X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przeziębienie
Odpowiedz

Przeziębienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem w 6 tygodniu ciąży, załapało mnie przeziębienie byłam u lekarza wyszło że infekcja gardła dla tego katar i ból gardła z kaszlem mam, boję się bardzo że przez chorobę mogę poronić ciążę... nie miałam gorączki stosuje tylko naturalne rzeczy domowe sposoby żeby przeszło, ale i tak mam obawy czy może któraś z was miała podobają sytacje na samych początkach ? Siedzę w domu i się kuruje z dnia na dzień jest coraz lepiej ale staram mnie nie opuszcza a wizyta w następny wtorek zwariuje...

• Izi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, rozumiem Twój stres. Każdy przypadek jest inny i nikt nie wie co jak wpłynie na ciążę.
    Jakoś w od 6 do 8 tygodnia byłam mocno chora, 5 dni gorączkowania, w pierwszych temperatura wracała szybciej niż mogłam brać leki, niby nie grypa ale grypopodobne cholerstwo.
    Póki co bombelini rośnie i ma się ok. 😉

Bierz to co zalecił lekarz, jest sporo bezpiecznych środków dla cieżarnych, mi grintuss na gardło pomógł dosyć, nie masz temperatury a to jest najważniejsze bo ryzykowne są wysokie gorączki dla rozwoju. Teraz nie zrobisz nic więcej niż odpoczywać, dużo pić i dbać o siebie 😉

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja na początku ciąży byłam mocno przeziębiona, brałam 2 antybiotyki, bo nie było poprawy, infekcja trwała jakieś 2 miesiące, bardzo długo kaszlałam i nic nie pomagało. Z dzidziusiem jest wszystko ok 😉

preg.png
  • Paul6723 Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Cześć, rozumiem Twój stres. Każdy przypadek jest inny i nikt nie wie co jak wpłynie na ciążę.
    Jakoś w od 6 do 8 tygodnia byłam mocno chora, 5 dni gorączkowania, w pierwszych temperatura wracała szybciej niż mogłam brać leki, niby nie grypa ale grypopodobne cholerstwo.
    Póki co bombelini rośnie i ma się ok. 😉

Bierz to co zalecił lekarz, jest sporo bezpiecznych środków dla cieżarnych, mi grintuss na gardło pomógł dosyć, nie masz temperatury a to jest najważniejsze bo ryzykowne są wysokie gorączki dla rozwoju. Teraz nie zrobisz nic więcej niż odpoczywać, dużo pić i dbać o siebie 😉

• Paul6723 Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje boję się bo 1 ciążę poroniłam na podobym etapie co jestem teraz i dla tego takie obawy i strach ....Wizytę mam we wtorek mam na dzieje że wszystko będzie dobrze 🙏

• Izi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno kciuki za Was 🤞

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ