Progesteron proszę o radę.
-
Witam cieplutko. Jestem w ciąży. Badania krwi robione w 27 dniu cyklu jakieś 12 dni po owulacji Hcg Beta - 65,83 .. a progesteron 16,90 czy mam się martwić progesteronem? niby mieści się w normach ( 2,80 - 147 takie normy u nas )dla pierwszych tygodni. Martwie się bo z synkiem miałam plamienie niewiadomo czemu sam gin nie wiedział.
{❁} ──── Tam gdzie jest nadzieja,tam jest życie..
[/url] -
Z mojej wiedzy wynika, że poziom progesteronu powinien wzrastać w ciązy podobnie jak betaHCG. Myślę, że Twój lekarz powinien rozwiać te wątpliwości. W razie czego może zalecić suplementację.Z resztą...na pewno jesteś tego świadoma
-
Mi lekarz mowil ,ze progesteron powinien byc przynajmniej 25, wiec lepiej moze zglos sie do swojego lekarza i da Ci dupka lub lukte nak na wszelki wypadek, progesteron powinien sam rosnac razem z HCG jednak dla Twojej spokojnej glowy na pewno suplementacja Ci nie zaszkodzi :*
-
a czy miarodajne jest robienie proga w godz popołudniowych, nie na czczo?
-
Frufru wrote:a czy miarodajne jest robienie proga w godz popołudniowych, nie na czczo?
Nie do końca. Ja robiłam progesteron razem z pierwszą betą (75) i wynik był ok. 20. Kolejny pomiar za kilka dni i PRG 17... Ciąża donoszona, bez żadnych dolegliwości, urodzony zdrowy synek. Żadnej suplementacji nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 18:00
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -