X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pozytywny test ciążowy, a torbiel jajnika?
Odpowiedz

Pozytywny test ciążowy, a torbiel jajnika?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annkop Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #pozytwnytestciazowy

Hejka dziewczyny ♥️

W czwartek zrobiłam test z porannego moczu. Wyszedł pozytywny. Po południu wykonałam kolejny i również dał pozytywny wynik.

Dwa dni później zrobiłam jeszcze jeden test (innej firmy) i też dał dwie kreseczki..

Jakiś czas temu cierpiałam na torbiele jajnika, jednak obecnie nie odczuwam takich objawów jak wtedy (bóle pachwiny, upławy brązowawe). Do tego znajoma mi wtedy nagadała że przy torbielach wychodzi pozytywny test ciążowy.

Z kolei na innym forum czytałam że test ciążowy nie daje wyniku pozytywnego gdy ma się torbiel...

Teraz strasznie się stresuje, bo z mężem staramy się o dzidziusia. Jutro idę na betę i do ginekologa, by potwierdzić ciążę ..

Proszę Was uspokójcie mnie, że nie musze mieć koniecznie torbieli. Może miała któraś z Was taki problem i może się coś wypowiedzieć na ten temat? 🥺

Przepraszam, że tak chaotycznie ale bardzo boje się, że okaże się że nie jestem w ciąży 😢
    Dodam jeszcze że na wszystkich testach wyszły bardzo widoczne kreseczki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ