X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Próby wątrobowe
Odpowiedz

Próby wątrobowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem w 24 tc. Co myślicie o takich wynikach prób wątrobowych: AST 40 (norma 31), ALT 64 (norma 31), bilirubina i GGTP w normie, kwasy żółciowe < 3,2 (norma <10). Po tygodniu diety i zażywania Essentiale Forte wyniki bez zmian, jedynie ALT 66. Lekarz na razie nic nie mówi, mam za tydzień kolejne badanie. Nie mam żadnego świądu dłoni i stóp typowego dla cholestazy. Z góry dziękuję za pomoc.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelciu, na pewno nie można lekceważyć prób watrobowych, trzeba sprawdzać i mówić o tym lekarzowi. Ale przekroczenia nie są bardzo duże, więc też nie ma się co martwić, tylko czuwać. Ja przeszłam cholestaze ciążową i to bardzo ciężka. Nie wiem, jakie wyniki mialabym wcześniej, bo nikt mnie pod tym kątem nie badał, ale w 39. tygodniu miałam AlT 1200, AST 500 i kwasy żółciowe 96. Zrobiono mi natychmiastową cesarke, jeszcze tego samego dnia i dziecko urodziło się zdrowe. Trzymam kciuki! Będzie dobrze, ale kontroluj się. Swędzenie nie musi się pojawić. Ja przy moich wynikach miałam swędzenie, ale wcale nie bardzo uporczywe.

Mirabelcia lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ