X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przepływy między mną a dzieckiem acard
Odpowiedz

Przepływy między mną a dzieckiem acard

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Werax Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzisiaj na badaniach prenetalnych lekarz powiedział że wszystko ok jednak powiedział żebym zażywać acard 150 na poprawę przepływów między mną a dzieckiem o co dokładnie chodzi czy ktoś tak miał ? Jak to się skończyło?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe przepływy grożą niedotlenieniem dziecka. Acard ma za zadanie je "poprawić". Do tego dużo spacerów, ćwiczenia dla kobiet w ciąży, zdrowe odżywianie i woda i powinno się dobrze skończyć.
    Oczywiście kontrola u lekarza co jakiś czas.

Mimo słabych przepływów mam zdrowego synka z 35+0 . Lekarze nie chcieli czekać dłużej, żeby nie przegapić momentu pogorszenia. Pid koniec miałam kontrole w szpitalu 2-3 razy w tygodniu

Pesymistka lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • hindi3 Nowa

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, błagam, napiszcie mi jakie są normy dla przepływów, bo nigdzie w necie nie mogę tego znaleźć. Jestem w 23tc. W poniedziałek miałam połówkowe badanie.Wyszło mi S/D 2,23 z prawej strony oraz S/D 3,30 z lewej strony i tutaj mam napisane "anormal", czyli nieprawidłowe. Kiedy zapytałam lekarza co to znaczy, usłyszałam, że nie powinnam się tym przejmować, bo dziecko rośnie prawidłowo i wszystkie narządy u dziecka funkcjonują poprawnie. Waga dziecka 578g w 23tc+5d.
    Mieszkam za granicą i tutaj lekarze niestety mają bardzo luźny, żeby nie powiedzieć olewczy stosunek do ciąży 😔 O krzywą cukrową musiałam sama poprosić, pomimo że jestem w grupie ryzyka. Biorę Acard 75 na noc od 16tc.Myslicie, że powinnam zwiększyć dawkę do 150? Bardzo się martwię o te przepływy, bo nie dość, że z lewej strony są nieprawidłowe, to prawa strona wygląda na górną granicę z tego co u Was czytam 😔 Napiszcie mi proszę jakie są normy i czy zwiększenie dawki Acardu to dobra rzecz?
    Dodam jeszcze, że NOTCH nie występuje po żadnej że stron. Ciśnienie mam dobre, wręcz niskie. Nie przekracza 120.

• Pesymistka Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Słabe przepływy grożą niedotlenieniem dziecka. Acard ma za zadanie je "poprawić". Do tego dużo spacerów, ćwiczenia dla kobiet w ciąży, zdrowe odżywianie i woda i powinno się dobrze skończyć.
    Oczywiście kontrola u lekarza co jakiś czas.

Mimo słabych przepływów mam zdrowego synka z 35+0 . Lekarze nie chcieli czekać dłużej, żeby nie przegapić momentu pogorszenia. Pid koniec miałam kontrole w szpitalu 2-3 razy w tygodniu

Cześć, czy pamiętasz może na jakim poziomie miałaś przepływy, kiedy zostały zauważone i ewentualnie od kiedy miałaś wdrożone leki ?

Ja w skończonym 12 tyg mialam w jednej tętnicy 2,29 a w drugiej 2,39. Biorę codziennie acard na noc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ