X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Próby wątrobowe
Odpowiedz

Próby wątrobowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem w 24 tc. Co myślicie o takich wynikach prób wątrobowych: AST 40 (norma 31), ALT 64 (norma 31), bilirubina i GGTP w normie, kwasy żółciowe < 3,2 (norma <10). Po tygodniu diety i zażywania Essentiale Forte wyniki bez zmian, jedynie ALT 66. Lekarz na razie nic nie mówi, mam za tydzień kolejne badanie. Nie mam żadnego świądu dłoni i stóp typowego dla cholestazy. Z góry dziękuję za pomoc.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelciu, na pewno nie można lekceważyć prób watrobowych, trzeba sprawdzać i mówić o tym lekarzowi. Ale przekroczenia nie są bardzo duże, więc też nie ma się co martwić, tylko czuwać. Ja przeszłam cholestaze ciążową i to bardzo ciężka. Nie wiem, jakie wyniki mialabym wcześniej, bo nikt mnie pod tym kątem nie badał, ale w 39. tygodniu miałam AlT 1200, AST 500 i kwasy żółciowe 96. Zrobiono mi natychmiastową cesarke, jeszcze tego samego dnia i dziecko urodziło się zdrowe. Trzymam kciuki! Będzie dobrze, ale kontroluj się. Swędzenie nie musi się pojawić. Ja przy moich wynikach miałam swędzenie, ale wcale nie bardzo uporczywe.

Mirabelcia lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ