Przetłuszczające się włosy w ciąży.
-
Nie znalazłam takiego tematu, a jestem ciekawa czy któraś z was miała taki problem i jak sobie radziła.
Jestem w 10tyg ciąży i od kilku dni włosy przetłuszczają mi się tak jakbym myła je masłem, a nie szamponem. Są tłuste jak po tygodniu nie mycia - zaraz po (kilkukrotnym) potraktowaniu ich szamponem. Wypróbowałam już kilka pomysłów, które znalazłam w internecie, nic nie pomaga. Myje włosy letnia wodą, szamponem dla przetłuszczających się włosów - dwa, trzy razy, nie nakładam odzywki i suszę od razu chłodnym powietrzem. Żadnej różnicy. Jest to dla mnie tym większy szok, bo mam krótkie włosy, które od lat myje codziennie i nawet nie maja szansy się zrobić tłuste, a tu takie coś.
Takie małe fasolki, a już rozrabiają...
Pozdrawiam!Limerikowo lubi tę wiadomość
-
na przetluszczajace sie wlosy najlepszy jest tzw suchy szapmon w sprayu, ja stosuje Batiste neutralny zapach lub owocowe i jestem b. zadowolona, swiezutkie wlosy bez mycia co wazne w zimie, a starcza nawet na 7 kolejnych dni po 1 aplikacji, sekund pięć i fryzurka gotowa
poza tym nie musze sie martwic kolejnym myciem ;--)))
rzeczywiscie w ciazy jest ten klopot ze skoraglowa szybciej przetluszcza sie ze wzgledu na duza produkcje hormonow i łoju, jak wlosow wiecej bo nie wypadaja za to przetluszczaja sie ponad miare
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:na przetluszczajace sie wlosy najlepszy jest tzw suchy szapmon w sprayu, ja stosuje Batiste neutralny zapach lub owocowe i jestem b. zadowolona, swiezutkie wlosy bez mycia co wazne w zimie, a starcza nawet na 7 kolejnych dni po 1 aplikacji, sekund pięć i fryzurka gotowa
poza tym nie musze sie martwic kolejnym myciem ;--)))
rzeczywiscie w ciazy jest ten klopot ze skoraglowa szybciej przetluszcza sie ze wzgledu na duza produkcje hormonow i łoju, jak wlosow wiecej bo nie wypadaja za to przetluszczaja sie ponad miare
No ja się właśnie tym ratuje, ale tylko żeby nie było widać że są takie tłuste, bo i tak codziennie muszę myć :< mam nadzieje jednak, że minie to wraz z pierwszym trymestrem i będę miała piękne włosy! -
Jest szansa, że jeszcze Ci się odmieni. Mnie się bardzo przetłuszczały w I trymestrze, a w połowie drugiego zwrot o 180 stopni. Mogę je myć raz na trzy dni, na co nie mogłam sobie pozwolić przez ostatnich 10 lat. I też jak po tych trzech dniach myję, to wcale nie dlatego, że są przetłuszczone, raczej żeby je odświeżyć.
Podobnie z cerą - I trymestr - tłusta i pryszczata, drugi - elegancko się wygładziła. -
nick nieaktualnyPrawda jest taka że włosy w czasie ciąży nie rosną także przetłuszczenie włosów powinno występować jak najmniej a nawet wcale :p z tego co czytałam po każdym myciu trzeba je potraktować odżywką lub maską Ja niestety też tak mam a jestem na początku ciąży,może w późniejszych etapach będzie coraz lepiej trzymam kciuki a po za tym każda z nas ciąże przechodzi indywidualnie więc np na początku mamy smalec a na końcu lśniące jak diament lub odwrotnie. Jak już wcześniej pisałam zależy od organizmu kochane
-
Amenada wrote:Prawda jest taka że włosy w czasie ciąży nie rosną także przetłuszczenie włosów powinno występować jak najmniej a nawet wcale :p z tego co czytałam po każdym myciu trzeba je potraktować odżywką lub maską Ja niestety też tak mam a jestem na początku ciąży,może w późniejszych etapach będzie coraz lepiej trzymam kciuki a po za tym każda z nas ciąże przechodzi indywidualnie więc np na początku mamy smalec a na końcu lśniące jak diament lub odwrotnie. Jak już wcześniej pisałam zależy od organizmu kochane
Jak "włosy nie rosną"?! :D:D:D
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Rosną, rosną, mi w I trymestrze rosły jak szalone-wszędzie. podobno pod koniec jest spowolnienie porostu włosów na nogach-moja szwagierka mówiła, że goliła nogi bardzo rzadko. co do przetłuszczania się, myję włosy codziennie, jak przed ciążą. taka moja uroda.
Patii22 lubi tę wiadomość
-
Ja też monaa, głowa pod kran codziennie, nawet się tak bardzo nie przetłuszczają, ale po nocy CHRYSTE strach na wróble
Co do włosów to ja chyba mnie rosną jak szalone, na nogach najbardziej, no, ale to już takie moje małe przekleństwomonaaa lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnyMartynika wrote:Jest szansa, że jeszcze Ci się odmieni. Mnie się bardzo przetłuszczały w I trymestrze, a w połowie drugiego zwrot o 180 stopni. Mogę je myć raz na trzy dni, na co nie mogłam sobie pozwolić przez ostatnich 10 lat. I też jak po tych trzech dniach myję, to wcale nie dlatego, że są przetłuszczone, raczej żeby je odświeżyć.
Podobnie z cerą - I trymestr - tłusta i pryszczata, drugi - elegancko się wygładziła.
Mialam to samo odnosnie wlosow - na poczatku bardzo mi sie przetluszczaly a teraz moge myc raz na tydzien i jest ok no z tym tygodniem to troche polecialam ale pare dni sa swiezeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 22:27
-
oj włosy rosną rosną : w I trymestrze jak szalone na głowie i na nogach ze masakra
a co do przetłuszczania sie włosów w I trym.średnio , w II trym prawie w ogóle a teraz w III od 2 tyg mam tak że umyje włosy rano a na wieczór juz czuje że są takie przytłuszczone -
nick nieaktualny
-
Mnie prztłuszczają się OKROPNIE!!! I w końcu pomógł mi jeden szampon: Tołpa http://tolpa.pl/oczyszczajacy-szampon-normalizujacy,p356#!opis-produktu
Jest o niebo lepiej, a do tego jest naturalny
Z tego, co wiem, przede wszystkim nie powinno być w składzie SLSów -