestem bezpłodna, lepiej żeby zawczasu usunąć wszystkie narządy itp ale znalazłam mądrą Panią doktor która nas poprowadziła w dobrym kierunku;)))

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar trzymam mocno kciuki za Ciebie!

Ja od 2010 roku co roku (co najmniej 2 razy na rok) lądowałam w szpitalu ze strasznymi bólami brzucha, torbielami na jajnikach, itp. Miałam laparoskopię, ale lekarze nie potrafili postawić diagnozy... takich mamy specjalistów.

W listopadzie 2013 trafiłam do prywatnej kliniki w Katowicach, pan doktor zaraz się mną zajął. Zrobił mi laparoskopię, okazało się, ze macica i jajniki - wszystko zarośnięte, pełno ognisk endometrialnych (II stopień). Usunął co się dało i zalecił starania o dziecko. Przepisał mi też CLO i powiedział, że jeśli to nie pomoże, to musimy pomyśleć jeszcze o zabiegu udrażniania jajowodów, ale jego zdaniem wystarczy CLO.

Nie zażyłam tych tabletek, a w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań o dziecko :) Co prawda teraz leżę i jestem na L4, boli mnie bardzo brzuch i plamię, ale udało się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ostatnio widziałam bijące serduszko mojego Kropka, cudowne uczucie:)

Mar trzymam za Ciebie kciuki! Gdybyś szukała dobrego lekarza, to z czystym sumieniem polecam tego mojego ginekologa z Katowic (dr Tylnicki, Unomedica) - przed nim oglądało mnie 6 innych i nikt nie potrafił postawić diagnozy (a nie byli to byle jacy lekarze, bo chodziłam do ordynatorów oddziału gin i innych, którzy chwalili się dobrą sławą,oczywiście prywatnie, bo na NFZ, to szkoda gadać...)

majeczka87 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglaszam sie rowniez :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam endo 4 stopnia i rozsiane po całym brzuchu.
    jestem w swojej pierwszej ciąży, po ivf i prawie 5 miesięcznym wyciszeniu choroby.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ