X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ
Odpowiedz

Prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julka99 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy sie orientujecie jak to teraz jest? Niby już mogą wpisywać lekarze z własnej woli ciąże do rejestru, jednak obowiązkowo od 1.07. Chciałabym prowadzić ciąże i prywatnie i na nfz bo jednak koszty wraz z lekami które muszę brać są po prostu olbrzymie i w pewnym sensie chciałabym je ukrócić o badania i leki.
    Czy jeśli teraz zapisze sie dodatkowo na NFZ to lekarze będą wiedzieli ze prowadzę ciąże u obu?

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
    16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
    💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się orientuje?

🩷 Julka 25.05.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ