X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne "Przeciąganie się" i drżenie mięśni brzucha rano
Odpowiedz

"Przeciąganie się" i drżenie mięśni brzucha rano

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia97T Nowa

Wysłany: 17 stycznia, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 33 tc i prawie każdego ranka poza kontrolą „przeciągam” nogi oraz ( również poza kontrolą i nie mogę tego powstrzymać) naciągają się mięśnie brzucha (bezboleśnie), co skutkuje kilkusekundowymi skurczami czy drżeniami mięśni na brzuchu (nie jestem dokładnie pewna, to moja pierwsza ciąża). W ciągu dnia nie mam takich problemów. Czy miałyście podobne dolegliwości? Czy istnieje na to jakieś wytłumaczenie? Będę wdzięczna za każdą pomocną odpowiedź.

• Atenka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, mam identycznie. Nie umiem tego opanować i też zastanawiam się jakie jest tego wytłumaczenie. Zaczęło się po 30tc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ