X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przesądy ciążowe
Odpowiedz

Przesądy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam bym poznać wasze zdanie na ten temat. Jestem w 22 tygodniu ciąży, przestraszyłam się ognia i odruchowo chwyciłam się za usta, teraz mam obawę że moja córka może mieć w tym miejscu znamię. Co wy o tym sądzicie?

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret94 wrote:
    Cześć dziewczyny chciałam bym poznać wasze zdanie na ten temat. Jestem w 22 tygodniu ciąży, przestraszyłam się ognia i odruchowo chwyciłam się za usta, teraz mam obawę że moja córka może mieć w tym miejscu znamię. Co wy o tym sądzicie?

Nie jest to możliwe ;) a nawet jeśli będzie miała znamię to nie związane będzie to z tą sytuacją :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Sylwusiakmamusiak Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko zabobony :)

thgf3e3kxvkcjnl8.png
    dqprjw4zbcgoeeks.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret94 wrote:

Błagam. Serio wierzysz w takie bzdury?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja bedac na meczu w ciazy przestraszylam sie petardy ktora nagle wybuchla zlapalam sie za serce odruchowo. Moja corka nie ma zadnego znamienia :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ