Prowadzenie ciąży - Warszawa - Lux Med
-
Witam serdecznie,
na forum jestem nowa, dwa dni temu dowiedziałam się o ciąży i niebawem czas na wizytę u gin:)
Ze względu na posiadanie pakietu Lux Med w pierwszej kolejności rozważam prowadzenie ciąży własnie tam (placówka na terenie Warszawy obojętna, mogę dojechać).
Czy macie jakieś doświadczenia?
Czy któraś może polecić dobrego gin który przyjmuje w Lux Med?
-
Ja chodzę do dra Witkowskiego, wydaje się ok, na razie nie miałam żadnych problemów z ciążą, oprócz drobnej infekcji pęcherza, więc trudno powiedzieć, jak się zachowa, ale ogólnie wizyty nie są krępujące, czy niemiłe.
Ogólnie Luxmed nie szczyci się jakoś super jakością, jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, ja tam chodzę bo mam pakiet. Najlepiej znajdź sobie jakiegoś lekarza w luxmedzie i lekarza prywatnie. Ja tak zrobiłam i jest spoko, bardziej kieruję się radami tego prywatnego.
PS zrób sobie suwaczekPatrycj@ lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę w Luxmedzie do dr Sterny-Butrym, ale tak jak pisze powyżej kurka, głównie po skierowania dodatkowo chodzę prywatnie. Ogólnie nie mam zastrzeżeń, jedyne co to nie robi usg (nie wiem czy nie robi bo nie robi, czy dlatego że nie ma w gabinecie, czy taka jest polityka luxmedu że nie ma usg na zwykłej wizycie). I podobno niechętnie wypisuje zwolnienia.
A i pod względem badań w ciąży to jestem z luxmedu bardzo zadowolona, nie wiem czy w każdym tak jest, ale w tym gdzie chodzę na pobrania jest osobny gabinet do pobrań dla ciężarnych i podobno jak masz kartę ciąży u nich to można robić badania wg karty ciąży bez skierowania od lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:23
Patrycj@ lubi tę wiadomość
-
Ja polecam dr Piasny. Starszy facet ale naprawde ma super podejscie. 2 ciaze do niego chodzilam i dostawalam zawsze skoerowanie na wszystko, nawet dodatkowe jak prosilam. Co wizyta badanie i sluchanie tetna. Przyjmuje w Mariocie, tam tez jest kilku dobrych lekarzy od usg np Mrozek z Karowej. Teraz gdyby nie to ze chodze na nfz na Zelazna to chodzilabym.do Piasnego znowu.
Patrycj@ lubi tę wiadomość
-
Ja też mam prowadzoną ciążę prywatnie, ale w CM Panorama w Radzyminie. Kawałek muszę dojeżdżać, tak 20 minut drogi mam do mojej pani doktor Hoszowskiej. W każdym razie zdecydowałam się na tę placówkę ze względu na bardzo dobre opinie moich koleżanek, które już urodziły. Dla mnie ważna jest jak najlepsza opieka, wszystko dla maleństwa
-
Ja obie ciąże w LM. Pierwsza u dr. Radiukiewicza i miło wspominam, a teraz u dr Grodzkiej i szlag mnie trafia. Co dwa tygodnie robię siku i krew i co dwa tygodnie jeżdżę po zwolnienie (a na prawdę da się na miesiąc wypisać). Mam też wrażenie, że mnie nie słucha. Od początku mam kłopot z bólem i szczerze powiedziawszy, teraz gdy jestem blisko rozwiązania, nie mam specjalnie optymistycznych przeczuć. Nie mam pojęcia czemu. Wymęczyła mnie jazdami i właściwie nie pomogła.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
W temacie Lux Medu - czy jeżeli wybieram sobie lekarza prowadzącego ciążę i chcę się do niego zapisać na kolejną wizytę, to moge liczyć na jakieś normalne terminy?
Znalazłam lekarza z dobrymi opiniami, mam u niego niedługi wizytę, ale z tego co widzę koelejne wizyty są u niego dostępne dopiero w sierpniu. Czy ktoś to bierze pod uwagę przy zapisach, czy będę skazana na czekanie do sierpnia, gdzie to byłby już 2 trymestr i nic w międzyczasie z nim nie będę mogła skonsultować??? -
ja prowadzę ciążę w Lux Medzie, i wygląda to tak, że jeżeli wybrałam już lekarza prowadzącego, to dostaję do niego coś jak 'zielone światło' i terminy mam szybsze. tak jest w bydgoskim LM, więc prawdopodobnie taką mają politykę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 10:37
-
u mojej gin w Warszawie przy pierwszej wizycie od razu w rejestracji kobietka zaproponowała, żeby ustawić terminy do końca ciąży; lekarka ma poblokowane terminy na 10 mcy do przodu - przez portal ani infolinię nie da się do niej dostać;
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nie leczyłam się w lux medzie, wiec nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat tej placówki… ja przy pierwszej ciąży miałam przeboje z lekarzem na fundusz i tak tez rodziłam- odradzam… Teraz, znowu jestem w ciąży, ale od razu zaczelam rozgladac się za prywatnym szpitalem- do gina chodze do medicoveru i tam będę rodzic. Jestem dobrej myśli, ginekolog jest naprawdę dobrym milym specjalistą.olasicka
-