X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Puste jajo płodowe ??
Odpowiedz

Puste jajo płodowe ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pattys Nowa

Wysłany: 17 lutego, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam kilka pytań odnośnie pustego jaja płodowego.
    W 6 tyg według OM pęcherzyk ciążowy miał 13 mm a pęcherzyk żółtkowy 5.5mm brak zarodka. W 7+5
    tyg według OM pęcherzyk wymiary 26x13mm a pęcherzyk żółtkowy 8mm brak zarodka. Lekarz dał skierowanie do szpitala lub kazał czekać do samoistnego poronienia. Moje cykle się wahają od 24 do 28. Czy jest jakaś szansa czy poddać się zabiegowi ? Czy te wymiary już nic nie oznacza ? Lekarz nastraszył że nic z tego nie będzie. Może któraś z Was miała podobną sytuację ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 19:03

• Faelwen90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja też miałam puste jajo płodowe w pierwszej ciąży, z tym, że u mnie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy zatrzymał się w rozwoju. Będąc w 5tyg. ciąży byłam u ginekologa, a potem w 8tyg. przyszłam żeby zobaczyć serduszko, a okazało się, że rozwój ciąży zatrzymał się właśnie zaraz po tej wizycie w 5tyg.

Możesz poczekać co się wydarzy, może zarodek się jeszcze pokaże?

Idąc do szpitala zawsze przed przyjęciem robią badania USG i z krwi, więc i tak inny lekarz i tak Cię zbada.

Trzymam kciuki jednak za to, żeby ten zarodek jeszcze się pokazał. Wszystkiego dobrego dla Ciebie.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ