proszę o pomoc:-(
-
hej dziewczyny jestem w 5 tyg ciąży z czego bardzo się ucieszyłam bo długo się staraliśmy, po badaniu usg lekarz powiedział że pęcherzyk ma 5,8 mm a w 5 tyg powinien mieć 12-13 mm , i te jego słowa " nie skreślam tej ciąży na starty ale ale jest kiepsko" czym mnie załamał pamiętacie może ile miał wasz pęcherzyk w 5 tyg??? czy jest jeszcze nadzieja że moja dzidzia urośnie?? isg mam dopiero za 8 dni, i bardzo się denerwuje, proszę was o odpowiedźnadzieja....
-
Uwielbiam lekarzy, którzy tak podtrzymują na duchu swoje pacjentki...
Ja byłam na pierwszym usg na początku 6 tygodnia i pęcherzyk miał 0,71cm i wszystko rozwija się prawidłowo mimo, że do 12-13mm trochę brakowało
Bądź dobrej myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:02
Amy_ lubi tę wiadomość
-
Mój pęcherzy w 5t miał 4*10mm piękny i idealny nie był do tego jeszcze plamienie na IP pani dr powiedziała że to jeszcze nic nie skreśla bo czasem pęcherzyki tak rosną najpierw w jedną stronę a potem w drugą
Po 4 dniach kolejne usg i pęcherzyk urósł do 1,5 cm i było już ciałko żółte i pani dr powiedziała że za dwa trzy dni będzie serduszko
A teraz ten mój pęcherzyk buszuje mi w brzuchu
Tak więc głowa do góry i nie trać nadziei:*
A najlepiej jak masz możliwość to skonsultuj się z innym lekarzem
Ja obecnie prowadzę ciążę u dwóch -
nick nieaktualnyOsobiście zauważyłam na forum ze dziewczyny ktore ida do ginekologa w 5tyg wracaja na forum załamane bo lekarz 'cos tam nagadal' i sa w strachu moje spostrzeżenie jest takie ze wszystko widac ladnie od 6tyg, ja bylam na pierwszym usg 6+3 i serduszko bylo.
nawet dzisiaj dziewczyna pisala ze lekarz ocenil w 8tyg iz nieprawidłowe jajo płodowe , kilka godzin później byla u innego lekarza i ciąża prawidłowa, trzeba iść do kompetentnego doktorka a nie takiego arcymona, osobiscie stracilam zaufanie juz do 4 , 3 z ip gdzie diagnoza ciaza pozamaciczna ktora sama sie wyczysci a czwarty gdy po wyjsciu dalej mialam straszny bol a on powiedzial ze mam plyn w zatoce Douglasa... Efektem tych pajacow tydzień pozniej trafikam na stol operacyjny ponieważ ciaza sie rozwijala w jajowodzie i wykryto 8cm guza ba jajniku a jakim cudem 4dekli nie wykrylo do końca zycia sie nie dowiemLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Mi w 6 tyg na Ip przy krwawieniu dr powiedzial ze serce ma 40 uderzen na minute a ma byc ponad 1oo i nie dawal szans. Dal mi 2 dni na poronienie i tak leZalam na oddZiale i plakalam... A przyszla inna pani dr i po 3 dniach ciaza zywa i serce bilo 110/ min.
Tak to potrafia pocieszyc. Kazda ciaza jest inna!!
Trzymam kciuki -
nick nieaktualnywitam ja mam takie pytanko byłam u lekarza moja ostatnia miesiączka była 11 grudnia czyli jestem w 8 tygodniu ciąży ale jest tylko pęcherzyk i lekarz powiedział że wygląda na 5 tydzień ciąży a jestem po in-vitro transfer miałam 29 grudnia myślicie że z tego coś będzie? czy to pusty pęcherzyk?
-
fantazjaa wrote:witam ja mam takie pytanko byłam u lekarza moja ostatnia miesiączka była 11 grudnia czyli jestem w 8 tygodniu ciąży ale jest tylko pęcherzyk i lekarz powiedział że wygląda na 5 tydzień ciąży a jestem po in-vitro transfer miałam 29 grudnia myślicie że z tego coś będzie? czy to pusty pęcherzyk?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfantazjaa wrote:witam ja mam takie pytanko byłam u lekarza moja ostatnia miesiączka była 11 grudnia czyli jestem w 8 tygodniu ciąży ale jest tylko pęcherzyk i lekarz powiedział że wygląda na 5 tydzień ciąży a jestem po in-vitro transfer miałam 29 grudnia myślicie że z tego coś będzie? czy to pusty pęcherzyk?
-
nick nieaktualny
-