X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Prowadzenie ciąży - Warszawa - Lux Med
Odpowiedz

Prowadzenie ciąży - Warszawa - Lux Med

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    na forum jestem nowa, dwa dni temu dowiedziałam się o ciąży i niebawem czas na wizytę u gin:)

Ze względu na posiadanie pakietu Lux Med w pierwszej kolejności rozważam prowadzenie ciąży własnie tam (placówka na terenie Warszawy obojętna, mogę dojechać).

Czy macie jakieś doświadczenia?
    Czy któraś może polecić dobrego gin który przyjmuje w Lux Med?

w57vyx8d7gsquido.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dra Witkowskiego, wydaje się ok, na razie nie miałam żadnych problemów z ciążą, oprócz drobnej infekcji pęcherza, więc trudno powiedzieć, jak się zachowa, ale ogólnie wizyty nie są krępujące, czy niemiłe.
    Ogólnie Luxmed nie szczyci się jakoś super jakością, jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, ja tam chodzę bo mam pakiet. Najlepiej znajdź sobie jakiegoś lekarza w luxmedzie i lekarza prywatnie. Ja tak zrobiłam i jest spoko, bardziej kieruję się radami tego prywatnego.
    PS zrób sobie suwaczek :)

Patrycj@ lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w Luxmedzie do dr Sterny-Butrym, ale tak jak pisze powyżej kurka, głównie po skierowania ;) dodatkowo chodzę prywatnie. Ogólnie nie mam zastrzeżeń, jedyne co to nie robi usg (nie wiem czy nie robi bo nie robi, czy dlatego że nie ma w gabinecie, czy taka jest polityka luxmedu że nie ma usg na zwykłej wizycie). I podobno niechętnie wypisuje zwolnienia.
    A i pod względem badań w ciąży to jestem z luxmedu bardzo zadowolona, nie wiem czy w każdym tak jest, ale w tym gdzie chodzę na pobrania jest osobny gabinet do pobrań dla ciężarnych :) i podobno jak masz kartę ciąży u nich to można robić badania wg karty ciąży bez skierowania od lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:23

atdcqps62brd8znj.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam dr Piasny. Starszy facet ale naprawde ma super podejscie. 2 ciaze do niego chodzilam i dostawalam zawsze skoerowanie na wszystko, nawet dodatkowe jak prosilam. Co wizyta badanie i sluchanie tetna. Przyjmuje w Mariocie, tam tez jest kilku dobrych lekarzy od usg np Mrozek z Karowej. Teraz gdyby nie to ze chodze na nfz na Zelazna to chodzilabym.do Piasnego znowu.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o Lux Medzie różne opinie, ale mam zamiar prowadzić ciążę prywatnie, a tam chodzić głównie po skierowania i na badania:)

w57vyx8d7gsquido.png
  • klarka Nowa

Wysłany: 30 marca 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prowadzoną ciążę prywatnie, ale w CM Panorama w Radzyminie. Kawałek muszę dojeżdżać, tak 20 minut drogi mam do mojej pani doktor Hoszowskiej. W każdym razie zdecydowałam się na tę placówkę ze względu na bardzo dobre opinie moich koleżanek, które już urodziły. Dla mnie ważna jest jak najlepsza opieka, wszystko dla maleństwa :)

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obie ciąże w LM. Pierwsza u dr. Radiukiewicza i miło wspominam, a teraz u dr Grodzkiej i szlag mnie trafia. Co dwa tygodnie robię siku i krew i co dwa tygodnie jeżdżę po zwolnienie (a na prawdę da się na miesiąc wypisać). Mam też wrażenie, że mnie nie słucha. Od początku mam kłopot z bólem i szczerze powiedziawszy, teraz gdy jestem blisko rozwiązania, nie mam specjalnie optymistycznych przeczuć. Nie mam pojęcia czemu. Wymęczyła mnie jazdami i właściwie nie pomogła.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

W temacie Lux Medu - czy jeżeli wybieram sobie lekarza prowadzącego ciążę i chcę się do niego zapisać na kolejną wizytę, to moge liczyć na jakieś normalne terminy?

Znalazłam lekarza z dobrymi opiniami, mam u niego niedługi wizytę, ale z tego co widzę koelejne wizyty są u niego dostępne dopiero w sierpniu. Czy ktoś to bierze pod uwagę przy zapisach, czy będę skazana na czekanie do sierpnia, gdzie to byłby już 2 trymestr i nic w międzyczasie z nim nie będę mogła skonsultować???

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prowadzę ciążę w Lux Medzie, i wygląda to tak, że jeżeli wybrałam już lekarza prowadzącego, to dostaję do niego coś jak 'zielone światło' i terminy mam szybsze. tak jest w bydgoskim LM, więc prawdopodobnie taką mają politykę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 10:37

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojej gin w Warszawie przy pierwszej wizycie od razu w rejestracji kobietka zaproponowała, żeby ustawić terminy do końca ciąży; lekarka ma poblokowane terminy na 10 mcy do przodu - przez portal ani infolinię nie da się do niej dostać;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • olasicka Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie leczyłam się w lux medzie, wiec nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat tej placówki… ja przy pierwszej ciąży miałam przeboje z lekarzem na fundusz i tak tez rodziłam- odradzam… Teraz, znowu jestem w ciąży, ale od razu zaczelam rozgladac się za prywatnym szpitalem- do gina chodze do medicoveru i tam będę rodzic. Jestem dobrej myśli, ginekolog jest naprawdę dobrym milym specjalistą.

olasicka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ