Problem ze snem dziecka
-
Poproszę o poradę. Córka ma prawie rok, kp, nigdy nie chciała smoczka, zawsze lekki sen a w nocy budzi się średnio co 30/60min, nie tylko na jedzenie picie (to ok 3-4razy w nocy) ake tez czasem na pociumkanie na sprawdzenie czy jestem. Jak się przebudzi to szuka, żadnym głaskaniem, ciusianiem, kulaniem na rękach nie uspokoję, tylko cyc. Nie mam juz siły, myślę by odstawić od piersi.
Ale czy to cos da w tym przypadku? Czy wejdę z deszczu pod rynnę i po odłożeniu piersi będę musiała dawac mm w nocy czego bym nie chciała ? Czy moze dać jej jeszcze czas i zacząć odstawiane jak przestanie w nocy tyle jeść.?
W dzien dostaje piers ok 1-2razy, przeciwnie mnie bolą. Drzemka jedna ok 13 i trwa czasem 1.5 a czasem 2.5h. Rano pobudka 7/8 a spanie 20/21.
Proszę o poradę mam które też były/są nocnym ,,smoczkiem” co robic/ czy odstawiać/ czy czekac? -
Ja karmiłam piersią do 14 miesiąca życia córki. Po roku zaczęła się budzić na kp co 1,5 godziny, byłam zmęczona i zła. I tak planowałam odstawiać ją w takim wieku, wiec odstawiliśmy. Od tamtej pory przesypia całe noce od 21 do 7.30-8.00. Budzi się raz w upały moze i dwa na wode, tak to śpi ciągiem. Po roku nie ma potrzeby dawać mm. Ja odsapnelam jak odstawiłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 12:50
-
U nas odstawienie od kp pomogło, córka anty smoczek i anty butelka, budziła się w nocy co 2/3 godziny czasami na picie czasami na przytulanki i sprawdzenie czy jest ok. Po odstawieniu unormowało nam się zasypianie (codziennie ok godziny 20) przesypia ładnie całą noc, pobudka o 5/6 rano.
Polecam również ksiązkę Niespokojny maluch - znajdziesz tam wiele dobrych porad na temat usypiania maluszka. -