Puste jajo płodowe ??
-
Witam mam kilka pytań odnośnie pustego jaja płodowego.
W 6 tyg według OM pęcherzyk ciążowy miał 13 mm a pęcherzyk żółtkowy 5.5mm brak zarodka. W 7+5
tyg według OM pęcherzyk wymiary 26x13mm a pęcherzyk żółtkowy 8mm brak zarodka. Lekarz dał skierowanie do szpitala lub kazał czekać do samoistnego poronienia. Moje cykle się wahają od 24 do 28. Czy jest jakaś szansa czy poddać się zabiegowi ? Czy te wymiary już nic nie oznacza ? Lekarz nastraszył że nic z tego nie będzie. Może któraś z Was miała podobną sytuację ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 19:03
-
Hej,
Ja też miałam puste jajo płodowe w pierwszej ciąży, z tym, że u mnie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy zatrzymał się w rozwoju. Będąc w 5tyg. ciąży byłam u ginekologa, a potem w 8tyg. przyszłam żeby zobaczyć serduszko, a okazało się, że rozwój ciąży zatrzymał się właśnie zaraz po tej wizycie w 5tyg.
Możesz poczekać co się wydarzy, może zarodek się jeszcze pokaże?
Idąc do szpitala zawsze przed przyjęciem robią badania USG i z krwi, więc i tak inny lekarz i tak Cię zbada.
Trzymam kciuki jednak za to, żeby ten zarodek jeszcze się pokazał. Wszystkiego dobrego dla Ciebie. -