X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pytanie
Odpowiedz

Pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mircia Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam
    Pytanie skierowane do mam mieszkających w Niemczech.
    Chodzi o wniosek na urlop wychowawczy w Niemczech.
    Mam przykładowy wniosek do wypełnienia o Elternzeit, ale szczerze nie mam pojęcia jakie daty tam wpisać. Wiem że po porodzie mam 8 tygodni Mutterschutzfrist. Chciałabym wykorzystać Mutterschutzfrist i odrazu przejść na Elternzeit i właśnie nie wiem jakie daty wpisac we wniosku. Czy do daty urodzenia dziecka mam dodać te 8 tygodni i wpisac date rozpoczecia Elternzeit od następnego dnia po skończonych 8-iu tygodniach? Np: jeśli dziecko urodzi się 1 maja to 8 tygodni Mutterschutz mija 26 czerwca i od 27 czerwca wypisać Elternzeit czy jak to działa?
    Czy któraś z mam mogłaby odpowiedzieć mi na to pytanie? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie mamusie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ